Entrades amb l'etiqueta ‘mona’

Una segona oportunitat a la mona

dilluns, 16/04/2012

 


Des que els elefants ocupen les portades dels diaris i les fotografies dels perfils de Facebook, ning煤 no recorda la mona. De fet, ning煤 recorda la mona dos dies despr茅s de Dilluns de Pasqua. Nom茅s la recordem quan obrim l’armari de les llaminadures i ens cauen quilos de xocolata, esmicolats, barrejats amb p猫ls de ploma de color rosa.

Abans d’arribar al punt d’enfastiguejar-nos de les restes de xocolata, tan bon punt arribi la mona a casa i el nen hagi agafat el ronaldinhos de torn, els donarem una segona oportunitat. Aix貌 s铆, amb preparacions ben f脿cils, ben assequibles, com les que us proposo.

 

MOUSSE DE XOCOLATA

200 gr. de xocolata

5 rovells d鈥檕u

5 clares d鈥檕u

50 gr de sucre

Fonem la xocolata. Batem els rovells amb for莽a amb el sucre, fins emblanquir. Barregem amb la xocolata fosa (per貌 no calenta). Muntem les clares d鈥檕u. Les integrem a la barreja i refredem fins que qualli.

Podem acabar amb nata muntada, amb pells de taronja confitades, grills de taronja, galetes trencades….

 

TRUFES

500 gr. de xocolata

300 gr. de nata l铆quida

Una nou de mantega

Un rajol铆 de conyac

Granillo de xocolata

Fem bullir la nata i hi fonem la xocolata esmicolada. Afegim la nou de mantega i el rajol铆 de conyac. Batem b茅 i deixem refredar. En fem boletes i arrebossem amb granillo de xocolata

DSC07035.JPG

BROWNIE

200 gr. de xocolata negra

125 gr. de mantega

125 gr. de sucre

125 gr. de farina

3 ous

3 cullerades de llet

1 culleradeta de llevat en pols

Un grapat de nous

Un pessic de canyella

Fonem la mantega amb la xocolata. Batem els rovells amb el sucre, fins emblanquir. Afegim la xocolata fosa i unes cullerades de llet. Afegim la farina, el llevat, la canyella. Integrem amb cura. Posem les nous. Batem les clares a punt de neu. Les afegim vigilant que no baixin a la barreja anterior. Engreixem i enfarinem un motlle i enfornem vint minuts, a 160潞C.

DSC07032.JPG

BOMBONS DE M脷SIC

200 gr. de xocolata

100 gr. de fruita seca variada

Fonem la xocolata i la posem en petits motlles de silicona. Enfonsem fruita seca i deixem refredar.

 

DSC07031.JPG

DSC07030.JPG

arr貌s inflat arrebossat amb xocolata. Una altra idea, ben f脿cil, per fer amb les criatures

DSC07033.JPG

Piruletes de xocolata i maduixa deshidratada. Simplement fondre la xocolata i adherir-hi una broqueta i unes maduixes deshidratades.

La mona. Article publicat al Criatures

dilluns, 9/04/2012

12_criatures_abril_mona.jpg