Saltat de verdures amb llagostins i crema de ceba

Al matí poso l’ordinador en marxa i faig un repàs pels blogs dels amics, facebook, twitter…Tot allò que fem cada dia, que és la rutina, que ens sembla “tan normal” i “tan necessari”, i que fa no més de cinc anys no ho trobàvem a faltar, perquè no existia.

L’home s’acostuma amb una rapidesa de coet a les coses bones.

En la repassada de blocs llegeixo un post magnífic al bloc La feina o la vida de l’Eva Piquer http://evapiquer.cat/articles/2012/07/40726/ Diu l’Eva que ella prefereix morir d’èxit que saltar de fracàs en fracàs, malgrat els fracassos siguin del tot educatius.

El post m’ha fet somriure, com tots els de l’Eva, i he empatitzat amb ella, com sempre. Sí, Eva, jo també prefereixo els petits triomfs als fracassos alliçonadors.

Continuo amb la repassada de blocs i topo amb la Cuina Violeta http://lacuinavioleta.blogspot.com.es/2012/06/verdures-saltades-amb-llagostins-i.html, un bloc preciós de receptes amb fotos magnífiques, en el que hi trobo un post dedicat a SAL DE VAINILLA, la meva primera novel·la. És com un petit èxit dels que explica l’Eva Piquer. Un petit èxit, que m’alegra el dia i que m’anima a continuar entomant fracassos. L’èxit és que a la Nuni li hagi agradat SAL DE VAINILLA i que s’hagi animat a fer-ne una de les receptes. A la novel·la s’hi descriuen receptes, perquè són una part molt important de la vida de l’Àlex, el protagonista.

La Nani de la Cuina Violeta, s’ha animat a cuinar les Verdures saltades amb llagostins i crema de ceba. Li ha quedat perfecta, però jo la faig lleugerament diferent. I aquí teniu la meva versió.

Ara, sempre ens quedarà la intriga de com són les que fa l’Àlex Graupera, el cuiner de l’Antic Món, a SAL DE VAINILLA

12_verdures_meritxell arjalaguer.jpg

la fotografia és de Meritxell Arjalaguer (suposo que tots els que entreu al bloc heu notat que aquesta magnífica foto no l'havia fet jo....)

 

SALTAT DE VERDURES AMB LLAGOSTINS I PURÉ DE CEBA DE FIGUERES

 

 • 250 g de llagostins
 • 150 g de mongeta tendra
 • 2 carbassons
 • 2 espàrrecs verds
 • Un manat de tavelles de pèsols (tirabecs)
 • 2 cebes tendres
 • 2 pastanagues
 • Un parell de grans d’all
 • Oli d’oliva
 • Sal
 • Pebre

 

Per a la crema de ceba de Figueres:

 • 4 cebes de Figueres
 • 100 g de mantega
 • Una mica de brou de verdures

 

Pelem els llagostins, deixant el cap, però traient l’intestí. Escaldem les mongetes tendres, els tirabecs i els espàrrecs amb aigua bullent i sal durant dos minuts.

Piquem la ceba de Figueres i la coem lentament amb mantega, fins que quedi ben tova. Si cal, afegim una mica d’aigua, salpebrem i triturem.

 

Tallem a tires la ceba tendra i la saltem a una paella amb oli. Afegim les pastanagues a làmines, les verdures escaldades, el carbassó i els llagostins. Saltem bé. Salpebrem.

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , , , , , ,

  Comentaris

  • L’hora del tupper

   15/07/2012 - 11:02

   Apa, ja tinc una de les receptes del llibre… yupiii…. Ja vaig per la tercera lectura de Sal de Vainilla, ara all ulls destinats a fer un post…. Dic jo que un dia d’aquest el tindré fet.

  • bet

   15/07/2012 - 12:43

   Doncs jo vaig pel 3r capítol! el vaig començar el mateix dia de comprar-lo, però de seguida vaig haver de parar perquè quan m’enganxo a un llibre no faig res més, i no estudiava! ara l’assaboreixo més lentament, un capítol cada nit i de moment t’he de dir que m’està agradant molt 😉

  • Ada Parellada

   15/07/2012 - 23:25

   Marga, la tercera lectura? Què vols dir? Que l’has llegit tres vegades? Si és així, em deixes bocabadada!!! Ostres, quina il·lusió un post….l’espero, si!!!

   Bet, espero els comentaris!! Moltes gràcies per llegir-lo!!!

  • starbase

   16/07/2012 - 10:05

   Jo hi tinc una relació especial amb aquest llibre, i per a vergonya meva, mai he fet cap de les receptes que hi surten! Cagontó, mardita sea mi estampa.
   Ara que no m’ho prenc com un fracàs, sino com un èxit ajornat. 😀

  • Ada Parellada

   16/07/2012 - 12:30

   Starbase, vergonya de que? La novel·la no és perquè facis les receptes! és per generar salivera! Ara, si en vols fer alguna, perfecte, així veurem si he estat capaç de transmetre com les faig jo!!
   abraçades

  • La cuina violeta

   17/07/2012 - 10:05

   Adaaaaaaaaa! La teva versió és sublim. Bé, no és una versió és la teva recepta! Jo la vaig imaginar a la meva manera i com que m’agrada la crema de ceba, en vaig fer més. Ei, que no hi ha comparació possible. Ara ja conec una mica més a l’Àlex Graupera. Moltes gràcies Ada.
   Una abraçada,
   Nani

  • La cuina violeta

   17/07/2012 - 16:14

   Per cert, la Nuni de quin bloc és?
   Nani

  • Ada Parellada

   18/07/2012 - 15:59

   De fet, és una recepta molt senzilla. La Nuni és de cuinetes http://cuinetes.bloks.cat/
   un bloc fantàstic!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús