Tronc de Nadal de xocolata

Ja tenim aquí les festes de Nadal, uns dies plens d’il·lusió i de grans celebracions familiars al voltant d’una taula. De postres, entre torrons, neules, massapans i polvorons, no pot faltar el clàssic tronc de Nadal:

Us podeu creure que després de 6 anys de receptes dolces encara no havia penjat cap tronc de Nadal al blog? Increïble! A casa, les postres nadalenques sempre són torrons, neules i polvorons, cosa que em fa veure el tronc de Nadal com una tradició forana. Enguany he decidit posar-hi remei i he preparat el clàssic farcit de xocolata.

La recepta és d’en Jordi Roca, que a la secció i per postres de la revista CUINA d’aquest desembre proposa tres dolços dedicats al Nadal: un avet de Nadal fet amb macarons de festucs, uns bastons de caramel i aquest tronc de Nadal. Ara feia temps que no publicava una recepta de la revista, he anat molt enfeinada i m’ha faltat temps. Però ara que ja he acabat l’stage al restaurant Espaisucre, em penso posar al dia 😉

El tronc de Nadal és com el nostre braç de gitano, una planxa de pa de pessic que es farceix, s’enrotlla i es decora en forma de tronc. El què m’agrada de la recepta d’en Jordi Roca és la decoració, que enlloc de ser la clàssica cobertura de xocolata que es ratlla simulant una escorça, utilitza la tècnica del marbre fred per formar una escorça de xocolata. Molt més fàcil, vistosa i original!

Només un comentari a la recepta, crec que els ingredients tenen un petit error en la quantitat de Maizena, em sembla que sobra el zero del final. Dividint la recepta per la meitat n’he tingut prou per una planxa de forn casolà.

Aquí teniu la recepta:

Aprofito aquesta recepta tan nadalenca per desitjar-vos a tots un Bon Nadal. Espero que passeu unes bones festes i que el 2013 sigui un any ple de felicitat.

Comparteix

  Comentaris

  • Esther

   08/01/2013 - 12:08

   Felicitats Gemma!! Quina bona pinta fa el teu tronc de Nadal!!

   Jo aquest any vaig fer un per cap any, amb la cobertura típica però aquesta m’ha agradat molt més. El que no he entès és com fas les virutes de xocolata, et queda aquesta forma quan retires la xocolata amb l’espàtula? Gràcies.

   I Bon Any!!

  • gemma

   08/01/2013 - 15:33

   Ester, la tècnica del marbre blanc s’utilitza per donar forma a la xocolata d’una manera ràpida i senzilla: es tracta de tirar una fina capa de xocolata atemperada sobre un tros de pedra (marbre, o fins i tot una peça de metall) que estava al congelador. La xocolata es refreda de seguida i, abans no es solidifiqui del tot tens uns minuts per donar-li forma o tallar-la com vulguis.
   Per fer les virutes, amb una espàtula l’has d’aixecar arrossegant-la per sota, ella sola ja es cargola i queda aquesta forma. Prova-ho que és fàcil i amb una mica de pràctica et sortirà segur!

  • surfzone

   22/01/2013 - 18:11

   Comento amb un acrònim: OMG!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús