Taller de postres amb ossets Haribo per celebrar el 90e Aniversari

El repte va ser important. Fer postres amb la presència dels osets HARIBO, per celebrar els 90 anys del seu naixement.

BIT4620.JPG

HARIBO és el compost de HAns RIegel BOnn. És a dir el nom del fundador i la ciutat on va néixer.

El sr. Riegel sempre havia associat els ossets del circ amb una icona entranyable de la infància. Per això va decidir fer una llaminadura amb forma d’osset. La composició dels ossets és glucosa, gelatina i sucs de fruita.

I amb els ossets i una cuina, vaig estar pensant quines postres podia plantejar als blocaires que vindrien a compartir la tarda amb mi. Aquella tarda de juliol va ser més aviat una festa que no pas un taller. De fet vam estar preparant el berenar d’una festa d’aniversari i així ens ho vam prendre, com una festa.

Que vam compartir amb els següents blogaires:

La Quinta de Luculus http://www.lql.cat/

Gulateca http://lagulateca.com/

La cocinera de Bétulo http://cocinabetulo.blogspot.com.es/
Delícies del rebost http://delicies.blogspot.com/
Ma petite boulangerie http://petiteboulangerie.blogspot.com.es/
Com a casa res http://comacasa-res.blogspot.com.es/

Mi Oasis http://mioasis.com/
L’hora del tupper http://cuinescuina.blogspot.com.es/
El món de la cuina http://cat.elmondelacuina.com/
Cotó de sucre http://cotodesucre.blogspot.com.es/
Cook me tender http://cook-me-tender.blogspot.com.es/

12_taller_haribo.jpg


Aquí teniu les receptes i unes quantes fotografies (que, per descomptat, va fer un professional)

Mousse amb mirall d’ositos

 

BIT4817.JPG

BIT4801.JPG

250 gr. De polpa de mango

50 gr. De sucre

250 gr. De nata montada

5 hojas de gelatina

100 ml de rom

20 gr. de sucre

400 gr. d’ositos HARIBO

 

Base de bescuit savoya

50 gr de farina

150 gr de sucre

1 cull de sucre vainillat

4 ous

50 gr de fècula de patata

Un pessic de sal

Mantega per untar el motlle

 

Escalfar el forn a180ºC.

Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal, ben fermes.

Barrejar en un bol el sucre, el sucre vainillat i els rovells, batent-los fins que blanquegin i s’espongin. Incorporar-hi la farina i la fècula, i después les clares muntades, en dos moments, barrejant-les amb la mà.

Untar amb mantega un motlle de24 cmi abocar-hi la massa que hem preparat. Enfornar de35 a40 min. No s’ha d’obrir el forn mentre es cou.

El biscuit ha de quedar pujat i daurat. Un cop cuit, treure’l del forn i desemmotllar-ho damunt d’una reixa i deixar-lo refredar.

Hidratem les fulles de gelatina en aigua freda. Batem la nata amb el sucre, afegim la polpa de mango. Fonem la gelatina coberta amb una mica de nata, al microones. Integrem la gelatina, amb molta cura, a la barreja anterior.

En una cassola, posem a coure el rom amb el sucre, fins dissoldre’l.

Amb un aro marquem la base del pastís. Tallem a mida de l’aro i pintem amb el xarop de rom. Disposem els ositos al voltant. Omplim amb la mousse de mango.

Tallem els ositos HARIBO ben trinxats. Els posem sobre la mousse de mango, quan hagi pres lleugerament.

 

Bloc de xocolata amb sorpresa d’ositos HARIBO

 

 

 

BIT4922.JPG

una pena que no li vam fer cap foto sencer!

BIT4780.JPG

100 gr. Xocolata blanca

200 gr. De corn flakes

500 gr. Xocolata negra

200 gr. Fruita seca variada trinxada

80 gr. De llard de porc

Un rajolinet de licor

 

Fonem la xocolata blanca, al microones, a potència mitja, traient-lo cada 30 segons per vigilar que no es cremi i es fongui homogèniament. Unim amb els corn-flakes. Barregem fins aconseguir embetumar totalment els corn-flakes amb la xocolata blanca.

Fonem la xocolata amb la fruita seca, el llard de porc i el rajolí de licor.

Folrem un motlle amb plàstic film, fem una capa de corn-flakes de xocolata blanca. Posem els ositos HARIBO alineats. El cobrim amb la barreja de xocolata i fruita seca. Deixem quallar.

 

PA DE LLET AMB OSITOS HARIBO

 

BIT4919.JPG

no tenen foto individual, sinó col·lectiva. Aquí, a primera fila, els veieu, els pans de llet!

500 g farina (força)

200 g llet

100 g sucre

1 ou

30 g llevat premsat

1 ratlladura de llimona

1 ratlladura de taronja

20 g de rom

120 gr. de mantega

1 ou per pintar la superfície

100 gr. d’ositos Haribo

 

Pastar la farina, la sal, el sucre, el llevat, la polpa de la vainilla i l’ou. Anem posant la llet. Pastar 15 minuts, donant molta elasticitat. Afegir la mantega fosa. Pastar una mica més. Deixar en repòs filmat, uns 15 minuts.

Dividir la massa en dos. Estendre. Fermentar 1 hora aproximadament a 30ºC

Passat el temps, pinzellar amb ou batut i sal. Decorar amb fruita confitada i sucre humitejat amb aigua. Clavar uns ositos i coure a uns 180ºC, 10 minuts.

 

MADUIXOT AMB COR D’OSITO

 

BIT4882.JPG

Simplement es tracta de buidar l’interior d’un maduixot i posar-hi un osito HARIBO. El clavem en una broqueta

Fonem manitol i hi suquem el maduixot. Queda “escarxat” i dolç.

 

VIDRE HARIBO

 

BIT4553.JPG

BIT4564.JPG

180 gr. farina

10 gr. de llevat de forner

100 ml d’aigua

12 gr. de mantega

Una culleradeta de sucre

Un pessic de sal

Sucre abundant per espargir

Anís

Ositos HARIBO

 

Dissolem el llevat en l’aigua. Arenem la mantega en la farina, afegim el sucre, la sal i l’aigua amb el llevat. Pastem fins aconseguir una massa fina. Deixem reposar 15 minuts.

Estirem petites porcions i els clavem un pal de broqueta. Pintem amb oli, espargim sucre per sobre i enfornem 15 minuts a 170ºC. Traiem del forn, mullem amb anís i posem ositos per sobre. Tornem a enfornar cinc minuts més.

 

 

GALETES

BIT4576.JPG

250 gr. de mantega a temperatura ambient

250 gr. de sucre glass

1 ou gros a temperatura ambient

650 gr. de farina tamisada

1 raig de llet

Un polsim de canyella

 

Batre la mantega un parell de minuts. Afegir el sucre glass, incorporant-lo a poc a poc, fins blanquejar la mantega, augmentant de volum. Afegim la canyella i l’ou batut, a poc a poc fins que s’integri. El mateix farem amb la farina, a poc a poc, a velocitat baixa. I finalment el rajolí de llet.

L’estirem al gruix desitjat i la guardem a la nevera. Les tallem amb la forma i les coem 10 minuts a 180ºC

Fem la glassa:

200 gr. de sucre glass per clara d’ou. Batem amb l’espàtula fins aconseguir una consistència cremosa, blanquinosa. Quedarà molt dura, servirà per fer les delineacions. Per omplir, afegirem una mica d’aigua. Posarem el color que ens convingui.

A mig assecar, hi poso un osito HARIBO al mig.

També vaig fer unes magdalenes amb frosting de formatge i ossets HARIBO esmicolats

BIT4558.JPG

I, per acabar, el CÒCTEL DE L’ESTIU: SANGRIA DE CAVA HARIBO! Es tracta de congelar uns ossets i en el moment de servir el cava, els posem dins la copa. Amb aquest sistema aconseguim aguantar la temperatura optima del cava i donar un gust diferent. Com si es tractés d’una sangria de cava!

BIT4915.JPG

 I com si fos una veritable festa infantil, ens vam asseure per menjar totes les postres elaborades al taller!

BIT4908.JPG

Comparteix

    Etiquetes: , , , , , , , ,

    Comentaris

    • ANABDN

      24/07/2012 - 17:49

      Va ser molt divertit i molt dolç, com tornar a lìnfantessa menjant llaminadures.
      Petons.

    • Ada Parellada

      24/07/2012 - 18:48

      petons Ana!

    • L’hora del tupper

      24/07/2012 - 22:19

      Aquesta taula va ser una temptació. Llàstima que ja no teniem prou gana quan ens hi vam posar.

    • Ada Parellada

      25/07/2012 - 12:48

      Marga….ho haurem de repetir un dia, amb més gana!

    • Marta

      28/07/2012 - 19:57

      Quin goig de taula! Va ser fantàstic, una tarda molt divertida i interessant. Petons!

    • Ada Parellada

      30/07/2012 - 11:09

      Petons i bon estiu, Marta!

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús