Entrades amb l'etiqueta ‘literatura’

Dimecres inèdit. Miquel de Palol

dimecres, 6/06/2012

Sopar de cĂ­nics

DSC07431.JPG

L’últim Dimecres inèdit del Semproniana, és  ha comptat amb Miquel de Palol com a convidat. El poeta, assagista, novel·lista, amant del peix cru i autodeclarat cínic en presència dels comensals, va il·lustrar als presents amb una bona dosi d’humor i erudició entusiasta. El sopar va començar de la manera més planera, amb l’escriptor descalçant-se per sentir-se més còmode, i va acabar amb grans elevacions transcendentals –i, val a dir, etíliques- reblades amb una discussió sobre qui és Déu, sí existeix i si ens ha fet. Tot va transcórrer en presència d’una llaminera feta acompanyada d’un nap daikon per no oblidar-nos del vessant més ludicosexual de la poesia de Palol.

DSC07412.JPG

Si la voleu fer a casa, us passem de la recepta amb escal·lònies enlloc  del nap, que són més fàcils de trobar. Comencem cremant literalment una ceba al forn, a 120ºC, durant tres hores. Llavors la triturem amb oli de gira-sol i cobrim la llaminera. La deixem macerar 24 hores. Traiem la llaminera del macerat, la netegem i la coem al forn, a 180ºC deu minuts. La tallem i l’acompanyem d’una salsa d’escal·lònies. Sofregim l’escal·lònia a foc lent amb mantega i afegim sucre, vi negre i brou. Ho deixem reduir fins que espesseeixi, durant uns 15 minuts, i ho passem pel colador xinès.

DSC07425.JPG

La propera cita serĂ  el 20 de juny, amb Carme Riera. Al Semproniana ja van escalfant els fogons per coure Epitelis tendrĂ­ssims! Cal reservar trucant al 934531820. Places limitades a 20 comensals.

 

MENĂš MIQUEL DE PALOL

TĂ rtar de llagostins, cogombre, papaia

DSC07417.JPG

Suquet d’aranya amb patata

DSC07421.JPG

Llaminera cremada amb nap daikon

DSC07424.JPG

Semifredo de castanya

DSC07428.JPG

No explico les receptes, però si n’hi haguĂ©s alguna que volguĂ©ssiu concretament, ja ho sabeu, a demanda!