Pets de monja. Classe amb la Mireia Carbó

Dijous passat vam anar a la classe de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. El taller era un monogràfic de receptes dolces tradicionals i entre elles, aquests pets de monja tan típics catalans:

En aquesta ocasió la Mireia va escollir tres receptes dolces tradicionals d’arreu del món: una tarta de Santiago típica de Galícia, un pastís de pastanaga amb cobertura de formatge típica dels EUA i uns pets de monja típics d’aquí. I és que a la cuina, primer cal començar per les receptes tradicionals, oi? Tal com va comentar la Mireia a la classe, ara que ja ens ha ensenyat a fer carquinyolis, panellets, ametllats i pets de monja, ja ens pot ensenyar a fer cupcakes, muffins i cake pops!

Totes tres receptes són ben senzilles de fer, només cal tenir unes varetes elèctriques i quatre ingredients bàsics. Aquesta vegada ens va deixar tastar el pastís de pastanaga i us asseguro que la cobertura era molt fina i gens pesada, cosa d’agrair tenint en compte algunes cobertures que circulen… Els pets de monja ja els coneixeu, són unes galetes seques poc gustoses, però que conviden a degustar-les tot mullant-les en un bon vi dolç. La recepta és ben senzilla de fer, i si no us queda la forma exacta no passa res, perquè són bones igualment.

Mireia, ja estem a punt pels teus cupcakes! 😉

Aquí teniu les receptes:

Ingredients:

• 250g de farina
• 150g de sucre
• 3 ous
• Ratlladura de llimona

Preparació:

Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum.
Incorporar la ratlladura de llimona i la farina tamisada.
Formar les galetes amb una màniga pastissera i coure-les a 180º fins que siguin daurades.

Bon profit!

Comparteix

  Comentaris

  • Cuinetes

   22/02/2013 - 23:38

   De petita me n’havia fet farts de pets de monja! És un postre que em recorda a la meva àvia (i no era monja ni es tirava massa pets! eh??)! Ja se sap que la cuina és emoció i hi ha menjars que els relaciones inevitablement amb una època determinada de la nostra vida… en aquest cas la infantesa!
   Els faré a casa i els hi explicaré la història de la iaia als meus nens! 😉 Petons Gemma!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús