Coca de pernil rostit

Just fa un mes us explicava en aquest post, també dedicat a La recepta del 15, que el programa Cuines de TV3 és un dels meus favorits dels dedicats a l’afecció aquesta nostra. Coses que passen, avui torno a acudir a aquest espai televisiu per treure’n una recepta per la nostra aportació a la iniciativa mensual de la gent de  Xocolata Desfeta i Els Fogons de la Bordeta.

Aquest cop, però, la recepta la vam veure abans de saber que el mes de maig la cosa aniria d’entrepans. Només la vam veure, vaig saber que aquell entrepà el faríem. Primer, per la idea de fer un bocata amb carn rostida, un de les meves formes preferides de menjar proteïna. Després, perquè la recepta és de l’hamburgueseria Santa Burg, un local d’aquessa de burguers gourmet que darrerament han sortit per Barcelona i que està al costat de casa i que ens agrada força. Aixó, però, ja us ho explicarà Kissumenja en un post que ja està escrivint.

Total que com que tenia ganes de fer-lo aviat i la Recepta del 15 anava d’entrepans, doncs que va caure el cap de setmana passat. La veritat és que l’entrepà no té cap misteri un cop has rostit la carn. Per tant, i com sempre sol passar amb aquestes receptes senzilles, la clau està a la matèria primera: un bon pa, un bon tros de porc, un bon formatge. Aquí van els ingredients per fer-lo:

 • 1 bon tros de coll de porc bridat per rostir-lo al forn
 • Cognac
 • Vi ranci
 • Sal i pebre
 • Oli d’oliva verge extra
 • Un bon formatge Cheddar (ja, ja ho sé: bo és dificil de trobar a Barcelona…)
 • Pa de coca d’un flequer artesà

El rostit el vaig fer ben senzill; res a veure amb el del vídeo. Vaig salpebrar la carn i la vagi fregar amb un bon rajolí d’oli, un raig de cognac i un raig de vi ranci. Ho vaig deixar una estona com macerant i ho vaig posar a rostir sense res més. La veritat és que va quedar tan (sorprenentment) bona que una mica més i no en deixo per l’entrepà!


Un cop fet això, vaig posar el pa de coca a torrar lleugerament i al costat vaig posar a fondre el cheddar (ho vaig veure al vídeo i em va semblar intel·ligent). Mentre, vaig amanir una mescla d’enciams amb una mica de vinagre no gaire àcid i oli d’oliva verge. I ja està: a muntar l’entrepà. A sota, la carn. A sobre, formatge. L’amanida i tapat amb la coca. I cap a dins!

Molte bo, la veritat. Contrastde sabors i de textures, l’amanida li aporta un punt de frescor i de lleugeresa força interessant. Donarà joc, a casa nostra, aquest enciam amanit als entrepants… Amb una bona cerveseta artesana fas un soparot de dissabte ben arreglat i original. Nyam!

Salut!

Comparteix

  Comentaris

  • Marina

   16/05/2012 - 00:07

   Un entrepà ben bo. Sí senyor! M¡ha agradat molt això d’acompanyar-lo amb una cerveseta. Ai, si és que sou ben “apanyaos”… 😉
   Moltíssimes gràcies per participar nois!!

   Petonets!

  • Els fogons de la Bordeta

   16/05/2012 - 08:23

   A veure guapos, que una és de Sants de tota la vida i encara no ha anat al Santa Burg (tinc delicte, ho sé…)!! La pròxima vegada m’aviseu home!! jejeje Que això ha d’estar de mprt!
   Moltes gràcies per participar!
   Petons
   Sandra

  • marina

   16/05/2012 - 09:23

   Bo, boníssim nois! M’ho apunto, que m’havia perdut aquest capítol del Cuines. Petonet!

  • el taller de cuina

   16/05/2012 - 11:25

   Els entrepans amb un bon pa de coca guanyen molt, si a sobre hi poses una carn rostida com aquesta…
   petonets

  • Bet

   16/05/2012 - 13:13

   Brutal!!!! i amb el pa de coca… m’encanta! m’apunto això del rostit, que fàcil i que bo!! A mi també m’agraden molt els entrepans de carn, i si és rostida li dóna un toc tan bo… Un dia posaré la recepta al blog de carn rostida amb vinagre de mòdena… és boníssima!! i per fer entrepans també 😉 Petons!

  • La cuina violeta

   16/05/2012 - 20:20

   Nois, hi ha algú que pensi que no ens sabem cuidar? Amb entrepans com aquest no hi ha cap dubte.
   Nani

  • Fem un mos Siòn

   17/05/2012 - 09:00

   Vaig veure el programa, tot i que ja havia dinat un trosset mel hagués menjat, amb la pinta que tenia.
   Una abraçada

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús