Espai Sucre

diumenge, 17/09/2006 (Gemma)

El divendres vam anar a sopar a l’Espai Sucre amb el meu germà Arnau perquè no ens havíem vist des d’abans de les vacances i ens volíem explicar totes les novetats: pis nou, canvis de feina, vacances, cotxe nou, apartament a la Cerdanya…


Amb el Pol ja havíem estat a l’Espai Sucre en una ocasió, però era hivern i volíem provar-lo a l’estiu, ja que moltes postres són amb gelat.
Vam triar el gran menú de postres, que consisteix en 5 plats de postres de restaurant, plenes de gustos sorprenents i textures diferents. També vam fer el maridatge de vins, un per cada plat, amb una explicació tan del plat com del vi per part del cambrer.
Cal dir que, encara que siguin postres, el menú no és excessivament dolç ja que juga amb altres gustos com el picant, el fumat, l’àcid, les espècies, flors i herbes aromàtiques… El resultat final és un sopar-safari de gustos gens embafador.

I per acabar, un cafè amb pastes en consonància amb la resta del sopar:

Tarta marbre de moca

dimarts, 12/09/2006 (Gemma)

Aquesta tarta és el resultat de voler solucionar un accident que, com tots els aficionats a la cuina, tenim tan sovint.


Aquest divendres van venir a sopar el Raül i l’Encar i vaig fer la recepta de mousse de mocad’en Carlos Valencia. Però com que vaig utilitzar un motlle massa gran, em va quedar una tarta molt baixeta (gairebé ridícula) i vaig pensar que podia afegir una segona capa de cuajada per fer-la més alta… Però el resultat va ser que es van mesclar les dues capes i, com que de gust era bona, em va semblar que només li calia canviar el nom 😉

No escric la recepta ja que us aconsello que feu l’original d’en Carlos Valencia. Això sí, dupliqueu totes les quantitats!!

Pa d’espècies

diumenge, 10/09/2006 (Gemma)

Aquest pa d’espècies és ideal per esmorzar. A França és un tipus de pa molt freqüent i es caracteritza pel seu gust de mel i d’espècies. Ja feia temps que tenia ganes de fer-ne i la recepta és molt senzilla. El millor de tot és la seva flexibilitat: enlloc de sucre Moscovado o Demerara es pot utilitzar sucre normal, enlloc de farina de sègol, farina normal i la barreja d’espècies pot ser al gust de cadascú.

Aquest pa el vaig fer aquest estiu per portar-lo a la Roureda, on la meva família passava uns dies de vacances i em va semblar que els agradaria prendre’n per esmorzar.


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 100g de mel
  • 50g de sucre Muscovado
  • 50g de sucre Demerara
  • 75g de mantega
  • 100g d’ous
  • 50g de llet
  • 120g de farina de blat
  • 120g de farina de sègol
  • ratlladura de pell de llimona
  • 20g d’espècies en pols (canyella, anís, gingebre, clau, comí, nou moscada…)
  • 10g de llevat en pols

Preparació:

Escalfar la llet i dissoldre-hi la mel, els sucres i les espècies. Deixar refredar una mica i afegir la mantega, els ous i la ratlladura de llimona. Afegir les farines tamisades, el llevat i barrejar bé. Abocar la barreja en un motlle tipus “plum cake” i coure-ho al forn durant 40 minuts, primer a 190º i al cap d’uns 15 minuts a 170º.

Bon profit!

Fullat de Figues

divendres, 8/09/2006 (Gemma)

Ara que és temps de figues, aquest pastís de pasta de full farcit amb figues és fabulós. El vaig fer el diumenge passat, que a Sabadell era Festa Major i vam quedar amb uns amics per berenar.


La recepta és d’en Carlos Valencia, que té unes receptes de postres espectaculars. El seu blog és magnífic i val la pena que us el mireu. Les presentacions que fa són genials!!!

Aquí us deixo un enllaç directe a la recepta d’avui. L’únic comentari que faig sobre la recpeta és que jo no vaig posar tant sucre a la crema pastissera…

Bon profit!

Cassoleta de llimona i maduixes

dissabte, 2/09/2006 (Gemma)

Per fi m’he decidit a crear el meu blog de cuina, amb la idea d’anar publicant les receptes elaborades en motiu d’ocasions especials.

Avui, per començar, es tracta d’una tarta que vaig fer per celebrar l’aniversari de la meva mare.


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 200ml de suc de llimona
  • 4 ous
  • 200g de sucre
  • 200g de mantega
  • 2 fulls de gelatina
  • 1 làmina de pasta brisa
  • maduixes

Preparació:

Per fer la crema de llimona, posem la gelatina a hidratar en aigua freda. A part, posem un bol al bany Maria amb el sucre i el suc de llimona. Quan estigui a punt de bullir, hi afegim els ous i ho remenem fins que comenci a espessir. Afegim la mantega, ho barregem i ho traiem del foc. Escorrem la gelatina i la desfem a la crema de llimona. Deixem refredar la crema una mica.
Per fer la tartaleta, cobrim un motlle de tartes amb la pasta brisa. Per tal que no baixi la massa, posem uns cigrons secs a dins del motlle i ho coem al forn durant 15 minuts a 190º. Traiem la tartaleta del forn i la buidem de cigrons.
Posem la crema de llimona dins la tartaleta i la deixem refredar a la nevera per tal que cualli una mica. Tallem les maduixes a rodanxes i les col·loquem fent cercles a sobre la crema de llimona.
Finalment, si volem donar brillantor a la tarta, es pot pintar amb una mica de gelatina fosa en una mica d’aigua calenta.

Bon profit!