Gemma Clofent

Gemma Clofent

La Gemma Clofent és aficionada a la pastisseria des de ben petita. Nascuda en el si d’una família poc llaminera, aviat va esdevenir l’encarregada d’elaborar els pastissos d’aniversari per tal de substituir els comprats a la confiteria, que trobaven excessivament dolços. La coca de iogurt la va portar al tiramisú, passant per les magdalenes o el pastís de formatge. Així va néixer la seva afició a la pastisseria.

De mica en mica el seu receptari es va anar ampliant i aviat va omplir moltes pàgines manuscrites en una llibreta d’espiral. Avui dia, però, les noves tecnologies n’han facilitat tant l’arxiu com la seva difusió: des del 2006 manté el blog La cuina de casa, que conté les receptes que va elaborant.

En generalitzar-se l’ús d’Internet s’ha creat una comunitat ben avinguda a l’entorn dels blogs de temàtica gastronòmica, on “La cuina de casa” hi té un paper ben actiu. Si busqueu alguna recepta dolça o si voleu estar al corrent de les trobades i classes que es fan, no dubteu a visitar La cuina de casa.

Comparteix

    Comentaris

    • Maria

      18/06/2012 - 13:30

      Hola Gemma,veig que tens un blog??M´el dius??’.Per cert..que s´ha de fer per anar als tallers de caprabo?.El mes que be encara ho faran?Gracias.

    • montse

      01/10/2012 - 19:12

      hola gemma,cada vegada que obro el teu blog…m’enganxo mirant i apuntant receptes..també n’he fet alguna amb bon resultat
      el motiu d’escriure es per preguntar per la base de pa de pessic d’ametlles que poses al pastís de mousse de xocolata amb profiterols sorpresa…no trobo la recepta
      gràcies per tot de lo que ens fas gaudir

    • ANNA MARIA

      05/11/2012 - 14:27

      Hola Gemma.
      Vaig assistir el curs de postres amb moniatos i castanyes. Em va agradar moltíssim, vaig empendre molt trucs d’aquells que m’agraden…
      Per aquesta castanya vaig fer el pastís de maniatos. Va agradar moltíssim, es boníssim.

      Felicitats!!!

    • gemma

      05/11/2012 - 16:30

      Anna Maria, el pastís de moniatos és boníssim! M’alegro que us agradés 🙂
      Has provat de fer el púding de castanyes?
      A veure si tornem a coincidir a un dels cursos a Manlleu 😉

    • angels

      29/11/2012 - 20:59

      Hola Gemma,
      Vull demanar als reis una batedora/amasadora, pero essent prudent amb el preu, clar…. Ja m’agraden les de 400 euros i més…pero tampoc es tracta d’aixo!! El problema es que m’estic tornant boja mirant models i no acabo de saber que necessito. Ja posats voldria que servis per fer una mica de tot, pastissos, cremes, mases… a un nivell domestic i tampoc la faria servir cada dia, ni molt menys…. Em pots recomanar alguna, si us plau?

    • gemma

      03/12/2012 - 10:23

      Angels, em sap greu, però jo només he treballat amb la KitchenAid i la Kenwood, no conec altres marques més casolanes… Les que et dic jo són perfectes, però potser es passen del teu pressupost…

    • angels

      03/12/2012 - 15:25

      si, de moment son massa cares. Gracies de tota manera!

    • Montse

      11/12/2012 - 01:21

      Hola Gemma!
      Et FELICITO per el teu blog, es una passada!!! fa temps que et segeixo, sols voldria saber si hi ha algu que publiqui les receptes de la Mireia Carbo, aquestes que comentes tot sovint. Gracies per tots els bons moments que ens regales amb les teves publicacions. Montse

    • Anna i Meritxell

      10/01/2013 - 13:24

      Bones Gemma,
      T’enviem aquest missatge perquè hem recomanat el teu bloc a un reportatge que hem fet per Vilaweb. Aquest és l’enllaç: http://www.vilaweb.cat/noticia/4072598/20130110/dietes-sobrepes-mai.html .
      Records!

    • Xavi

      08/02/2013 - 21:42

      Hola Gemma, sóc el Xavi de Sabadell, he trobat el teu blog per casualitat! Ens coneixem des de fa molts anys, del món musical… M’alegro de saber de tu i de veure que fas coses tan xules! Feia com vint anys que no tenia notícies teves. Un plaer i fins aviat! Petons

    • gemma

      09/02/2013 - 07:52

      Xavi de Sabadell?? Ostres, conec uns quants Xavis de Sabadell 🙂
      No sé qui ets, potser si em diguessis alguna cosa més…
      De totes maneres, m’alegro del retrobament! 😀

    • Xavi

      09/02/2013 - 11:53

      No volia dir massa per precaució, però ens vam conèixer a Scherzo 🙂 Suposo que ara sí que m’ubiques, no?
      Una abraçada i bona cuina!

    • angels

      21/03/2013 - 14:40

      Hola Gemma,
      Vull fer la teva mona de xocolata pero tinc un parell de dubtes:
      Per quina mida de motllo son les proporcions que poses? Jo voldria fer-la en un de 20.
      Com enganxes els fideus de xocolata a la pared del pastis?
      Gracies.

    • gemma

      21/03/2013 - 16:02

      Aquestes proporcions són per un motlle petit, d’uns 18cm.
      Per 20cm fes 4 ous, 120 de sucre, 90 de farina i 30 de cacau
      Els fideus s’enganxen amb la xocolata de la cobertura, directament amb la mà: agafo un bon grapat de fideus amb una mà i l’acosto a les parets banyades de xocolata, s’enganxen sols amb molt facilitat. (va molt bé col·locar la mona sobre una reixeta rodona com la del microones, amb un plat a sota, tan per banyar-la com per enganxar els fideus)

    • Félix

      22/03/2013 - 17:10

      T’he sentit avui en la ràdio i m’he dit, vaig a fer una mirada, cony, m’has donat feina per a molts dies, ¡ sort i al pastís ¡

    • angels

      26/03/2013 - 16:59

      Moltes gracies i bona pasqua!!!

    • carme(lesquirol)

      07/04/2013 - 19:52

      hola gemma,fa dies que estic miran quin dia aniras a fer curset a manlleu i no ho veig que hi siguis cap dia,que no hi aniras cap dia aquesta temporada?et trobem a faltar!les teves receptes i consells ens van d’allo més bé.gracies

    • gemma

      08/04/2013 - 07:57

      Hola Carme!
      Estem mirant quin dia puc venir a Manlleu, segurament serà un dijous de juny… Espero que puguis venir, encara que no sigui un dissabte 😉
      Gràcies per la teva visita! 🙂

    • angels

      26/04/2013 - 11:00

      Hola Gemma,
      La mona de xocolata va ser tot un exit!!. Va agradar tant que la torno a fer com a pastis d’aniversari. Pero aquesta vegada ho fare en un motllo rodo de 26 perque es pel cole. Em podries dir les mesures del pa de pesic i de la trufa? Ja se que m’estic fent pesada…..ho sento…la bona noticia es que ja no tic mes motllos. 😉 Gracies per tot.

    • gemma

      26/04/2013 - 16:35

      Hola Angels, m’alegro que la Mona fos un èxit 🙂
      Per un motlle de 26cm fes el doble de la recepta que hi ha a la Mona de Xocolata, tot multiplicat per dos, la trufa, la cobertura, la melmelada i el pa de pessic (de 6 ous).
      I vigila que manipular un pastís de 26cm costa més que un de 18cm, eh? 😉

    • Carme pou tuneu

      02/06/2013 - 12:34

      Hola Gemma, soc la Carme i tinc una fruiteria i com podràs veure, un blog poc actiu doncs tinc poc temps per dedicar-hi, intento que les receptes siguin de fruites i verdures i que com a mínim jo les he cuinat fins que m’han agradat..
      En aquests moments estic intentant muntar uns tallers de cuina per els clients de la botiga que serán gratuïts, com que no tinc ni idea de cursos de cuina doncs soc autodidacta volia preguntar-te si creus que serà gaire difícil de preparar-los?, estem a un poble de la provincia de Barcelona i no sé si prepar-ho amb cuiners o fer-ho en plan “compartim experiéncies”, donada la teva llarga trajectória en els cursos de cuina he pensat que podries orientarme una mica. Gràcies per endavant.

    • gemma

      03/06/2013 - 07:52

      Carme, no entenc gaire bé què em preguntes…
      Si vols escriu-me a lacuinadecasa@gmail.com i m’expliques millor els detalls i em concretes la pregunta 😉

    • Martina

      23/08/2013 - 11:58

      Bon dia Gemma! El meu nom és Martina i estic realitzant un treball per a la UIb sobre la llengua que s’empra als blogs. El teu ha estat un dels blogs escollit per al treballs, per això agraïria molt la teva col·laboració per respondre quatre preguntetes molt ràpides. Em pots trobar a l’adreça: martinantr@gmail.com Moltes gràcies per la teva atenció!

    • La Núria

      14/11/2013 - 16:00

      Gemma!
      L’aspecte dels pastissets sensacionals, i el gust de la confitura també… Em queda pendent millorar la tècnica del farciment. Pots resumir els “trucs” perquè la massa ens quedi ben rodona (aplanes massa entre 2 paper de forn i llavors amb un motlle talles la forma, p.ex.?) i com segellar-la bé i evitar que s’esquerdi (potser no omplir massa?). Mil gràcies i bona cuina!

    • carme(l’esquirol)

      20/03/2015 - 13:31

      Hola gemma, ahir vaig venir al curs de bunyols de Manlleu,avui he probat en la manega pastelera i molt be, l’unica cosa es que el segon cop que he fet masas m’ha quedar un pel esclerisada, hi he posat mes farina ,he fet be?gracies

    • Gemma

      22/03/2015 - 09:30

      Hola Carme,

      Ostres, no he provat mai d’afegir farina un cop feta la pasta choux… Com t’ha quedat? Ha fet grumolls la farina? I els bunyols s’han inflat bé quan els has fregit? El millor és afegir els ous a poc a poc sense passar-se, perquè arreglar la massa quan ha quedat massa líquida és difícil… Però vaja, que si el resultat us ha agradat, segur que has fet bé!
      I moooooolt bé això de la màniga 😉

      Ens veiem al proper taller!

    • Nora

      16/05/2015 - 23:01

      Hola gemma,
      Primer de tot et volia felicitar x la teva bona feina!
      Et segueixo des de fa molt temps i sempre recorro a tu per trobar noves idees x els postres que sempre m’encarreguen a les trobades!
      Avui he portat una baklava i l’he fet segons la teva recepta de nous però hi he trobat algunes coses que volia mirar de solucionar amb la teva ajuda: les capes que van sobre les nous no s’han enganxat gaire i es podien separar facilment entre elles… També penso que s’ha cuit massa i les nous de sobre han quedat cremades. Per últim l’almibar era molt bo pero hem pensat entre tots que n’hi havia massa i quedava excessivament dolç…potser no li hauria d’haver posat tot…
      He seguit exactament totes les quantitats pero no m’ha quedat com a tu ni molt menys!
      El que mes em neguiteja es això que les capes es separin tan facilment…
      Si em poguessis contestar x mail em faries un favor!
      Moltes gràcies!!

    • Gemma

      17/05/2015 - 07:41

      Hola Nora,
      Tinc dues receptes de baklava, imagino que has fet la del David Lienas.
      Les capes de dalt les has pintat amb mantega? Així s’enganxen i no es separen tant… I li has marcat els talls? Ah, i també se m’acut, has posat la funció de ventilador al forn? Això pot fer que s’assequi més i es cogui massa… Jo sóc anti ventilador per la majora de coccions.
      Les nous que s’han cremat, estaven per sobre la pasta fil·lo? Has d’acabar la part de dalt amb pasta fil·lo, així protegeixen que no es cremin les nous. De totes maneres, cada forn és un món, i potser el teu no l’has de coure tan fort… de fet, si mires l’altra recepta de blaklava, veuràs que la vaig coure tota l’estona a 180º. Has de descobrir la temperatura i el temps que et va millor a tu.
      Respecte l’almívar, SÍ, la baklava és extremadament dolça, empalgosa a tope. Són postres tradicionals turques i ells cuinen amb el sucre pels núvols. L’única manera d’adaptar-lo a nosaltres és posar una mica menys d’almívar. Mira’t l’altra recepta que et dic, que no porta mel.

    • CuinaCinc

      17/06/2015 - 00:53

      Hola Gemma,
      Ja està:)
      Acabo de publicar.
      Em va agradar l’anècdota del “flam casero”. “Fet a casa”
      Bona nit,

    • CuinaCinc

      17/06/2015 - 00:54

      He escrit aquí xq no em deixava publicar al post…
      no sé Gemma,

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús