Pastís de fruites del bosc amb gelat de La Fageda

Dissabte vam celebrar un aniversari ben especial, els 40 anys del Guillem. Vam organitzar-li una petita festa sorpresa i per bufar les espelmes vaig preparar aquest pastís tan refrescant:

La revetlla de sant Joan és una festa molt important a casa nostra, ja que en tres dies celebrem dos sants i un aniversari; entre els pastissos i les coques, ens posem les botes, je je je… Aquest any, a més, la xifra rodona de 40 anys es mereixia una festa encara més sonada!

A casa els pastissos que agraden més són els lleugers, de textura de mousse i amb gustos àcids i refrescants. Amb la calor que va fer dissabte, servit amb una quenelle de gelat va resultar una delícia amb repetició obligada!

En aquesta ocasió el gelat que vaig escollir era especial: un gelat de La Fageda de llet amb iogurt i fruita del bosc. Fa uns dies La Fageda em va fer arribar una mostra dels seus gelats per tal de poder-los tastar i opinar. Segurament tots coneixeu els seus iogurts, però pocs sabeu que des del 2010 també elabora gelats amb una base de llet molt gustosa. Són uns gelats cremosos amb una presència de làctics molt potent i amb la varietat que tenen segur que tothom troba el seu gust preferit. A destacar la nova versió del gelat de xocolata, encara més bona que la d’abans. I si us agrada el de nous de macadàmia, no podeu deixar de tastar el seu, sensacional!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 500g de fruites del bosc (gerds, nabius, maduixes…)
• 1 sobre de gelatina de gerds
• 50g de sucre
• 100ml de suc de nabius (o de gerds)
• 200ml de nata líquida per muntar

Preparació:

Triturar amb el túrmix les fruites i el sucre.
Escalfar el suc i dissoldre la gelatina fins que es fongui. Barrejar-la amb la fruita i deixar refredar fins a temperatura ambient.
Semi muntar la nata i incorpora-la suaument a la mescla anterior. Abocar la barreja dins un motlle de silicona i reservar a la nevera fins que qualli.
Desemmotllar i servir acompanyat d’una bola de gelat.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Roser

      27/06/2012 - 06:28

      Caram quin senyor postre!! a algun altre lloc he vist aquests productes de la fageda anunciats, saps on els podria comprar??!! aquests gelats han de ser la bomba!!!! i me’n enrefio més que algunes marques (americanes), tot el que estigui fet a casa….petons guapa

    • Els fogons de la Bordeta

      27/06/2012 - 07:52

      Ostres un postre fantàstic Gemma!! Jo també vaig rebre els seus gelats i encara no sé quin postre fer…! :P
      Petonets
      Sandra

    • Marina

      27/06/2012 - 08:11

      Deliciós, per als qui ens agraden els làctics aquestes són unes postres fantàstiques… provarem el gelat de la fageda, que la cosa promet! Petonet

    • starbase

      27/06/2012 - 08:22

      Ufff, boníssima la combinació. I amb el termòmetre petat com tenim aquests dies la cosa és porno food total :D

    • Helena

      27/06/2012 - 08:52

      Que resfrescant, preicós i bo t’ha quedat Gemma :)
      Petons!!

    • Lídia

      27/06/2012 - 09:01

      Gemma!! quin postre més refrescant, que bo!! la revetlla a casa també és molt important: és el meu aniversari!! per això, el gran sopar!!

      molts petonets

    • La Cuina de l’Eri

      27/06/2012 - 09:14

      I tant que ha de ser molt refrescant!! I boníssim!!!!!!!!! Petons

    • MaryLou

      27/06/2012 - 09:27

      No coneixía aquests gelats, però si són bons com els iogurts, els provarem!!! Molt bona idea de pastís!
      Petonets

    • Gemma

      27/06/2012 - 10:58

      Hola a tothom!
      És el primer cop que escric, però ho faig per dir-vos que aquesta setmana he tastat aquests gelats i us he de dir que són boníssims!
      Jo només els he trobat al Capbrabo.
      Una abraçada!

    • Ribereña

      27/06/2012 - 10:58

      Comparteixo amb els teus el gust pels pastissos de textures mousse i àcids, m’encanten. Tinc fruits vermells congelats, així és que em guardo la recepta, llàstima que aquí a Madrid no pu comprar productes La Fageda, perquè fan el millor iogurt del món!!

      Petonets

    • Arnau

      27/06/2012 - 11:08

      I del Yolado no hi ha cap ressenya??

    • La Fageda

      27/06/2012 - 12:13

      Felicitats al Guillem i enhorabona per la recepta Gemma. És Sensacional!!
      Per cert, els gelats els trobareu als Caprabo, Sorli i a alguns Bonpreu!

    • Laura

      27/06/2012 - 14:29

      Quina bona pinta el pastis!! ideal per aquestes calors que hi ha aquests dies!! i amb aquest gelat encara millors!! Coneixia els iogurts de la Fageda, però no el gelat, buscaré al super per provar-los!!
      Petonets!!

    • gemma

      27/06/2012 - 14:41

      Roser, he mirat a la web i els pots trobar a Alcampo, Bonpreu, Caprabo, Eroski, Sorli Discau, Spar, Valvi. Jo algun cop n’he comprat al Sorli, tot i que no recordo que tinguessin totes les varietats.

      Sandra, us costarà superar el vostre gelat casolà de mel i mató, je je je… per`s segur que se us acut alguna cosa boníssima :)

      Marina, tu no vas rebre la mostra de gelats de la fageda? Tu que ets fan dels iogurts i els postres làctics, aquests gelats t’encantarien.

      Starbase, sobretot vaig buscar una recepta que no necessités encendre el forn, que amb les coques de llardons ja vaig passar prou calor, je je je… I això de porno food sona molt temptador :)

      Helena, havia de ser unes postres especials, que 40 anys no es fan cada dia, oi?

      Lídia, ara entenc el menú espectacular que vas fer! Quina feinada per tanta colla… El braç de gitano d’espinacs el tinc a dalt de tot de la llista de pendents, que m’ha agradat moltíssim!

    • M Teresa

      27/06/2012 - 14:45

      Amb la calor que fa avui, en tornaria a menjar un bon tall, i això que no era petit i vaig repatir. Bonissim!! Cent per cent dels meus.
      Ah! i la coca de llardons amb avellanes encara la sommio.
      Vull que torni Sant Joan ben aviat.

    • gemma

      27/06/2012 - 14:48

      La cuina de l’Eri, a casa ens va agradar molt, refrescant i lleuger, ideal per postres de sopar ;)

      Marylou, la característica més important dels gelats és que tenen un gust làctic molt potent, es nota que estan fets amb una base de llet de qualitat. Prova’ls que us agradaran segur!

      Gemma, espero que segueixis escrivint a partir d’ara, eh? :)
      Jo n’he vist també al Sorli ;)

      Ribereña, llàstima que no arribin fins a Madrid, perquè realment valen la pena. A veure si els de la Fageda llegeixen el teu comentari i comencen a fer distribució a Madrid també ;)

      Arnau, si Danone m’envia una mostra de les varietat de Yolado que fa, prometo post amb ressenya segur segur segur! :)

      Laura, amb la calor d’aquests dies les postres que vénene més de gust són aquestes fresques amb gelats. Estic segura que molta gent només coneix els iogurts de la Fageda, val la pena descobrir també els seus gelats.

    • gemma

      27/06/2012 - 14:50

      Maria Teresa, m’alegro que us agradés el pastís i la coca, així dóna gust cuinar per la família! Ja sabeu que m’encanta ser l’encarregada de portar les postres a les trobades familiars :)
      Va ser una festa i una revetlla fantàstica!!!

    • judith

      27/06/2012 - 15:07

      ostres Gemma, et puc avisar quan sigui el meu aniversari? jo vull un pastís com aquest! jijijiji. A veure si m’animo i en faig un de ben refrescant. petonets

    • Dolça

      27/06/2012 - 15:30

      que bo i que fresquet!!! Una bona manera de celebrar una data assenyalada i sense passar les calors del forn!

      PTNTS
      Dolça

    • Queti B.

      27/06/2012 - 15:45

      Uauuu! Quina pinta tenen aquestes postres! I amb els sabors dels fruits del bosc ja m’ecosten als Pirineus, als Alps, on caminar pel bosc és una doble delícia, amb tresors tan abellidors. apuntat queda! I felicitats al Guillem i companyia, que deuen desitjar fer anys per tastar el pastís de La cuina de casa. Besets

    • ANABDN

      27/06/2012 - 17:05

      Animo a que es probin els gelats de La Fageda perque estàn molt bons, desapareixen del congelador.
      I amb companyia d’un refrescant pastós de fruites del bosc ve molt de gust.
      Esperava veure’t ahir.
      Petons.

    • Carme

      27/06/2012 - 20:18

      Una combinació fantàstica de textures amb gust de fruites del bosc. Amb la calor que fa aquestes postres són les que venen més de gust.
      Petons

    • Cris

      27/06/2012 - 21:26

      Un postre ben fresquet es que més em vindria agust ara! M’encanta es boníssim.
      Una abraçada

    • Dolores

      27/06/2012 - 22:05

      La verdad es que si está igual que los yogurts, debe ser riquisimo…y el pastel de lujo.. Bss

    • Belén

      27/06/2012 - 23:02

      Un pastís refrescant i deliciós.
      Amb la descripció dels gelats fan ganes de provar-los.
      Petons.
      Belén

    • Mònica

      27/06/2012 - 23:23

      Ben pensat perquè coincidint amb les coques…

    • Teresa

      28/06/2012 - 08:56

      Miraré si trobo els gelats, no sabia que en fessin. Entre les coques i aquesta delícia segur vau fer una bona revetlla! petó

    • bet

      28/06/2012 - 12:03

      Jo he tastat el de nous de macadàmia i puc dir que és boníssim!!! Déu ni dó com celebreu Sant Joan, si la festa sola ja és d’obligada celebració, afegir-hi uns 40 anys i 2 sants… Segur que us ho vau passar molt bé! i amb aquests postres tan bons… ;) Hauré de mirar si trobo aquests gelats a Igualada… Suposo que al Caprabo en deuen tenir! Nosaltres també preferim postres fresquetes de cara a l’estiu, tot i que jo estic temptada per fer-ne alguna que necessita forn, però m’hauré d’esperar a que baixin les temperatures o fer-la a la nit quan s’hi està ben fresquet!

    • Pol Cruells

      28/06/2012 - 15:10

      La mousse encara era més bona que el gelat! Això sí que és tenir gust combinant gustos i textures! Bravo Gemma!

    • surfzone

      28/06/2012 - 16:34

      Doncs si els gelats són tan bons com els iogurts… s’hauran de tastar ;-)
      M’agrada molt la presentació del plat, t’ha quedat especialment bé.

    • gemma

      28/06/2012 - 16:39

      Judith, no necessites gens que et faci cap pastís d’aniversari, que a tu et queden sensacionals! A més, aquest és super fàcil de fer ;)

      Dolça, després de fer tres coques de llardons, necessitava una recepta sense forn, que amb la calor que fa aquests dies encendre el forn fa mooooooooooooooollta maaaaaaaaandra!

      Queti, els de casa els tinc molt ben acostumats, je je je… Sort que m’agrada fer-ho :)
      Ja tinc ganes de marxar al Pirineu, aviat aviadet, que aquest any només puc fer una setmana i espero aprofitar-la bé. Quines ganes!

      ANABDN, ja vaig avisar que m’havien canviat l’horari i no podia venir… quina greu! Sort que l’Òscar ja ha fet la crònica i ha penjat les receptes. Segur que va ser un taller genial!

      Carme i Cris, la combinació del pastís i el gelat és molt refrescant. De les postres que vénen de gust quan fa calor ;)

    • gemma

      28/06/2012 - 16:46

      Dolores, la qualitat del gelat és comparable al 100% a les dels iogurts, val la pena tastar-los. Això sí, tots són amb base de llet, eh?

      Belén, si els proves ja veuràs com t’agraden!

      Mònica, com que després del sopar i el pastís venia el torn de les coques (de llardons, de fruites i de crema!) era qüestió de buscar un pastís lleugeret, je je je…

      Teresa, ja has vist que es troben a Alcampo, Bonpreu, Caprabo, Eroski, Sorli Discau, Spar, Valvi. A veure si els tastes ;)

      Bet, ara a l’estiu intento triar receptes sense forn, refrescants i lleugeres.
      El Sant Joan sempre el passem amb la família, és d’aquelles festes que intentem no perdre’ns mai. A més, com que anem a la Roreda, estem molt tranquils sense la bogeria de petards i revetlles de les grans ciutats.

      Pol, m’alegro que us agradés, les mousse fresquetes tenen l’èxit assegurat a casa nostra, oi? ;)

      Surfzone, els gelats són bons, prova’ls!
      Aquests motlles de silicona faciliten molt que el plat quedi maco, oi?

    • Selene

      28/06/2012 - 18:57

      Jo, quan faig algun postre amb gelatina i nata com aquest que has fet tu, de vegades em queden de meravella i altres vegades em trobo que la nata se’m separa de la resta i queden dues capes diferents, amb la nata a sobre i la gelatina a sota. No sé per què passa, així que no tinc idea de com evitar-ho… :-(
      Els iogurts de La fageda sé que són bons, així que haurem de provar aquests gelats, a veure què tal!

    • Alfons/stHilari

      28/06/2012 - 19:28

      no coneixia els gelats de la Fageda… ja m’hi fixaré per si els veig…. la recepta: molt molona!! ah! i felicitats als joans…

    • Miquel

      28/06/2012 - 19:48

      T’han quedat unes postres fantàstiques! A més, no conexia els gelats de la fageda… els buscarem!

    • mercè-DESTAPANT CASSOLES

      29/06/2012 - 00:22

      Es que tot el que prové de LA FAGEDA…és excel.lent. He estat vàries vegades a la cooperativa i la visita és d’allò més atractiva. Les explicacions estupendes i el tast…OH!!!. Encara em vé el gust del LLAMINER (mena de iogurt grec)…un plaer!!!. Aquest postre està presentat amb un gust fantàstic i uns colors que conviden!.Ja m’agradaria tastar-lo…Una abraçada Gemma!, bon estiu!

    • Cuina Cinc

      29/06/2012 - 06:54

      Moltissimes felicitats Gemma!!
      aquestes postres fresquetes és el millor i ve tant de gust a l’estiu és el que agrada més.
      Les
      La Fageda és un excel·lent projecte i aquestes noves propostes estan més que mb. Els gelats encara no els he vist. al bon preu i consum encara no. !! miraré al Caparabo
      Bon cap de setmana amb molt molta calor que aguantaran fins diumenge!!
      i bon estiu!

    • Cristina

      29/06/2012 - 08:12

      M’encanta la teva proposta. La mousse bóna, refrescant i sobre tot fàcil, i si l’acompanyem d’aquest gelat.. el que m’estic perdent. Miraré al Esclat de prop de casa a veure si en tenen. Yogurs segur que sí, per que els gasto, pero gelats de la Fageda, no els he vist.
      Gracies per les teves propostes tan especials i originals!
      Si te la copio, t’avissaré! petons i Molt Bon Estiu per les munyanyes !!

    • CRISTINAT

      29/06/2012 - 16:17

      A mi també m´han temptat des de la Fageda però per horari no puc ser-hi a casa per rebre la comanda. Veient la teva mousse no tinc excusa per anar-hi al súper a comprar-ne.

    • eva

      29/06/2012 - 19:53

      Quin pastís més refrescant!!! No he vist els gelats de la fageda pero segur q són boníssims, als iogurts estic enganxada!

    • Anna i Cristina

      30/06/2012 - 02:47

      Fan molt bona pinta els gelats de la Fageda, els haurem provar!!
      I amb la teva mousse fan una combinació molt refrescant! ideal x aquets dies de tanta calor!!

    • miquel

      01/07/2012 - 19:20

      fantastico este pastis de fruitas amb gelat,ahora solo me falta comprarlos ya¡¡
      peto

    • Nuria

      02/07/2012 - 18:12

      Bonissims els gelats, i amb aquesta reçepta encara molt més!

    • La cuina violeta

      17/07/2012 - 09:55

      I mira que jo compro els iogurts de la Fageda i mai he estat els gelats. Serà qüestió denfer-ho. Una excel·lent presentació.
      Nani

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús