Sopars inèdits. Una matança pacífica amb Alzamora

12_sopars inèdits.jpg

Dimecres passat, dia 18 d’abril, al Semproniana, la cita literària va ser amb Sebastià Alzamora, autor de Crim de Sang. Com sol passar en els Dimecres Inèdits, organitzats per Ada Castells i una servidora, hi va haver de tot: es va començar amb la quotidianitat del mal en el context d’una guerra i es va acabar parlant de la portada de l’última novel·la d’Alzamora, que va causar gairebé tanta polèmica com el Chelsea-Barça. Els assistents van agrair a l’escriptor que arribés escopetejat després d’assistir a la festa d’Òmnium al Luz de Gas. Coincidències de la vida, tot es va ajuntar en dimecres, però Alzamora, com el vampir del seu llibre, va demostrar poders paranormals i va complir amb tothom.

 

Pèsols sanguinaris

El plat estrella van ser uns pèsols amb matança inspirats en les truculències del seu llibre. Per preparar-los va caldre botifarra crua, puntes de vedella talada, costelló de porc, cap de llom i una tira de cansalada viada. l’essència de la carn es va barrejar amb la ceba, tomàquets, un pessic de sucre, un got de vi blanc cremat i dos cullerots d’aigua. també s’hi van afegir dos cabdells d’enciam tallat petit, una fulla de llorer, un manat de ceba tendra pelada i sencera i fulles de menta. I, naturalment, els pèsols, que amb la picada final, van resultar una delícia.

DSC07116.JPG

 

EL SOPAR

Crema de patata amb sobrassada

DSC07105.JPG

Pèsols amb matança

Llaminera amb postres de músic

DSC07125.JPG

Sorbet de pomada

DSC07130.JPG

 

La propera cita serà el 30 de maig amb Miquel de Palol per parlar de les seves Meditacions des de Catalunya o de tot allò que calgui.

 

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús