Braç de gitano de xocolata

Des del sopar de Cap d’Any que tenia pendent publicar el tercer braç de gitano que vaig preparar. Aquest últim, un braç de gitano de xocolata, ideal per als xocoaddictes de veritat.

Poques coses cal afegir d’aquest braç de gitano: un pa de pessic de cacau, farcit de trufa i banyat amb una cobertura de xocolata negra, va tenir molt èxit, sobretot entre els grans amants de la xocolata. Si sou dels que us perd la xocolata, us l’aconsello de debò!

Llàstima de no tenir una foto més bona del tall, però heu d’entendre que, en plena disbauxa de Cap d’Any i a punt de menjar el raïm de les campanades, no tingués ocasió de fer-ne una de millor, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Pel pa de pessic:
• 3 ous
• 70g de farina
• 20g de cacau en pols
• 90g de sucre
• Ratlladura de llimona

Per l’almívar:
• 50ml d’aigua
• 50g de sucre
• c/s licor

Pel farcit de xocolata:
• 175ml de nata per muntar
• 75g de xocolata
• 20g de sucre
• 1 fulla de gelatina

Per la cobertura:
• 150ml de nata líquida
• 150g de xocolata de cobertura
• 75g de mantega

Preparació:

Pel farcit de xocolata: hidratar la gelatina en aigua freda. Picar la xocolata ben petita.
Escalfar la nata i el sucre. Incorporar la gelatina i la xocolata. Barrejar bé fins que sigui ben homogeni.
Reservar a la nevera unes 4 hores.
Muntar la nata amb les varilles elèctriques i reservar.

Pel pa de pessic: separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum.
Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells.
Afegir la farina i el cacau tamisats i la ratlladura de llimona.
Estendre ben prim sobre una safata de forn coberta amb paper de forn (de ½cm de gruix) i coure-ho 8 minuts a 200º.
Treure-ho del forn i girar-lo del revés sobre un paper de forn espolsat amb sucre llustre (perquè que no s’enganxi). Desenganxar el paper de forn que hem fet servir per coure’l (que ara està a la superfície) i retallar les vores per quadrar-lo. Enrotllar la planxa de pa de pessic per tal que agafi la forma i reservar.

Per l’almívar: fer bullir l’aigua i el sucre durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor. Deixar refredar.

Per la cobertura: escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull abocar-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia. Mantenir-la calenta en un bany Maria fins el moment d’utilitzar.
El muntatge: desenrotllar el pa de pessic i, amb un pinzell, emborratxar-lo amb l’almívar.
Escampar el cremós de xocolata per tota la superfície i enrotllar el pa de pessic. Posar-lo sobre una reixa i banyar-lo amb la cobertura de xocolata calenta. Decorar i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Anna i Cristina

      25/02/2013 - 01:45

      És un pecat total aquest braç de gitano GEmma!!
      a mi és que m’agrada massa la xocolata i quan veig receptes així, m’entra una gana…
      Me l’apunto per fer-la!
      ptns!!

    • Donibaneko

      25/02/2013 - 18:49

      Mmmm Mare de l’amor!
      Quina delícia … ! M’encanta la xocolata, a més es veu tan sueve i esponjós.
      Felicitats es veu preciós i tan llaminer
      Un petó maca!

    • La cuina violeta

      26/02/2013 - 00:10

      M’hi apunto a aquest braç! Sóc xocoaddicta de sempre. Gemma, el pa de pessic ha de ser excepcional. Oh oh, quina cosa més bona! I el farcit, i tot…..
      Nani

    • Mercè

      26/02/2013 - 11:58

      Quina perfecció de braç!! Si supera al de les pastisseries!! No dubto del seu èxit! 😉
      La decoració la vas fer tu o ho compres fet (i a on)?
      Petons!

    • Mon

      01/03/2013 - 08:24

      s’em havia escapat aquesta publicació teva…!!!! xocolata!!!! i braç de gitano!!!! mmmm dius que la foto del tall no es massa bona??? Es supersugerent!!!! jajaja, jo allargaria ara mateix el braç per pendre’l amb el café amb llet.
      T’ha quedat genial amb una cobertura de pastisseria profesional! M’encanta Gemma i me’l guardo…el meu germà…deleix pel braç de gitano!
      Una abraçada!

    • Sussi

      02/03/2013 - 00:06

      Gemma t’ha quedat genial!! a mi que m’encanta la xocolata amb el bany ja t’entren ganes de menjar-te’l però amb aquest tall…no trigaré gaire a fer-lo. petons

    • Cristina

      02/03/2013 - 09:50

      Impressionant!!!!

    • nieves

      05/03/2013 - 01:06

      Qué maravilla de brazo de gitano. Creo que es el postre que más les gusta a mis hijos y lo hago con frecuencia, pero no me quedan tan bien formados como a tí. Te quedó de auténtico lujo y el sabor… me lo tendré que imaginar 🙂

      Un besín.

    • mariajosé

      11/03/2013 - 23:48

      Hola, he fet el braç de gitano de xocolata aquest cap de setmana, i tot i que no m’ha quedat tant polit com el teu estava deliciós. Em pirra la xocolata negra. He de perfeccionar el pa de pessic que no m’acaba de quedar esponjós.
      Felicitats pel blog i per la teva feina.

    • Marta jubert

      16/03/2013 - 00:16

      Gemma ja l’he fet!!! brutaaaal !!!!;)

    • Elisa

      18/03/2013 - 13:04

      Perfecte, com sempre i ha de ser boníssim!! Només tinc un dubte que no acabo d’entendre: per al farcit dius que s’ha d’escalfar la nata amb el sucre, afegir la xocolata a trossos i la gelatina i barrejar-ho. Després dius que s’ha de montar la nata….. quina nata? Vols dir el resultat d’aquesta barreja? Gràcies.

    • gemma

      18/03/2013 - 13:11

      Elisa, aquesta barreja (nata+sucre+xocolata+gelatina) l’has de deixar refredar a la nevera d’un dia per l’altre. Llavors ho pots muntar amb les varilles elèctriques, igual que si fessis nata muntada.

    • Gemma

      16/04/2013 - 14:02

      Hola!
      Tinc un dubte: quan parles de nata líquida et refereixes a nata de cuinar?
      Moltes gràcies!
      Gemma
      Per cert, la tarta de poma i llimona va ser un èxit! 😉

    • gemma

      16/04/2013 - 14:11

      Gemma, la nata és especial per muntar, de 35% de matèria grassa.
      M’alegro que el pastís de poma i llimona fos un èxit, je je je… 🙂

    • Pollet

      07/12/2014 - 22:31

      Gemma, els encenalls de xocolata amb que has decorat, són comprats així o els has fet ?

      Gràcies. M’apunto la recepta. He fet el meu primer braç ( o tronc de Nadal) aquests dies i aquesta decoració m’agrada molt !

    • Gemma

      09/12/2014 - 09:05

      Hola! Els encenalls els compro. Al mercat central de Sabadell en venen a la parada de can Brossa 😉

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús