Taller de salmó i bacallà Royal, amb blocaires

Jo confesso que no les tenia totes.

Jo confesso que estava molt cansada

Jo confesso que tinc respecte i reverencio als blocaires

Jo confesso que anava tranquil·la perquè el producte era bo

Jo confesso que va ser 100% bon ambient

Jo confesso que torno a tenir ganes de fer un altre taller com aquest.

Els responsables de Copesco Sefrisa http://www.sefrisa.es/ em van convidar a fer un taller per a blogaires. El nivell era alt. Hi havia:

http://www.decuina.net/2012/06/de-bacalao-salmon-ada-royal.html

http://cuinescuina.blogspot.com.es/2012/07/de-salmo-i-bacalla.html, 

http://tiritinyam.blogspot.com.es/2012/06/royal-bacalao-salmon-y.html,

http://cocinabetulo.blogspot.com.es/2012/07/bacalao-y-salmon-primer-taller-de.html

http://elmondejuju.blogspot.com.es/

http://caudecuina.blogspot.com.es/

http://cotodesucre.blogspot.com.es/

http://mioasis.com/#evento-royal

http://courecoulants.blogspot.com.es/

http://cosesdellabiro.blogspot.com.es

http://cat.elmondelacuina.com/

 

Ens vam trobar a MIT espais mitespaidecuina.blogspot.com.es amb ganes, gana, salmó i bacallà.

La cosa va començar formal. Agraïments per tutti quanti, davantals, mans netes i predisposició. A poc a poc van començar a aflorar els somriures, i si haguessin estat altres hores, més entrat el vespre, qui sap com hauríem acabat!

Bé, i sense més preàmbuls, unes quantes fotografies, i les receptes!!!

Ah! i moltes gràcies a tots! A Royal i als blogaires.

004.JPG

tothom concentrat treballant

 

001.JPG

sembla que estigui oficiant missa

SALmelÓ

1 sobre de daus de salmó Royal

Un pot d’anxoves Royal

Un quart de meló

Oli d’oliva

Vinagre de mòdena

Barreja d’enciams

1 alvocat

Uns quants nachos

 

Tallem el meló molt prim, amb l’ajuda d’una mandolina. Disposem els talls de meló, intercalats amb les anxoves. Disposem el salmó per sobre el meló i les anxoves

Pelem i tallem l’alvocat a dauets. Piquem els nachos.

Fem una vinagreta, emulsionant tres quartes parts d’oli amb una de vinagre de Mòdena.

Amanim la barreja d’enciams amb una vinagreta de Mòdena. Afegim l’alvocat i acabem amb la pols de nachos i una mica de flor de sal.

 016.JPG

 

UN APERITIU EN UN 3 i no RES. Piruleta de formatge i salmó

1 paquet de palets

2 sobres de cintes de salmó ROYAL

200 gr. de formatge d’untar

Unes branques d’anet fresc

Una poma àcida

 

Barregem les fulles d’anet amb el formatge d’untar. Pelem la poma i la tallem a daus minúsculs. L’afegim al formatge. Ho estirem sobre una cinta de salmó. Emboliquem els palets amb el salmó i el formatge d’untar.

Els clavem en una torratxa amb sèsam.

026.JPG

031.JPG

complicitats

 

TAN TRADICIONAL COM ACTUAL. Salmó amagant una esqueixada

450 gr. de bacallà esqueixat dessalat ROYAL

2 sobres de salmó ROYAL

8 tomàquets secs

200 gr. d’olives negres

1 ou dur

1 ceba tendra

Unes fulles de julivert

200 ml d’oli d’oliva

Sal i pebre

Ous de salmó Royal

Seitons Royal

 

Fem un picadillo amb els tomàquets secs, les olives negres, la ceba tendra i l’ou dur. Ho barregem amb el bacallà esqueixat.Triturem unes fulles de julivert amb oli d’oliva 0,4º.

Folrem un motlle amb salmó fumat. Farcim amb l’esqueixada. Emboliquem bé i premem. Desemmotllem i servim, amb uns ous de salmó i un seitó enrotllat

040.JPG

035.JPG

bloggers en la seva salsa

COM SI FOS D’ESTRELLA. Gaspatxo de bacallà amb bocobulato

Un paquet de bacallà dessalat esqueixat

4tomàquets

1ceba tendra

2 grans d’all

1 pebrot vermell

1 cogombre

100 gr. de maonesa

50 gr. de pinyons

½ copeta de vinagre de Xerès

250 cl. d’oli d’oliva

Sal

4 làmines d’obulato

 

Pelem i tallem el cogombre. En un bol gran posem els tomàquets tallats a quarts, la ceba tendra tallada, els alls pelats i 250 cl de l’aigua. Triturem tot plegat fins que quedi una sopa fina. Passem pel xino, per extreure’n les pells i llavors dels tomàquets i altres impureses que hagin quedat. Afegim el vinagre de Xerès, la maionesa i una mica de sal. Tornem a triturar. Deixem reposar a la nevera.

Torrem els pinyons pelats en una paella amb una mica d’oli, a foc fort, quan veiem que canvien de color, els enretirem.

En una copa, posem el gaspatxo. Afegim els trossets de bacallà esqueixat. Humitegem la vora de la copa, hi posem una làmina d’obulato. Disposem uns pinyons en el centre de l’obulato i tanquem amb una altra làmina d’obulato.

 

 045.JPG

058.JPG

EL PLAT FORT. Bacallà amb romesco

4 lloms de bacallà dessalat

 

Per al romesco

20 avellanes

2 tomàquets escalivats

3 grans d’all escalivat

1 branquilló de julivert fregit

1 nyora bullida

1 llesca de pa fregit

300 ml d’oli verge d’arbequina

2 cullerades de postres de vinagre

1 culleradeta de pebre vermell picant

 

Per a l’ajoblanco

100 g de pa sec

100 gr. d’ametlles crues sense pell

2 grans d’all

100 ml d’oli d’oliva

Un raiget de vinagre

Sal

750  ml d’aigua freda

 

 

Triturem tots els ingredients del romesco. L’estirem sobre un paper de forn i assequem, a 100ºC, fins que quedi deshidratat, ben bé una hora.

Triturem tots els ingredients de l’ajoblanco.

Coem el bacallà al forn. L’assequem sobre un paper absorbent. L’arrebossem amb  pols de romesco i l’escalfem a 200ºC uns minutets.

El servim acompanyat de l’ajoblanco.

053.JPG

068.JPG

 

077.JPG

Comparteix

    Etiquetes: , , , , , , , ,

    Comentaris

    • ANABDN

      16/07/2012 - 23:50

      Va ser un plaer compartir aquests bons moments.
      Petons.

    • Margarida

      17/07/2012 - 00:25

      Jo confesso que el salmó no m’agrada i que m’encanta el bacallà. Jo confesso que tenia moltes ganes de rebre lliçons culinàries de la gran mestra Ada. Jo confesso que vaig quedar encantada!!!!!
      Ara, m’atreveixo a menjar petites porcions de salmó!!!!
      Petons

    • L’hora del tupper

      17/07/2012 - 08:23

      Jo confesso que em vaig sentir molt emocionada d’haver estat convidada.

      Jo confesso que vaig organitzar les meves vacances per poder anar al taller.

      Jo confesso que tenia moltes ganes de conèixer l’Ada en persona.

      Jo confesso que pensava, què faig jo aquí entre tots aquests!

      Jo confesso que m’ho vaig passar maravellosament bé podent “potinejar” els plats.

      Gràcies a Royal. Gràcies als cuiners. Gràcies als blocaires.

    • La cuina violeta

      17/07/2012 - 09:58

      Ohhhhhh Ada. La propera vegada espero poder assistir-hi, si m’avises. Ja vaig fer amb tu el de “Mans i pans” i ens va agradar molt. Ets una excel·lent comunicadora.
      Una abraçada,
      Nani

    • starbase

      17/07/2012 - 11:10

      Ep! Que jo també vaig fer la meva crònica i a la llista surto com a díscolo rebelde sense crònica hehehe: http://www.decuina.net/2012/06/de-bacalao-salmon-ada-royal.html

      Va ser deliciosament divertit, i em va sortir el bacallà per les orelles!! Quin gustassu!

    • Ada Parellada

      17/07/2012 - 12:50

      Gràcies Ana,
      Margarida, això del salmó no m’ho vas “confessar” al taller, eh?????
      Marga, quins elogis!
      Nani, si hi ha algun altre taller, t’aviso!!
      Starbase, tot arreglat. Estàs en tot!

    • bet

      18/07/2012 - 12:33

      Ohhh doncs a mi m’hauria agradat molt!! sóc super fan del salmó, el bacallà, i els tallers com aquest! a veure si em conviden a la propera… :P
      Gràcies per les receptes, són fantàstiques! si m’animo a fer-les t’ho explico ;)

    • Ada Parellada

      18/07/2012 - 15:52

      Bet, anima-t’hi! són molt fàcils!!

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús