Gotet de crema de coco, lemon curd i coulís de mango

Avui és dia 20 i tenim una cita amb la convocatòria blogaire Del Blog al Plat. Aquest mes hem d’escollir una recepta del magnífic blog Les Receptes de StHilari, que porta l’Alfons, i jo he versionat aquests gotets de mango, coco i lemon curd:

El blog de l’Alfons m’encanta. Les seves propostes sempre són molt elegants, amb unes receptes que combinen ingredients molt del meu gust. Sempre fa una presentació exquisida i molt acurada, i tan bones són les receptes salades com les dolces. Però el més important de tot és que l’Alfons és el rei dels gotets: sí, si hi ha una presentació que sobresurt respecte les altres, és la dels gotets. Aprofitant que repassava el seu blog per escollir la recepta, m’he dedicat a comptar quants formats de gotets diferents té. I n’he comptat més de 18! Ell mateix m’ho ha confirmat i m’ha confessat que té tot un armari dedicat exclusivament a guardar els gotets, jejeje… Vaja, que era evident que la recepta escollida havia de ser en format gotet, oi? 🙂

M’agraden tant les seves receptes que m’ha costat molt decidir-me. I si bé al final he fet aquesta i ens ha agradat molt, qualsevol altra ens hauria agradat igual! La recepta original de l’Alfons és amb maduixes enlloc de mango, però com que ara no som temporada de maduixes m’ha semblat que el canvi també quedaria bé. És cert que la combinació maduixes – coco és molt rodona, però la de mango – coco també, oi? Mango, coco i llimona, no podia fallar! He introduït petits canvis a la recepta: he posat més almívar al coulís de mango, he posat sucre a la crema de coco (la meva llet de coco no era dolça) i la crema de coco l’he fet tota amb llet de coco. He canviat la disposició de les capes, per tal que els dos grocs no quedessin junts i es veiés bé la diferència entre les capes. Amb aquestes ingredients m’han sortit 8 gotets, que a casa han volat en un sol dia. Sensacional!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per al coulis de mango
•250g de mango
• 50g de sucre
•50ml d’aigua
•2 fulles de gelatina
Per a la crema de coco
• 15g de maizena
• 350ml de llet de coco
• 40g de sucre
Per al Lemon Curd
• 1 ou
• 20ml de suc de llimona
• Pell ratllada de 1/2 llimona
• 30g de sucre
• 20g de mantega

Preparació:

Per al coulis de mango. Preparar un almívar amb l’aigua i el sucre a foc suau durant uns dos o tres minuts. Retirar del foc, reservar. Encara en calent incorporar les fulles de gelatina prèviament hidratades. Tallar el mango a bocins i afegir-hi l’almívar. Triturar i Repartir-ho en els gotets. Reservar a la nevera fins que qualli.

Per a la crema de coco. Dissoldre la maizena en una mica de llet de coco freda.
Incorporar amb la resta de llet de coco a una cassola a foc mitjà. Remenar-ho constantment fins que s’espesseixi. Abocar-ho en un vol, filmar-ho a pell i deixar refredar. Un cop fred, repartir-ho en els gotets formant una segona capa.

Per al lemon curd. Posar una cassola al bany maria amb tots els ingredients. Deixar-ho coure remenant constantment fins que espesseixi. Incorporar-ho als gotets fent la tercera capa. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Dolores-Mi Gran Diversion

      20/01/2015 - 08:32

      Me encanta los postres en vaso y esta opcion que nos traes, deliciosa
      Bss

    • miquel

      20/01/2015 - 09:03

      Efectivamente el Alfons es el rey del gotets y no hay mejor homenaje que uno de los suyos.Fantastico tambien este tuyo con esto 3 sabores tan buenos.
      Bss

    • merce

      20/01/2015 - 09:38

      Em sembla una fantàstica recepta que jo també em vaig estar mirant…El canvi de maduixa per mango està molt ben trobada donada la manca de maduixes… L’Alfons ens hauria de fer una foto d’aquest armari ple de gotets de 18 menes!!!!!,oi?. Ja li proposaré…jajaja. Merci Gemma!

    • MaryLou

      20/01/2015 - 10:18

      Molt bona recepta!!! realment costa triar un gotet al blog de l’Alfons, tots els que fa són boníssims i atractius!!

    • Siòn Fem un mos

      20/01/2015 - 11:14

      Va ser molt difícil triar una recepta, aquests gotes tenen de ser molt bons!
      Petons

    • Margarida

      20/01/2015 - 12:38

      Es veritat tot el que dius de l’Alfons!
      La teva versió de la seva recepta és molt encertada i m’estranya que no durés ni un dia!!!
      Petons

    • Teresa

      20/01/2015 - 14:50

      bons, bonics i si diem barats, postres 3B!!! com comentes, el despatxeu de l’Alfons m’encanta! l’altre dia ho comentàvem amb la Maria. petons

    • Eva

      20/01/2015 - 14:50

      Jo al final encara no he participat… però em vaig donar un tomb per aquest blog que no coneixia i si que és difícil escollir-ne només una! crec, però, que l’has encertat! aquests gotets queden molt vistosos i han d’estar bons si o si! un petó!

    • ANABDN

      20/01/2015 - 16:03

      Parlar d’aquest bonic blog es pensar en gotets, deu n’hi do si té formats diferents!
      Un encert fer aquests gotets amb mango, també es perfecte amb el gust de la mmimona i el coco.
      Petons.

    • alfons/stHilari

      20/01/2015 - 17:00

      Ho sabia !!… tenia la intuïció … coneixia de la teva afició pel lemon curd i pressentia- no sé per que- que aquesta seria una de les receptes que et miraries amb més bons ulls …. i com no podia ser d’una altra manera t’ha quedat fantàstica, elegant i amb una nova combinació de sabors que la fa encara més desitjable ….. gràcies per la participació, sempre és un luxe comptar amb tu … i com no … per les floretes
      una abraçada

    • silvia

      20/01/2015 - 17:51

      Mmmmm quina cosa més fresqueta!!! i com tu dius amb els gotets queda perfecta!

    • elcoladorchino

      20/01/2015 - 18:04

      Bona recepta encara que el que més m’interessa és com fas la lemon curd, per a una propera preparació de quiche dolça amb merengue 😀

      Salutacions!

    • Joaquina

      20/01/2015 - 18:31

      Amb aquests ingredients has aconsseguit uns gotets molt bons ademés de bonics!!! Una tria molt encertada. Una abraçada!!

    • CRISTINAT

      20/01/2015 - 20:33

      Molt bé! Jo no estic acostumada a aquests sabors…A casa són bastant tradicionals i jo sempre em quedo de banda….ara a l´escola friso quan s´elaboren aquestes combinacions tropicals…jejeje.

    • Maria

      20/01/2015 - 22:39

      Gemma uns postres deliciosos,vistosos i refrescants.
      T’han quedat uns gotets preciosos!!!
      Besets.

    • Marta Cuinadiari

      20/01/2015 - 23:35

      Molt ben versionat!! esta combinació també m’encanta!

    • Pilar C.

      21/01/2015 - 01:16

      Ains un altre cop no arribo! M’hauré de conformar amb gaudir de les vostres interpretacions, t’ha quedat més que maca i em çuc imaginar el gust que tindrà, diví!

    • Gemma

      21/01/2015 - 09:27

      Es que realment costa decidir-se per una sola recepta…però amb aquesta versió t’has lluit!
      Jo tinc aquets gotets iguals!!
      Petons

    • Cristina

      21/01/2015 - 16:34

      T’han quedat molt bé i amb el mango realment han d’estar deliciosos! I a més són ben vistosos, criden moltíssim l’atenció i a mi almenys, m’estan cridant perquè me’ls mengi!! 😛

      Un petó bonica!

    • Pol Cruells

      21/01/2015 - 18:27

      Uns gotets deliciosos! L’has tornat a encertar, bravo artista!

    • FRANCESC

      21/01/2015 - 19:12

      Com sempre, una recepta deliciosa i una presentació de primera!! Me l’apunte!!

    • sara

      21/01/2015 - 20:26

      la llet de coco es aquella espesa que va en llauna o una mes liquida que va en tetrabrik?

    • Júlia

      21/01/2015 - 23:38

      T’han quedat fantàstics i deuen estar deliciosos.
      Una abraçada
      Júlia

    • Gemma

      22/01/2015 - 09:08

      Sara, la llet de coco que vaig fer servir anava en llauna i era líquida, no espessa. És de la marca AROY-D (coconut milk), que m’agrada molt, de les millors que he tastat. També és molt fàcil de trobar la marca Blue dragon. Ja sé a què et refereixes, jo d’aquesta més espessa en dic crema de coco.

    • La casa de Lalaina

      22/01/2015 - 09:55

      Espléndido Gemma ademas de bueno tus presentaciones son siempre óptimas.

    • gemma

      22/01/2015 - 12:54

      És el rei dels gotets, t’han quedat genials
      Muas

    • Anna Pigarda

      23/01/2015 - 19:44

      Deliciosa i molt llaminera! Una abraçada!

    • Sussi

      23/01/2015 - 23:11

      Quina delícia Gemma són espectaculars!

    • CuinaCinc

      24/01/2015 - 10:21

      Quina presentació, Gemma!!
      Estem de tropicals:)) elegant, bonic i bo.
      Bon cap de setmana!

    • dolça/Glòria

      25/01/2015 - 21:00

      Magnífica tria Gemma. La veritat és que del blog de l’Alfons no n’agafaries una de sola de recepta…
      PTNTS
      Dolça

    • Concepció

      01/02/2015 - 21:41

      Avui he fet aquestes postres. M’han quedat molt bé. Moltes gràcies.
      Concepció

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús