Espuma de natilles amb taronja i cardamom verd

Aquest mes les noies de Memòries d’una Cuinera ens proposen participar amb una recepta de natilles. La meva aportació és una espuma de sifó feta amb unes natilles aromatitzades amb cardamom verd.

El sifó és un estri que dóna molt de joc però que a la majoria de cuines casolanes està infrautilitzat; queda arraconat al fons d’un armari i només surt en àpats especials. En canvi, a mi m’agrada fer-lo servir sovint, ja que et permet elaborar postres vistoses que es preparen en un moment. Fins i tot més ràpides de fer que una bona i senzilla macedònia…

Les natilles d’avui les he aromatitzat amb cardamom verd, una espècie poc coneguda aquí però molt comuna a la cuina asiàtica i àrab. Amb les espècies em passa una cosa ben curiosa: agafo carinyo a una espècie concreta i durant una temporada la poso a tot arreu. Recordo amb nostàlgia les temporades de l’anís estrellat, el gingebre, el curri o la fava tonka… Ara ja us podeu imaginar que és el torn del cardamom verd ;)

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 350ml de nata líquida per muntar
• 50g de sucre
• 3 rovells
• Ratlladura de taronja
• 2 cardamom verd
• Una càrrega de N2O

Preparació:

Infusionar la nata amb el cardamom verd i la pell de taronja. Colar.
Fer una crema anglesa amb la nata, el sucre i els rovells. Deixar refredar.
Omplir un sifó de ½ litre i carregar amb una càrrega de gas N2O.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Roser

      27/01/2013 - 08:59

      m’encantes les espumes, sembla que n’hi hagi molt pero es tot aire!! i de natilles!!! de taronja??!!! que bones Gemma! una recepta que he de tastar!! petons

    • Els fogons de la Bordeta

      27/01/2013 - 10:37

      Em passa el mateix que a tu, em fascina el cardamom verd i m’encanten les postres amb sifó perquè són fàcils de fer i queden realment espectaculars! O sigui que aquestes natilles em fascinen :P
      Petons
      Sandra

    • MaryLou

      27/01/2013 - 10:47

      He utilitzat poc el cardamom, i encara menys el sifó, amb la il·lusió que em va fer quan m’ho van regalar!!! a veure si m’espabilo amb ell.

      M’agrada aquesta proposta teva!
      Petonets

    • Laura

      27/01/2013 - 11:33

      Ja el nom es molt sugerent!! i m’estas fent agafar enveja amb el tema del sifó!! l’hauré de demanar per el meu cumple a veure si cau!! perquè amb la pinta que tenen aquestes postres… segur que el faria servir un munt!!
      petonets!!

    • Dolça

      27/01/2013 - 12:16

      M’hauré de comprar el sifó… dec ser ‘única blocaire que encara no el té ;-)
      PTNTS
      Dolça

    • Dos entre bambalinas

      27/01/2013 - 14:58

      Un postre bonísim!! Deu estar deliciós y és molt original!
      petons

    • quima

      27/01/2013 - 16:55

      Molt originals aquestes natilles !! Deuen estar bonissimes.
      petons

    • Dolores-Mi Gran Diversion

      27/01/2013 - 17:54

      Que razón tienes, mi sifón está sin estrenar dentro de su caja en un armario. A ver si lo saco, aunque sea para preparar esta espuma..
      Bss

    • ANABDN

      27/01/2013 - 18:38

      Han de esser boníssimes, amb una textura extraòrdinaria. No tinc sifó, em fa l’efecte que es difícil de utilitzar, encara que em sembla que estic equivocada.
      Petons.

    • Alfons/stHilari

      27/01/2013 - 18:39

      benvinguda aquesta nova epoca… ens esperen segur, autentiques delicies …

    • Cris

      27/01/2013 - 19:18

      No he provat mai el sifó, però ja veig que surten unes textures molt maques. T’han quedat molt bé les natilles, i el cardamom avegades el faig servir per donar gust al te, l’hauré de provar en plats i postres.
      Una abraçada

    • silvia

      27/01/2013 - 20:14

      OHHHHH QUINA ESPUMA!!! Hauré de demanar un sifo pel cumple!!!

    • CRISTINAT

      27/01/2013 - 21:11

      Em fascina la textura que deixa el sifó i la delicada presència…però no en tinc ;-C NO sóc gaire amant de les espècies., però si en convides hi vaig a provar-les.

    • Isabel Bravo Ruiz

      27/01/2013 - 21:12

      Aquestes natilles deuen estar com la seva imatge.
      Sensacionals!!!!!!!!!
      Jo també hauré de comprarme un sifó.

    • Núria

      27/01/2013 - 22:06

      Molt original i deu estar genial!

    • anna

      27/01/2013 - 22:08

      Qué bo! jo no tinc sifó, però suposo que fent unes natilles sense fer-les espuma també han de quedar bones… I el cardamom no l’ he fet servir mai, deu tenir un gust ben peculiar, no?

    • miquel

      27/01/2013 - 22:23

      que buenas me encanta las espumas en sifon y ese toque sutil de cardamomo le debe de ir genial
      bona setmana

    • judith

      27/01/2013 - 22:43

      No tinc sifò, però no se si algun dia faré que caigui com a regalet… ;P has fet una recepta molt xula!!! Moltíssimes gràcies reina. recorda deixar l’enllaç, please. petonets

    • FRANCESC

      28/01/2013 - 00:06

      Fan una pinta deliciosa aquestes natilles. I la presentació encara les fa més abellidores. Això d’usar el sifó em fa ganes de comprar-me’n un. A veure si per al pròxim aniversari…

    • marina

      28/01/2013 - 08:32

      Quines natilles més exòtiques, Gemma! I digestives, perquè el cardamom és ideal per a païr bé! M’han agradat molt, aquestes natilles teves. Petons i bon dilluns!

    • Lídia

      28/01/2013 - 12:02

      jo a casa no tinc sifó perquè pecisament penso que em quedarà arraconat… però amb aquesta escuma…, potser de cara el Nadal que ve l’haurem de posar a la llista!!
      petonets

    • Neus Garcia

      28/01/2013 - 14:18

      Que bones i que curioses, amb el cardamom!! A més a més la textura d’espuma les ha de fer ben lleugeres!! Proposta de 10, com sempre!

    • maria dolores

      28/01/2013 - 19:46

      El cardamomo me gusta mucho el sabor que deja, pero en natillas nunca lo he puesto he de probarlo.
      Como siempre tus postres espectaculares.

    • Silvia

      28/01/2013 - 21:50

      Con lo que me gusta el cardamomo… no me pierdo esta rica espuma.

      Besos.

    • eva

      28/01/2013 - 22:43

      ohhh això són unes natilles de categoria, segur que queden molt més lleugeres passades pel sifó

    • Cuinetes

      29/01/2013 - 01:43

      Una altre recepta per poder fer amb el sifó de casa!!! :’) Moltes gràcies!! Sempre penso que li trec molt poc profit! Han d’estar boníssimes!!!! Saps que tinc cardamom a l’armari de la cuina? Però últimament només el posava al Gintònic! Jajajaja! Molts petons Gemma!

    • Pol Cruells

      29/01/2013 - 11:45

      Si és que ets una artista! Quina passada de recepta: ràpid i vistós, com a tu t’agrada… jejeje.

    • Mònica

      29/01/2013 - 11:58

      El cardamom tinc moltes ganes de tastar-lo, li he de donar les gràcies a la Sandra de els fogons de la Bordeta i veig que ara a tu!;)
      Moltíssimes gràcies per participar.

    • Maria

      29/01/2013 - 21:15

      Quines natilles mes bones i suaus.
      La presentació en les copes queda de lo mes lluidara.
      Besets

    • Fem un mos Sión

      29/01/2013 - 21:25

      Unes natilles diferents i segur que boníssimes, la presentació en copes es espectacular
      Petons

    • Francisco M.

      30/01/2013 - 01:19

      ¡Hola amig@!

      Navegando por la red, aquí estoy y lo que veo me encanta. Espero que no te moleste pero quería pararme a saludarte.
      También aprovecho para animarte a continuar en esta misma línea, ya que haces un trabajo realmente bueno que resulta muy gratificante para los lectores, como es mi propio caso.
      Aprovecho también para desearte una feliz entrada de semana, llena de éxitos así como momentos agradables.
      Con tu permiso estaré por aquí, por tu rincón para leerte más a menudo.

      Saludos desde felicidadenlavida;
      Un abrazo,
      Francisco M.

