Cervesa de blat amb llevat natural

pa-moritz

Moritz ha presentat una nova cervesa. És la segona proposta de Moritz Beer Lab, l’aposta de l’empresa per experimentar i fer-se un lloc entre la multitud de cerveses artesanes que es poden trobar avui.

Per celebrar l’estiu, la cervesa que han creat i que només es podrà adquirir a la Fàbrica fins a la tardor és de blat. Poca novetat fins aquí. L’ànima d’aquesta nova cervesa és la incorporació de llevat natural a la fórmula. I tractant-se de Moritz, el nou ingredient només podia ser de Triticum, la fleca dels maresmencs Xevi Ramon i Marc Martí que ocupa un espai de la fàbrica cervesera.

No m’agrada la cervesa, de manera que tot i trobar molt interessant el tast al qual ens va sotmetre l’empresa als periodistes la setmana passada, la meva atenció va recaure en el pa. Un pa rodó, voluminós, ben torrat i de crosta gruixuda amb el qual ens van obsequiar.

Ara feia temps que no tastava un pa de Triticum, i com de costum, tan bon punt vaig ser al carrer no em vaig poder estar de rosegar-ne un tros. No ho puc evitar. Sempre que tinc un pa entre les mans l’he de tastar al moment.

I… bufff, quina cosa més bona. Senzillament pa de primera. Saborós, de molla tendra i sedosa i completament addictiu. De camí cap a casa em vaig imaginar una llesca gruixuda, aquest cop sense torrar, amb daus de tomàquet madur i un bon raig d’oli verge extra verge al damunt que seria el meu dinar. Dit i fet.

Enguany fa deu anys que Xevi Ramon i Marc Martí van posar en marxa Triticum, empresa de pa per l’alta gastronomia. Pa artesà precuit i congelat que aviat va seduir els millors restaurants del país.

Perfeccionistes com pocs, fa quatre anys van ampliar el negoci amb dos punts de venda, dues fleques amb el pa completament cuit a peu de carrer. La primera, El rebost de la Juliette, és un local acolorit i naïf en un cantó del centre de Vilassar de Mar.

Mesos més tard van desembarcar a Barcelona, dins el complex gastronòmic que és la Fàbrica Moritz. I així els xaves tenim l’oportunitat de tastar la varietat de pans, tots ells preciosos, que elaboren. Sempre amb llevat natural, farina mòlta a la pedra quan s’escau i sabors que van des dels pans blancs fins al pa de llimona, ametlles i gingebre, el de sègol o, com no podia ser d’una altra manera, el pa de cervesa (épi d’or de Moritz).

I si els pans són bons, què dir de la coca de forner. De les que cal recordar, cosina de grandíssima coca de Cercs de Ca l’Agustí (Berguedà).

Comparteix

Etiquetes: , , , , , , , ,

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús