Taller de cuina per a nens amb mongetes del ganxet

És molt fàcil quan et demanen que facis un taller de cuina infantil i el producte a treballar és la farina o el sucre: galetes, pans de pessic, tortells o pa. Però i si un dia et demanen que facis un taller de cuina infantil amb mongetes del ganxet? Eh, macos? Com ho resoleu?

Talment això és el que va passar a la Festa de la Mongeta del Ganxet de Llerona. Una festa entranyable on participen productors, cuiners i menjadors!!!! I, està clar, moltíssima quitxalla.

Què és imprescindible per a l’èxit d’un taller de cuina amb nens? En cap cas cal que la recepta sigui fàcil ni útil. Vull dir que potser no cal que aprenguin a fer una sopa, perquè elaborar-la és d’un avorriment mortífer. Ells prefereixen gaudir del procés encara que un cop a casa no puguin reproduir el què han après. Totalment al revés de tot el que ens interessa als adults quan ens apuntem a un curs de cuina.

Per tant, les bases de l’èxit de la cuina amb infants són:

– Que manipulin molt
– Que no hi hagi gaire focs ni ganivets
– Que el que cuinin sigui bonic
– Si pot ser, que els agradi el resultat

Si, a més, el grup del taller de cuina és força nombrós i no tenim ni focs ni aigua, la cosa es complica una mica més.

Donant-hi un parell de voltes, el resultat és el que us presento. Els nens que van venir ho van passar molt i molt bé i, a més, els va encantar el que van elaborar, s’ho van menjar tot!

CARBASSÓ FARCIT D’HUMMUS DE MONGETA


Ingredients per a 2 farcellets de carbassó:

50 g de mongetes del Ganxet cuita
1,5 nous = 8 g de nous (aprox)
½ carbassó
½ ou dur
20 g de formatge cremós
15 g pernil dolç
15 g d’olives negres sense pinyol
30 g d’amanida variada
1 cullerada de postres de farigola
Oli d’oliva


Preparació:
Comencem preparant l’hummus de mongeta. Amb un morter, aixafem les mongetes a un bol i reservem. Tallem a trossos petits el pernil dolç, les olives i l’ou dur i ho barregem tot bé amb la pasta de mongeta i el formatge cremós.

D’altra banda, agafem mig carbassó i amb un pelador fem làmines verticals i uniformes. Col·loquem 3 làmines juntes de tal manera que quan les farcim amb l’hummus ens sigui fàcil fer un farcellet. Agafarem una cullera sopera farcida de l’hummus, què col·locarem amb molta cura a sobre de les làmines. A continuació les enrotllarem sobre si mateixes.

Acabem decorant el farcellet al nostre gust i l’acompanyem amb unes fulles d’amanides variades. Empolvorem el conjunt amb farigola i unes gotes d’oli. També podem acabar amb una salsa pesto.

Ada Parellada

Ada Parellada

Ada Parellada

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús