Entrades amb l'etiqueta ‘saltat de verdures amb llagostins i crema de ceba’

Saltat de verdures amb llagostins i crema de ceba

divendres, 13/07/2012

Al matĂ­ poso l’ordinador en marxa i faig un repĂ s pels blogs dels amics, facebook, twitter…Tot allò que fem cada dia, que Ă©s la rutina, que ens sembla “tan normal” i “tan necessari”, i que fa no mĂ©s de cinc anys no ho trobĂ vem a faltar, perquè no existia.

L’home s’acostuma amb una rapidesa de coet a les coses bones.

En la repassada de blocs llegeixo un post magnĂ­fic al bloc La feina o la vida de l’Eva Piquer http://evapiquer.cat/articles/2012/07/40726/ Diu l’Eva que ella prefereix morir d’èxit que saltar de fracĂ s en fracĂ s, malgrat els fracassos siguin del tot educatius.

El post m’ha fet somriure, com tots els de l’Eva, i he empatitzat amb ella, com sempre. SĂ­, Eva, jo tambĂ© prefereixo els petits triomfs als fracassos alliçonadors.

Continuo amb la repassada de blocs i topo amb la Cuina Violeta http://lacuinavioleta.blogspot.com.es/2012/06/verdures-saltades-amb-llagostins-i.html, un bloc preciĂłs de receptes amb fotos magnĂ­fiques, en el que hi trobo un post dedicat a SAL DE VAINILLA, la meva primera novel·la. És com un petit èxit dels que explica l’Eva Piquer. Un petit èxit, que m’alegra el dia i que m’anima a continuar entomant fracassos. L’èxit Ă©s que a la Nuni li hagi agradat SAL DE VAINILLA i que s’hagi animat a fer-ne una de les receptes. A la novel·la s’hi descriuen receptes, perquè sĂłn una part molt important de la vida de l’Ă€lex, el protagonista.

La Nani de la Cuina Violeta, s’ha animat a cuinar les Verdures saltades amb llagostins i crema de ceba. Li ha quedat perfecta, però jo la faig lleugerament diferent. I aquĂ­ teniu la meva versiĂł.

Ara, sempre ens quedarĂ  la intriga de com sĂłn les que fa l’Ă€lex Graupera, el cuiner de l’Antic MĂłn, a SAL DE VAINILLA

12_verdures_meritxell arjalaguer.jpg

la fotografia Ă©s de Meritxell Arjalaguer (suposo que tots els que entreu al bloc heu notat que aquesta magnĂ­fica foto no l'havia fet jo....)

 

SALTAT DE VERDURES AMB LLAGOSTINS I PURÉ DE CEBA DE FIGUERES

 

  • 250 g de llagostins
  • 150 g de mongeta tendra
  • 2 carbassons
  • 2 espĂ rrecs verds
  • Un manat de tavelles de pèsols (tirabecs)
  • 2 cebes tendres
  • 2 pastanagues
  • Un parell de grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

 

Per a la crema de ceba de Figueres:

  • 4 cebes de Figueres
  • 100 g de mantega
  • Una mica de brou de verdures

 

Pelem els llagostins, deixant el cap, però traient l’intestí. Escaldem les mongetes tendres, els tirabecs i els espàrrecs amb aigua bullent i sal durant dos minuts.

Piquem la ceba de Figueres i la coem lentament amb mantega, fins que quedi ben tova. Si cal, afegim una mica d’aigua, salpebrem i triturem.

 

Tallem a tires la ceba tendra i la saltem a una paella amb oli. Afegim les pastanagues a làmines, les verdures escaldades, el carbassó i els llagostins. Saltem bé. Salpebrem.