    • gemma

      30/01/2013 - 17:29

      Roser, a mi també m’agraden les espumes perquè resulten unes postres molt més lleugeres i, per tant, menys calòriques ;)

      Sandra, ja veig que coincidim en tot! El cardamom verd és molt intens, i té una aroma que a mi em sembla molt exòtica…

      Marylou, crec que això del sifó ens passa a tots… i mira que és fàcil de fer servir! En un moment prepares unes postres espectaculars per sorprendre als convidats.

      Laura i Dolça, doncs ja l’esteu demanant pel proper regal d’aniversari, que ja veureu com val la pena. Això sí, no us ha de fer mandra de provar noves receptes, ej? ;)

      Dos entre bambalinas i quima, m’alegro que us agradin les natilles, la veritat és que queden molt lleugeres i aromàtiques, a casa han agradat molt.

    • gemma

      30/01/2013 - 17:34

      Dolores, això no pot ser!!! Sense estrenar??? Doncs ja hi estàs posant remei, que ja veus que aquesta recepta no té cap secret ;)

      ANABDN, gràcies al sifó queden super lleugeres. I no és gens difícil de utilitzar, a veure si el demanes pel proper regal d’aniversari, je je je…

      Alfons, a tu també t’agrada el cardamom verd?

      Cris, m’acaves de donar una gran idea, jo sempre prenc te verd per esmorzar, demà hi posaré un cardamom verd que segur que quedarà millor!

      Silvia i Cristina, el sifò és d’aquelles coses que t’han de regalar, perquè un mateix no s’ho compra mai… però el proper aniversari ja sabeu què posar a la llista ;)

      Isabel i Núria, m’alegro que us agradin!

    • gemma

      30/01/2013 - 17:39

      Anna, i tant, pots fer unes natilles normals sense sifó i aromatitzar-les amb el cardammom. A mi m’agrada perquè té un gust mentolat molt sorprenent que combina molt bé amb la taronja.

      Miquel, el sifó és ideal per quedar molt bé davant d’uns convidats ben exigents ;)

      Judith, ara ja he deixat l’enllaç ;) I moltes gràcies per organitzar el Memòries!!!

      Francesc, trobo que les postres presentades en copa sempre queden més elegants, oi? ;)

      Marina, no sabia aquestes virtuts del cardamom verd… així que cap remordiment per menjar aquestes natilles de postres, je je je…

      Lídia, jo també ho pensava, però el faig servir més del que em pensava, fins i tot en plats salats. Faig unes espumes de moniato, coliflor o parmesà molt bones ;)

      Neus, el cardamom és poc habitual aquí, oi? Queden unes natilles diferents, tant per la textura com pel gust…

    • gemma

      30/01/2013 - 17:44

      Maria Dolores, jo tampoc ho havia provat mai, i combinat amb la taronja ens ha agradat molt. Si ho proves ja m’ho diràs ;)

      Silvia, me alegro que te guste!

      Eva, més lleugeres i amb menys calories, que això també és important, je je je…

      Nuni, cardamom al gintònic?? Ostres, no ho sabia i penso que ha de quedar boníssim! Si tens sifó i tens cardamom, no tens cap excusa per no provar aquestes natilles, eh?

      Pol, aquestes són les meves receptes preferides ;)

      Mònica, ja veus que el cardamom verd s’està posant de moda, je je je… al final l’hauràs de comprar per tastar-lo!

      Maria i Sión, la presentació en copes sempre queda més elegant, oi?

      Francisco, bienvenido a mi blog, me alegro que te guste :)
      Puedes pasar por aquí siempre que quieras, muchas gracias por tu visita!

    • Iris

      01/02/2013 - 20:57

      Sempre donant la volta als clàssics… Genial Gemma! :)

    • Cristina

      04/02/2013 - 23:00

      Jo tinc el sifó ocupant armari, només l’he fet servir dues vegades, ja tinc excusa per fer-lo treballar. Genials aquestes natilles!

    • Carles Ardevol

      27/02/2013 - 20:44

      Gemma, quan la preparació surt liquida i no espumosa a que es pot deure? La nata sempre ha de ser per muntar o es pot fer servir nata liquida per cuinar?
      Gracies
      Carles

    • gemma

      28/02/2013 - 06:48

      Carles, sí, ha de ser per força nata per muntar, amb un 35% de greix com a mínim.
      La nata de cuina té un 18% i no munta.

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús