Flam de xocolata amb escuma de iogurt

Encara del taller de flams al Centre Cívic Montseny que vaig fer ja fa uns dies, un dels flams que va tenir més èxit:

flam-xoco

El que em feia gràcia de la recepta era presentar un típic flam amb nata però que no fos el que semblava: el flam de xocolata enlloc del clàssic d’ou i l’escuma de iogurt enlloc de la clàssica nata muntada. L’escuma, més lleugera i àcida, contrasta bé amb la xocolata i fa que el resultat resulti molt més lleuger. Ja us dic que és el que va agradar més! Clar que la xocolata és la xocolata 🙂

Aquí teniu la recepta:

Flam de xocolata
Ingredients:
• 220g de llet
• 50g de nata del 35%MG
• 35g de sucre
• 100g de xocolata del 60%
• 2 ous
Elaboració:
Escalfar la llet i la nata. Incorporar-hi el sucre i remenar per tal que es dissolgui. Abocar-ho sobre la xocolata i remenar per tal que es fongui bé.
Incorporar els ous i triturar-ho amb el túrmix.
Repartir la barreja dins de motlles de flams i coure-ho 45 minuts a 150º al bany Maria.

Escuma de iogurt
Ingredients:
• 320g de iogurt
• 60g de nata
• 50g de sucre
• 1 càrrega de gas N2O
Elaboració:
Barrejar tots els ingredients. Omplir un sifó de ½ litre amb la barreja i carregar-lo amb una càrrega de gas.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • La Cocinera de Bétulo

      12/12/2016 - 18:31

      Un encert presentar el flam de xocolata amb escuma de iogurt, més lleugera que la nata.
      Petons.

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús