Creps de blat de moro

una crep de blat de moro

Em demana una amiga si tinc una recepta de creps apta per a celíacs. La veritat és que davant l’allau de persones amb celiaquia, la sensibilitat de la població vers el col·lectiu ha canviat substancialment.

Abans, és molt probable que al davant de la demanda de fer unes creps aptes per a celíacs, contestés que “ni idea” o, encara pitjor, “menja una altra cosa”. Però la celiaquia s’ha normalitzat, i gairebé a tot arreu entenen què vol dir, què és el què poden menjar i què no i busquen alternatives perquè sigui més plaent tant la intolerància com el què posem al plat.

Així doncs, vaig treure les peroles, les paelles, la farina…de blat de moro, els ous i la llet, i vaig fer-ne unes creps.

S’han de fer amb farina de blat de moro, no amb maizena (que és el midó del blat de moro). I com que el blat de moro no té gluten, que és el què dona elasticitat a les masses, però precisament és el què els celíacs no admeten, doncs s’ha de compensar amb una mica més d’ou.

La textura de la massa és bastant diferent, molt granulosa. Però el resultat, és acceptable.

La recepta bàsica és:

100 gr. De farina de blat de moro

300 ml de llet

2 ous

1 pessic de sal

A partir d’aquí es pot aromatitzar amb el què es vulgui -espècies o herbes aromàtiques – o una mica de sucre si es volen fer dolces.

Com l’he farcit:

200 gr. De recuit de Fonteta

1 carbassó saltat a la paella

Una mica de botifarra negra saltada a la paella

Per acompanyar, oli d’alfàbrega

Com he presentat les creps ha estat, ben bé, amb el què he trobat a la nevera. He tallat un carbassó i l’he saltat a la paella, a foc mig, amb un raig d’oli i un pessic de sal. De seguida està cuit.

A sobre la crep hi he posat una mica de recuit de Fonteta (que es pot substituir per formatge d’untar o mató). A sobre el carbassó saltat i una mica de botifarra negra excelsa,  de la matança del porc que fan a casa el meu sogre.

Ho he acompanyat amb alfàbrega triturada amb oli.

 

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , , , ,

  Comentaris

  • starbase

   07/02/2012 - 07:28

   Està força bé Ada, però em pregunto si podries fer una versió per a quan tinguem força gana. hahahaha, es que deu n’hi dó la carregamenta que porta la crepe!! 😀

  • Ada Parellada

   07/02/2012 - 10:28

   és una crep petita!!!!!!

  • starbase

   07/02/2012 - 10:48

   Dona, serà petit però es veu molt juguetona!! 😛

  • Ada Parellada

   07/02/2012 - 11:28

   molt juguetona, molt!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús