Ada Parellada

Ada Parellada

Ada Parellada

Ada Parellada, Granollers, 1967. Semproniana, Barcelona, 1993. No són les dates de naixement i de defunció. No! Sóc ben viva, fins i tot una mica “vivales”. Són les dates de naixement, totes dues. Una, la que vaig venir al món i l’altra la que vaig venir al món de la cuina i la gastronomia. Del 67 al 93 em van batejar, vaig anar a estudi i vaig aprendre a estimar. També vaig anar al cinema, vaig tenir amics i fins i tot sortia a sopar.

Del 93 a avui, no hi ha hagut tant de cinema, menys estudis, sopo a Semproniana, i els meus amics són els llobarros i les botifarres negres. Una altra vida, sí, entre cassoles, plats i cullerots. Una segona vida plena de vida.  M’agrada menjar, beure, riure i….cuinar i escriure. Menjar, beure i riure no em costa gens. A vegades cuinar i escriure ho faig per obligació… però sempre em fa feliç.

Comparteix

    Comentaris

    • Elisenda Capdevila

      02/09/2010 - 14:50

      Hola Ada,

      He vist al teu blog que parles del mercat de la Llibertat, i si et sembla bé, et linkarè a la nostra pàgina de facebook.

      Estem començant ara amb tot aixó de les xarxes socials, així que et convido a fer-te amiga nostra i si t’agrada la nostra feina, que recomanis la nostra pàgina “feisbuc” als teus amics.

      Una cordial salutació,

      Elisenda Capdevila
      Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      Departament de Comunicació i Qualitat
      Av.Icària 145-147 Pl.4
      08005 Barcelona
      93 413 28 73
      http://www.mercatsbcn.cat
      També pots ajudar-nos suggerint la Pàgina Oficial de Facebook

      Aquest missatge s’adreça exclusivament al seu destinatari i pot contenir informació privilegiada o confidencial. Si no sou el destinatari indicat, us recordem que la utilització, divulgació i/o còpia sense autorització està prohibida en virtut de la legislació vigent. Si heu rebut aquest missatge per error, us demanem que ens ho feu saber immediatament per aquesta mateixa via i que procediu a destruir-lo.

      Abans d’imprimir aquest correu pensa si et cal, el medi ambient també és responsabilitat nostra.

    • Ada Parellada

      03/09/2010 - 12:53

      Hola Elisenda.
      serà tot un honor que em linkis, de veritat.
      I tant que em faré amiga vostra, ja ho sóc!!!

    • Joan Serrat Rodeja

      22/09/2010 - 15:34

      Hola Ada,

      Sóc el pare d’una nena preciosa adoptada xinesa a qui li vàrem posar com a nom Ada.
      Formo part de l’AMPA on va la meva filla Ada a Sant Quirze del Vallès , i dins de les activitats de l’Escola de Pares i Mares voldríem organitzar un Taller de cuina tant amb els nens com amb els pares. Seria això possible? T’agraïria si em pots indicar quins passos hauria de seguir per tal de poder-se organtzar.
      No només perquè comparteixes el nom amb la meva filla, sinó també i sobretot perquè tinc una gran admiració per les tasques pedagògico-culinàries que dus a terme, pel que em faria molta il.lusió personalment que fos possible l’organitzar aquest taller.

      Gràcies per avançat

      Joan

    • Ada Parellada

      22/09/2010 - 23:29

      Hola Joan,
      moltes gràcies per pensar amb mi, per fer un taller de cuina per a nens i pares. I tant! ja hi pots comptar!
      Et facilito el meu correu electrònic. Escriu-me al correu i en parlem una miqueta més.
      parellada@semproniana.net

      fins aviat
      ada

    • Ricard

      05/11/2010 - 01:02

      Ada, tinc per costum publicar en el meu blog els restaurants que visito i m’agraden… I com ahir varem venir amb el meu fill al teu, doncs avui l’he publicat. Sempre que puc contactar, aviso de la publicació, per si algú vol que la retiri o no li agrada la foto que poso, m’ho pugi comnicar i cap problema per la meva part. Salut…!!.

    • Ada Parellada

      06/11/2010 - 18:57

      hola Ricard,
      Moltíssimes gràcies, m’ha encantat!!!
      i ja tens raó, ja, que segons com, se’ns “obliden” de nosaltres.
      ara, t’ho tenies ben amagat això del blog, eh? No me’n vas dir res!

    • Ricard

      07/11/2010 - 12:10

      Més que “amagar” el blog, sempre intento ser molt discret.. mai ho comento en directe i quan he publicat (en general només publico un restaurant quan m’agrada) si puc aviso per si alguna cosa tipus la foto, no agrada, que no tindria inconvenient en canviar-la o retirar-la.

    • Ada Parellada

      08/11/2010 - 14:30

      a mi m’agrada la foto!
      moltes gràcies, i a reveure! a veure si ens tornem a veure!

    • Jaume

      07/02/2011 - 13:27

      Acabo de llegir una entrevista teva a la Vanguardia que per la meva, ha resultat repugnant, m’he quedat atònit.

      Dius que hauria de ser obligatori per als nens viure una matança del porc, que és molt educatiu, que transmet valors.

      Que classe de valors transmet per a un nen veure com maten a un animal en viu?

      L’única cosa que transmet per a un nen és que la crueltat contra els animals és alguna cosa normal, estic fart de veure cada dia maltractament a animals com perquè el teu diguis que aquests és bo i que transmet valors.

      Espero que els teus fills no es barregin amb els meus, nens que els agrada veure com esquarteren a un animal per la teva culpa, espero que no s’ajuntin mai amb els meus fills.

      Hem de matar animals per viure nosaltres? però en què món vius? en l’ edat mitjana? i el vegetarianisme? com els pots inculcar als nens que han de morir animals obligatòriament per viure nosaltres?

      No és millor per a ells ensenyar-los el respecte cap a éssers vius? i que es pot viure sense matar?

      Atentament
      Jaume Ribas

    • Ada Parellada

      07/02/2011 - 17:13

      Benvolgut Jaume,
      T’he contestat via correu electrònic, perquè m’ha semblat més correcte. Gràcies pel teu comentari

    • ELISABETH CANO

      08/02/2011 - 16:06

      Hola Ada,
      Arrel de la publicació de la teva entrevista ahir a la contra de La Vanguardia, crec que podria ser molt interessant si puguessis venir al meu programa radiofònic a Ona de Sants, l’emissora local més antiga de Barcelona.
      L’espai es diu “la Cetrillera” i es tracta d’un espai d’entrevistes “ben amanides”.
      Emetem en directe els divendres de 4 a 5 de la tarda.
      Com ho tens per venir divendres vinent dia 18 de febrer?? estem molt aprop de l’estació de Sants.
      Seria tot un plaer compartir una bona estona de ràdio parlant de cuina, noves tendències culinàries, el menjar ara per Carnestoltes i Quaresma, etc. i moltes altres coses.
      Espero puguis venir!
      Una abraçada!
      Eli Cano
      lacetrillera@onadesants.com

    • fdsgxticcc

      21/02/2011 - 23:21

      wq9sKp sxxlurkljhvy, [url=http://tqvhsecbtknd.com/]tqvhsecbtknd[/url], [link=http://lpfpthvxvlsz.com/]lpfpthvxvlsz[/link], http://psukyhyeobis.com/

    • grampajolio

      23/02/2011 - 12:22

    • hugaddarn

      26/02/2011 - 06:20

    • crssmn

      02/03/2011 - 14:14

    • altergrin

      04/03/2011 - 06:11

    • rufoolish

      04/03/2011 - 21:58

    • calathletics

      06/03/2011 - 15:36

    • VrijenAttawar

      11/03/2011 - 20:13

    • RoyWennekes

      12/03/2011 - 01:27

    • la nariz de oro

      14/03/2011 - 17:27

      Los mejores sumilleres de Catalunya
      compiten en la XX Nariz de Oro

      · La competición de sumilleres más prestigiosa del país llega a
      Barcelona (Hotel Silken Diagonal Barcelona) el martes 22 de
      marzo.

      · 60 sumilleres se enfrentarán a más de 40 vinos para conseguir
      una plaza en la Final del concurso.

      · Paralelamente, abrirá sus puertas al público La Nariz de Oro
      Experimenta, una feria vitivinícola y gastronómica que
      convertirá a los asistentes en sumilleres por un día.

    • Marta Aldavert

      24/04/2011 - 16:19

      Hola Ada,
      He sentit un programa de Catalunya Informació on parlaves de com educar la canalla en l’alimentació…m’ha agradat sentir-te i he buscat per internet informació del Patacuchi, del Semproniana i de tu….El cas és que he arribat fins aquí, havent llegit sobre el mans i pans (m’ha encantat, hi vull assistir!!! Ara només em falta saber on deixaré al meu peque de 2 anys mentre sigui al taller…), sobre algunes receptes, sobre els 20 hores de mimos….i no he pogut evitar d’escriure’t…Només per saludar-te i per felicitar-te……
      Seguiré el blog per estar informada de si feu algun taller de cuina…fa temps que em ronda pel cap apuntar-me a un i deixar-me emportar…..
      Salut

    • Mònica Luna

      16/05/2011 - 13:57

      Hola Ada! T’ havia perdut la pista i l’ altre dia vaig veuret a la prensa parlant del Patacutxi! Nosaltres erem super clients al patacutxi – Coses del Menjar… Inclús el meu nano gran, l’ Héctor, va anar amb tú a unes tertulies a Racc1, t’ enrecordes?
      Ell ara vol ser chef!! Aixi que ens encantaría venir a visitarte algun dia, crec que aquella experiència el va marcar molt positivament!

      Una abraçada ben forta!

      Mònica

      PD: el “petit” ja te 15 anys!!

    • Ada Parellada

      21/05/2011 - 11:05

      hola!!!!
      quina gràcia! els que venien al Patacutxi ja són grans! això és una trajectòria i la resta són mandangues.
      i tant que m’en recordo de RAC1, feiem coses ben rares, eh?
      doncs aquí estic, a Semproniana, quan vulgueu, casa vostra…. m’agradarà tornar-vos a veure.
      Records al “petit” (per cert, el meu petit també té 15 anys…..)

    • jordi sala i sànchez

      21/08/2011 - 18:22

      Bona tarda de diumenge Ada…..Sóm els avis d’una nena celìaca.Te 7 anys i es diu Ènia.
      Som de Sant Pol de Mar, i aquest comentari és per que hem llegit que participaràs en un programa de TV3, “temps de bolets” (??), en el que hi haurà un apartat d’alimentació dirigida a infants, i demanar-te incorporis en els teus temes i receptes gastronomiques, el concepte “SENSE GLUTEN”. Ens imaginem que tindràs en el teu entorn suficient base per conèixer aquesta intolerància. En tot cas, a Sant Pol, hi ha diverses persones que han d’alimentar-se sense glùten, entre elles la nostra nèta, i et podem donar tota la informació que et sigui necesària. Si has de localitzar nens i nenes, amb aquesta intolerància, pots posar-te en contacte amb nosaltres. La nostra filla és profesora del CEIP, Sant Pau de Sant Pol.
      T’agairem tinguis en compte la nostra petició…..
      Salutacions des de Sant Pol de Mar.

    • laura

      26/01/2012 - 14:19

      hola ada,
      m’agradaria presentar-te un projecte que estic desenvolupant i que uneix nens i gastronomia, entre d’altres. pots possar-te en contacte amb mi per mail privat?
      estaria molt agraïda!
      gràcies!!!
      laura

    • beth

      29/01/2012 - 23:00

      bona nit
      necessito un cop de mà i he pensat que tu o algun dels altres blogaires que es belluga per aquí em podeu ajudar. Una amiga li ha promès al seu fill que jo li ensenyeria a fer bombons de menta per durlos a l’escola, estan treballant les herbes aromàtiques i li ha tocat aquesta. Sé fer bombons farcits de melmelada, de trufa… però de menta no. Sabeu com ho puc fer? i si no, alguna cosa que si assembli?
      gràcies

    • josep alonso pujol

      30/04/2012 - 09:57

      bon dia vaig fer la recepta molt fàcil de la xocolata amb els KELOG’S va quedar molt bona, però la meva pregunta és: quan la xocolata es desfeta al bany maria i incorporem els kellogs
      la vaig posar a sobre d’un paper de forn i al congelador una estona, però els kelog’s no em van quedar cruixents. ¿com ho podria fer perquè fós així?
      moltes gràcies

    • Ada Parellada

      30/04/2012 - 19:34

      hola Josep. Moltes gra`cies per seguir el bloc. A veure, els kellogs han de quedar totalment recoberts de xocolata. Fes una cosa, no ho posis al congelador. Deixa-ho a temperatura ambient (en un lloc que no faci calor) i espera que la xocolata es refredi. No ho podràs menjar immediatament, tardarà unes hores a refredar-se, però així segur que no es remullaran.
      Suposo que els Kellog’s no estaven remullats! ;)

    • Meritxell

      21/05/2012 - 11:55

      Hola Ada,

      M’agradaria contactar amb tu per fer-te una entrevista però no trobo cap correu de contacte. Es tracta d’una nova revista sobre tendències que es distribuirà pel Vallès Oriental. Espero que la proposta sigui del teu interès, pots trobar-me per correu electrònic. Gràcies!

    • Ada Parellada

      23/05/2012 - 12:30

      hola Meritxell, i tant! ja te’l vaig donar, oi?

    • Albert Vilas

      02/11/2012 - 12:57

      Aquest comentari és per la Beth…tot i que fa tant de temps, que potser ja no li cal.
      Jo he fet bombons de menta amb un farciment de trufa feta amb cobertura blanca, nata, mentol i glucosa i, obviament, recoberts de cobertura negre. S’hi pot afegir menta picada.
      Si t’interesa et puc passar la fòrmula.
      Una salutació.

    • Montse

      18/11/2012 - 11:29

      Hola, el meu marit i jo tenim una cafeteria-restaurant a Molins de rei, volem iniciar una nova etapa fent esmorzars de forquilla. Aqui hi ha la tradició de fer aquests esmorzars per la Fira de la candelera(1er cap de setmana de febrer) ,per cert estas convidada, i portem dos anys guanyant el concurs de coradella.
      T´he trobat i mas donat força per començar aquesta etapa… Gracies
      Si vens per la fira de la candelera et prepararem un plat de cap-i-pota que et lleparas els dits
      Som EL RACONET (plaça mercat) un muaaacccca.

    • Presentació del llibre “Les receptes de Semproniana” | Cuinetes

      26/11/2012 - 04:21

      [...] pots subscriure per correu electrònic El títol oficial seria aquest però en realitat l’Ada ens va convidar a una festa! Una festa perquè en motiu del 20è. aniversari del Semproniana (un [...]

    • laura

      19/07/2013 - 13:54

      Hola Ada!
      Ens agradaria contactar amb tu per parlar sobre cursos de cuina. Pots trobar-nos al facebook: https://www.facebook.com/CookandBasicsSBD.
      Podries donar-me el teu e-mail per enviar-te un correu? No sé si el que tinc és correcte…!
      Moltes Gràcies!

    • Ada Parellada

      20/07/2013 - 00:10

      Hola Laura,
      i tant! Ara t’envio un privat al teu facebook.

    • marcel albet

      20/07/2013 - 18:35

      Hola Ada, acabo de llegir el teu article de La Central, del sushi, del fricandó i demés. Felicitats ¡¡¡ És intel·ligent, divertit i obre noves línies de investigació sobre la fotografia, el gust i la imatge.
      Un dia d’aquests he d’anar a La Semproniana

    • Ada Parellada

      21/07/2013 - 20:12

      Hola Marcel. Gràcies per la visita al bloc i per el comentari. Celebro que t’hagi agradat l’article, hem d’estar sempre obrint noves línies d’investigació

    • David

      30/07/2013 - 14:07

      Hola Ada!

      Estic interessat en fer un curs o algun taller de cuina!
      Pots donar-me el teu correu per tal de comentar el tema?

      Gràcies!

    • Ada Parellada

      31/07/2013 - 19:19

      hola David,
      gràcies per contactar amb mi. El meu correu és parellada@semproniana.net
      Espero poder-te ajudar amb el que busques

    • ROSA MARI COLOMER

      11/11/2013 - 15:25

      Hola Ada,

      Sóc la Rosa Mari Colomer de Granollers, i m’agradaria presentar-te un projecte relacionat amb la cuina y restauració en el que estic col•laborant amb APADIS, una associació per persones amb discapacitat intel•lectual, amb seu a Les Franqueses del Vallès però que acull persones majoritàriament de Granollers y els pobles del voltant..
      Et demanaria 5 minuts només per deixar-te la documentació d’aquest projecte i si es possible fer-te’n 5 cèntims.

      Què et sembla?

      Salut,

    • Ada Parellada

      13/11/2013 - 12:33

      Hola Rosa Mari,
      Molt bé! Doncs aquí estic, ja saps a on, a Semproniana.
      Quan vulguis, passa-t’hi, però sobretot avisa’m de quan vindràs, no sigui cas que just en aquell moment no hi sigui
      ada

    • ROSA MARI COLOMER

      14/11/2013 - 14:22

      ok, perfecte.
      Dons segurament et truco la setmana vinent.
      Salut,

    • Bryan

      24/02/2014 - 22:20

      Bona nit Ada!

      Em dic Bryan visc a Granollers i em posso en contacte amb vostè perquè m’agradaria saber si realitzes cap curs per a persones principants a la cuina (com seria el cas de jo) si és així què hauria de fer? Ja em dius quelcom.

      Moltes gràcies i rep una salutació!

      Bryan López.

    • Ada Parellada

      27/02/2014 - 20:26

      Moltes gràcies per la visita Bryan. No tinc previst fer cap curs de cuina. Si ets de Granollers, pots posar-te en contacte amb el Gremi perquè sé del cert que ofereixen cursos de cuina, molt ben programats.
      Salutacions

    • GUST DE REVETLLA | bibliofalset

      14/03/2014 - 17:34

      [...] en el marc de Gust de Revetlla el concurs gastroliterari, que compta amb la col·laboració d’Ada Parellada, i en què els participants han de presentar vídeos breus amb receptes culinàries basades en [...]

    • fanny

      17/09/2014 - 23:52

      Hola Ada! He estat varies vegades al Samproniana i només puc dir meravelles a part de sentir-me com a casa. Et segueixo al blog i m´encantan els teus plats. Gracies per compartir amb tots nosaltres els teus coneixements. Ets molt auténtica. Una admiradora.

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús