Concurs de receptes del cinquè aniversari: els guanyadors

Ens ha costat molt. Moltíssim. I no és una tòpic ni un lloc comú per començar el post. És la punyetera veritat. Moltes receptes (gràcies!!!) amb molt de nivell (aplaudiment general!!). A sobre, moltes són d’amics o coneguts. D’altres, de gent que et segueix des del principi. D’altres, de persones que no sabies que estaven a l’altra banda de la pantalla i que s’impliquen amb el teu bloc quan els ho demanes. No vegis com és de complicat descartar persones que veus que t’aprecien…

Són les coses de muntar un concurs. Però no patiu, que per la propera ja hem pres nota: sorteig i avall, que la sort faci la feina! :-P Bromes a banda, al final hem triat les cinc receptes guanyadores aplicant el doble criteri que  ja us vam dir: plats que ens agradaria menjar només de veure’n la recepta però que a més estan ben argumentades les raons per les quals ens ha d’agradar. No ha guanyat cap plat que no tingui les dues condicions. De fet, la primera la té tothom: totes les receptes les farem! La segona, doncs, és la que ha marcat la diferència.

DSC_0026.JPG

El premi: un lot amb un delantal i una galeta molt "olletos" ;-) | Olletadeverdures.cat

Per fer la llista hem fet un mètode que hem trobat el més ric: cadascú de nosaltres vam fer una primera tria de cinc receptes i les vam posar en comú. Ens coneixem força bé, perquè tres eren les mateixes. Després vam fer una segona tria de tres més i en dos vam tornar a coincidir. Així van sortir les cinc. Aquí teniu la selecció de guanyadors:

Arròs amb cigrons alacantí, de Laura Burés
Un arròs valencià (amb això ja tenia molt guanyat…) fet a la cassola amb cansalada i cigrons. Ens explica la Laura: “Sóc una seguidora del vostre bloc des del principi, tinc família vinarossenca i alguna areel alacantina. Així que les vostres receptes tenien un caràcter tan familiar que em portaven directament a aquells moments de la infància en què descobreixes un plat…i et queda pr sempre. Perquè aquest plat? Correspon a les arrels alacantines i per mi te el sabor d’abans potser ara ho trobem poc subtil, refinat… Però per mi son plats que van a les arrels dels gustos… simples i autèntics”. Ole!!

Ranxo Aragonés, de Marga Pradas
Una cassola literalment impressionant dels temps de les feines dures al camp, quan anar-hi a treballar volia dir passar el dia fora de casa. La Marga troba que ens agrada per això: “Crec que us pot agradar, perquè té unes clares reminiscències a poble (encara que no sigui el vostre), del que sovint parleu. Crec que us pot agradar perquè involucra la gent a cuinar i a menjar i fomenta les relacions. Crec que us pot agradar perquè és una menja senzilla. Crec que us pot agradar, perquè és una “mena d’olleta” on hi es barregen “molts ingredients”. I tant que si, Marga!

“Coca Olleta”, de la Bet Florensa
“La recepta l’he titulat ‘coca olleta’. Sí, sí, és una coca!! Vaig pensar que us agradaria una coca salada que fos fàcil i ràpida, ideal pels dies que tingueu convidats, i com que aquest estiu vaig provar de fer la massa de Ca Massita (amb la recepta que vau penjar al blog) doncs de seguida ho vaig tenir decidit! A més, si no m’equivoco, us agraden tots els ingredients… porro, formatge blau, poma (això va per la Susanna, que la poma de Girona és la millor!) i pinyons…” No s’ha equivocat, no. I a sobre ens dedica un plat original… Com podia no guanyar!!??

Sopa amb brossa, de Nani
Un plat de Nadal de llarga preparació i fort sentit comunitari. Fantàstic! “Es tracta de la sopa de Nadal que sempre s’ha fet a la família Nolla: primer els meus avis, després els meus pares i ara els fills hem agafat el relleu. Podríem dir que ve de la comarca del Baix Camp, ja que conec moltes famílies de Riudecanyes i Mont-roig del Camp, pobles de les meves arrels familiars, d’Aforja i d’altres pobles dels voltants que la fan. Em porta records i emocions fortes. A casa no era fer la sopa, era una setmana abans començar a pensar i fer la llista d’allò que necessitaríem i quants seriem a taula, i sempre acabava caient algú inesperat de més”.

Coca amb cireres, d’Els Fogons de la Bordeta
Una coca dolça i tradicional que ens ha agradat molt per ser de temporada. L’argumentari? Aquí va, ordenadet en cinc punts: “Primeríssimament perquè és una recepta d’una coca, i clar, amb Ca Massita en ment hem trobat molt adequat que fos una recepta de forn el que us enviéssim. Segon, perquè la cirera és producte de temporada, i això sempre és una cosa que ens agrada, oi? Tercer, perquè denota el parlar d’una terra, el Baix Camp, on sempre serà “coca amb cireres” i mai “coca de cireres”, tal i com passa per exemple amb la coca amb recapte (i no de recapte). Quart, perquè és una coca reusenca amb certa història, potser petita, però història, d’aquelles coses quotidianes que fan que sigui una mica més especial i interessant (ho podeu llegir a l’entrada del bloc!). També perquè està relacionada, a Reus, amb una festivitat molt concreta: el Corpus. Una mostra més de que al nostre país tenim una menja per a cada festa, i pel que fa a dolços encara més! I per acabar, perquè de coca amb cireres també se’n fa, quadrada en lloc de rodona, a la Salzadella, un poble del Baix Maestrat, comarca que ens sembla que us deu sonar una mica…!” Sí o no??!!

Nivellàs o no? La veritat és que estem molt contents. Per veure que la gent no s’hi ha posat per poc, primer de res. Però sobretot de veure que han guanyat blocaires, però també lectors que ens fins ara ens havien seguit des del silenci. Ens agrada veure que alguns són autors estimats i d’altres persones amb qui amb prou feines ens coneixem més enllà dels seus escrits. Ens encanta veure que hi ha gent que ens coneix, que entén què ens agrada i, per tant, ens encanta veure que estem sabent expressar el que volíem dir amb el bloc. Que contents ens heu fet tots, punyeteros!

El regal: un lot molt “olleto”
I què han gunyat aquest cinc participants? Doncs un lot de regals que hem intentat que fos un pèl original i que els recordés a nosaltres. Després de descartar llibres de cuina, lots de Ca Massita i altres coses més tradicionals, hem optat per fer a mà un delantal de cuina d’Olleta de verdures i encerragar unes galetes genials amb el nostre logo a la gent de La Galeta Maria, que els tenim al costat de casa. Esperem que us agradi tant com a nosaltres: tot i que no són perfectes (serem honestos: el delantal podria estar millor imprés), ens fa molta il·lusió haver-los pogut personalitzar.

Colla, moltíssimes gràcies a tots per participar i implicar-vos. Sentir-se estimat i veure’s reconegut a gairebé totes les receptes és un fantàstic regal de cinquè aniversari. Ja ho veieu: nosaltres també ens sentim molt premiats, amb aquest concurs!

Salut!

Comparteix

    Comentaris

    • starbase

      08/05/2012 - 08:44

      Moltes felicitats als guanyadors!! Grans receptes que s’argumenten soles i grans arguments a l’alçada de les receptes :) ))
      Endavant olleta!! :)

    • Sara Maria

      08/05/2012 - 09:11

      Teniu tota la raó: quin nivellàs!! Felicitats!!!

    • dolça

      08/05/2012 - 09:23

      Contenta d’haver participat, contenta de ser de la “família”, i molt contenta de que hagi guanyat la coca de cireres ( per alló de Reus…) i la Nani (encara que sigui de Tarragona jejej)

      Felicitats a les cinc receptes
      PTNTS
      Dolça

    • Bet

      08/05/2012 - 09:41

      Ohhh quina ilu ^^ moltes gràcies, crec que tots ens ho hem passat molt bé amb aquest concurs! Quan vau publicar la llista amb les 23 receptes ja es veia que ho tindríeu complicat per escollir! Estic contenta que us hagi agradat la “Coca Olleta”, la tinc pendent de publicar però quan acabi exàmens m’hi poso! I el davantal i les galetes estan molt ben aconseguits, això sí que és un lot Olleto! us ho heu currat molt! :D

    • el taller de cuina

      08/05/2012 - 09:47

      Nivellàs!!! la veritat és que en podeu confeccionar un àpat molt “olleto”!!!
      felicitats a tots plegats!

    • L’hora del tupper

      08/05/2012 - 14:17

      Nois, m’han saltat les llàgrimes en llegir el meu nom i el ranxo aragonès entre els premiats! Entre tantes bones propostes, no m’ho esperava. Ara, ja veig que hauré de compartir amb el meu cosí les galetes.
      Moltes gràcies “olletos” per aquestes iniciatives que ens alegren el cuinar de cada dia.

    • marta planes

      08/05/2012 - 14:52

      Eiiiiii!, molt bé!, estic molt contenta d’haver participat en un concurs amb aquest nivell!, per cert, em va fer molt daler la Coca amb cireres, inentaré fer-la
      Felicitats a tots!!!!
      Gràcies Olletos!!!

    • Els fogons de la Bordeta

      08/05/2012 - 15:22

      Ooooeee!!! Quina il·lusió ens ha fet veure’ns entre aquesta gran llista, ens sentim molt honrats… sobretot el Xavi, que amb una coca del seu estimat Reus us ha robat una mica el cor, no? jejeje Encara que en el fons jo sé que hem guanyat perquè va ser el meu aniversari xDD
      Gràcies guapos, quines ganes de tenir aquest super lot olleto! :D
      Petonets
      Sandra

    • Marta Jubert

      08/05/2012 - 21:58

      Moltes felicitats a vosaltres, pel vostre aniversari!!! I feliciitats a les receptes guanyadores!!!
      Ptnts Olleta!!!!

    • Lurdes Bures

      08/05/2012 - 22:03

      Holaaaa!!!

      uauuuuu!!! quina il-lusio que m’ha fet!!! I es que he passat molt bones estones llegint-vos i amb les vostres receptes! i m’ha agradat molt tenir la oportunitant de compartir-ne una de les meves mes estimades i que sempre havia sentit molt “olleta” !!
      com el loooot!!
      que xulooooo!! :) ))
      Moltes gràcies!!!

    • Fem un mos Sión

      09/05/2012 - 08:55

      Felicitats a les receptes guanyadores!!!! Un lot molt Olleta !!! i Felicitats a vosaltres per ser com sou !!!!!
      Una abraçada

    • La cuina violeta

      09/05/2012 - 21:13

      Nois, no us podeu imaginar la il·lusió que m’ha fet veure’m entre els guanyadors. Només us puc dir que els meus pares estarien molt contents que aquesta sopa tan de la família podria ser premiada per un fort sentit comunitari. Enhorabona a tots els participants, perquè com dieu heu aconseguit un nivell molt alt. I quin super lot! No canvieu mai, sempre així. Una forta abraçada,
      Nani

    • La “Coca dels Olleta” – Tasta Rutes

      31/05/2012 - 00:38

      [...] coca és la que vaig fer per la Susanna i el Josep Àngel (Kissumenja i Massitet) d’ Olleta de verdures per celebrar juntament amb ells els 5 anys del seu blog! Resulta que van convocar un concurs de [...]

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús