Mousse de crema catalana

A casa, en menys de deu dies fem anys l’Arnau, la Patrícia, en Pol i jo. Ahir ho vam celebrar amb un dinar a casa nostra i per bufar les espelmes vaig preparar aquest pastís:

mousse-crema-catalana-1

mousse-crema-catalana-3

mousse-crema-catalana-4

Això de celebrar els quatre aniversaris junts condeix molt ja ja ja… amb un sol pastís bufem tots quatre les espelmes. Imagineu-vos quan vaig a la botiga a comprar tantes espelmes! 🙂

Ja feia temps que tenia ganes de fer aquesta mousse. A casa la crema catalana no ens agrada gaire, ens atipa massa després d’un gran dinar. Però en format mousse sempre queda més lleuger, i el pastís va tenir molt èxit. Fins i tot en va menjar un bon tall la més petita de la família, la Laia, de només 2 anys!

Porta una mica de feina perquè cal fer a part la crema catalana i la base de pa de pessic, però per aquestes ocasions especials bé val la pena fer un petit esforç oi? 😉

Aquí teniu la recepta:

Per la crema:
Ingredients:
• 250g de llet
• 50g de rovell d’ou
• 25g de sucre
• 20g de maizena
• ½ branca de canyella
• Pell de llimona
Preparació:
Reservar una mica de llet.
En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, treure del foc, tapar i deixar infusionar.
A part, barrejar el sucre i la maizena. Afegir la llet reservada i els rovells i barrejar.
Abocar-hi la llet infusionada amb la canyella i la llimona, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i abocar-la sobre una safata ample ben escampada.
Espolsar tota la superfície amb sucre blanc. Cremar-la amb una pala de cremar.

Per la mousse:
Ingredients:
• 350g de crema catalana (tota la de l’elaboració anterior)
• 60g de clara d’ou
• 60g de sucre
• 6 fulles de gelatina
• 400g de nata del 35% MG
• Una base de pa de pessic
• Gelatina neutra
• Colorant groc i canyella en pols
Preparació:
Fer un merengue italià amb les clares i el sucre: Posar el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Quan arribi a una temperatura de 111º, començar a muntar les clares amb unes varilles elèctriques. Quan l’almívar estigui a 118º, abocar-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguir batent fins que les clares quedin muntades. Per casa, TOT AIXÒ US HO PODEU SALTAR I FER UN MERENGUE FRANCÈS NORMAL I CORRENT.
Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar una petita part de la nata i fondre-hi la gelatina escorreguda.
Barrejar la crema catalana cremada amb la gelatina. Incorporar-hi el merengue italià.
Finalment, incorporar-hi la nata semi muntada.
Abocar la mousse dins un aro folrat amb acetato. A sobre, col·locar-hi un disc de pa de pessic, d’un diàmetre inferior al de l’aro. Enfonsar-lo dins la mousse fins que quedi una superfície ben plana. Reservar al congelador.
Un cop congelat, desemmotllar la mousse i girar-la del dret. Col·locar-la sobre una reixeta i banyar-la amb gelatina neutra tenyida amb colorant groc i canyella en pols. Col·locar-la sobre la blonda i decorar al gust.

Comparteix

  Comentaris

  • Dolors – Bruixes a la cuina

   21/11/2016 - 15:24

   Ostres!!! Ja fa temps que tinc ganes de fer un pastís i/o mousse de crema cremada (a nosaltres ens encanta) però encara no n’he tingut l’ocasió. T’ha quedat xulíssim! Molt profi!!! M’encanta! Em guardaré la recepta 😉
   Bona setmana

  • La Cocinera de Bétulo

   21/11/2016 - 21:15

   I tant que val la pena entretenir-se una mica i fer aquest pastís, a sobre es per 4 aniversaris a l’hora. A mi els pastissos tipus mousse m’encanten i si es de crema catalana el sabor ha de ser de 10.
   Petons.

  • Eva

   21/11/2016 - 22:09

   Moooltes felicitats a tots 4! Un pastís ideal per l’ocasió! M’encanta!! No acabo d’entendre una cosa… Fas la crema i dp la cremes? I a l’hora de barrejar amb merengue com ho fas amb el caramel cremat??? No jo tritures ni res? Merci guapa! Segur que el faré!
   Petunets
   Eva

  • Gemma

   22/11/2016 - 07:31

   Hola Eva!
   Sí sí, fas la crema catalana de tota la vida, la reparteixes ben ample per tota una safata i cremes tota la superfície. Així després la mousse té el gustet del caramel tan típic de la crema (tampoc cal fer un caramel gaire gruixut, eh? 🙂 )…
   Llavors la remenes i el caramel es trenca i es desfà, no cal triturar. I pots incorporar la gelatina, el merengue i la nata sense cap problema! Fixa’t a la fot del tall, es veuen trossets foscos del caramel.

  • Silvia Nicolas

   07/12/2016 - 15:38

   Quina bona pinta aquest pastís, està a l’alçada per bufar espelmes i celebrar les ocasions més especials. La crema catalana m’encanta, així que segur que provaré la recepta, gràcies!!!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús