Coca de llardons i avellanes

Ja tenim aquí la tercera edició de l’Enfogona’t, la cita blocaire organitzada per la Clara i la Marina del programa Quins Fogons de Ràdio Castellar. Aquest mes està dedicat al blat i jo hi participo amb aquesta coca tan apropiada pel Sant Joan que ja s’acosta:

Divendres passat el programa La cuina de Carbó va estar dedicat a les coques de Sant Joan. El convidat, en Joan Baixas de la pastisseria Baixas, va explicar els secrets de les coques de brioix i de llardons. La recepta que va donar de la coca de llardons em va sorprendre molt perquè incorporava avellanes torrades i una mescla d’aromes. Em va semblar tan bona idea que he volgut provar-la de seguida, per poder comparar amb la que faig normalment. El resultat ens ha agradat tant que per la revetlla d’aquest any la tornaré a repetir igual!

Si voleu escoltar com en Joan Baixas i la Mireia Carbó expliquen la recepta, només cal que cliqueu aquí:

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 làmina de pasta de full rectangular
• 100g de llardons una mica picats
• 25g d’avellanes torrades picades
• 1 polsim de canyella en pols
• 1 polsim d’anís en pols
• 1 ratlladura de llimona
• 150g de sucre
• pinyons
• 1 ou

Preparació:

Barrejar 100g de sucre amb els llardons, les avellanes, la canyella, la pell de llimona i l’anís.
Estirar la làmina de pasta de full amb un corró.
Dividir imaginàriament la làmina en tres parts longitudinals. Escampar per sobre la franja central la meitat de la barreja de llardons.
Doblegar una banda sobre la franja central i estirar-la una mica amb el corró.
Escampar per sobre la resta de llardons. Tapar amb l’altra banda i tornar a estirar-la amb el corró.
Pintar la coca amb l’ou batut i espolsar-la amb la resta del sucre i els pinyons.
Coure la coca al forn a 180º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Roser

      19/06/2012 - 07:06

      M’encanta que dugui pasta de full, la feina que m’estalvio!! també m’agrada el toc d’avellanes, ha de ser molt bona i sembla facileta…me l’enduc!! ja començen a venir les coques…..petons

    • Marina

      19/06/2012 - 07:24

      Que bona, Gemma! Potser també la provaré, doncs. Les aromes s’ho valen…! Gràcies de nou per participar!! Divendres, totes les recepes als blocs! Petons, guapa

    • miquel

      19/06/2012 - 08:36

      pues te hare caso Gemma y tambien la preparare asi para la verbena,viniendo de Joan Baixas y de ti buena seguro.
      peto

    • Dolores

      19/06/2012 - 08:36

      Yo hago la misma, pero sin las avellanas,…éste año se las añado….
      Gracias guapa

    • Clara Quins Fogons!

      19/06/2012 - 08:37

      Mmmmmm!!!!!!!! M’agrada això d’incorporar-hi avellanes, li han de donar un toc boníssim. Gràcies, Gemma! I no et preocupis per haver-ho fet tard, jo encara no l’he penjada, la meva… Quina merda d’amfitriona estic feta! :)

    • starbase

      19/06/2012 - 09:34

      La veritat és que jo vaig sempre primer per la de crema, després per la de fruites i al final quan ja no queda més vaig a per laa de llardons hehehe. M’agrada que sigui ‘molsuda’ :P

    • Eva

      19/06/2012 - 10:40

      Que original això de posar avellanes!! segur que li dóno un gust boníssim…i així tb variem de la típica de llardons! :)
      Petunets,
      Eva.

    • ana

      19/06/2012 - 10:44

      Hola Gemma!! feia molt que no et venia a visitar…, però per sant joan tenía que ferte una ullada…, sempre m’inspires per fer alguna cosa bona…, m’agrada molt aquesta recepta i segur que te la copiaré, jejeje!!!!

    • Catieu

      19/06/2012 - 11:01

      Que curiós amb avellanes, tens raó. La pinta és espectacular!!! Ha de ser boníssima!!!
      Petons

    • Lídia

      19/06/2012 - 11:32

      Gemma! no en tinc cap mena de dubte que era boníssima, amb la bona cara que fa….

      petonets

    • el taller de cuina

      19/06/2012 - 12:48

      Em sembla que aquest Sant Joan també apareixerà a taula (això del bloc et fa canviar de coca a cada revetlla, jajaja).
      petonets

    • Mima

      19/06/2012 - 13:03

      Es veriiiiiiiiiiiiiiiiiiiitat !!!
      Aquest cap de setmana toca COCA !!!
      Ummmm potser te la copia que sembla facileta :O) Ara que: anís en pols?
      Ohoops ni idea :O) Ja et diré

    • ANABDN

      19/06/2012 - 13:13

      Per a mi es nou el posar-hi avellanes, però m’agrada molt la idea veient la teva coca.
      Petons.

    • Mesilda

      19/06/2012 - 13:58

      Em pareix una idea molt bona afegir-li avellanes.
      Li ha de donar un saboret deliciós.
      Besets

    • Titaniii

      19/06/2012 - 19:11

      Quina coca més deliciosa… aquesta recepta m´anirà perfecte per la revetlla de Sant Joan.
      A veure que tal, mai he fet la coca de llardons!!!!
      Petonets, Gemma.
      I bona revetlla.

    • Fem un mos Sión

      19/06/2012 - 19:34

      També la provaré amb avellanes, que si la tornes a fer, es que estava molt bona.
      Petons

    • La cuina violeta

      19/06/2012 - 19:55

      Gemma, la Marina i la Clara estaran contentes amb aquesta participació. Amb avellanes i tot un luxe de coca! M’agafen ganes de fer-la ja!
      Nani

    • Dolça

      19/06/2012 - 20:39

      M’agraden molt les de llardons… i enriquides d’avellana han d’estar… boníssimes!

      PTNTS
      Dolça

    • La Cuina de l’Eri

      19/06/2012 - 22:26

      Hola Gema,
      Més que apuntada! Sempre faig la mateixa i aquesta em sembla sensacional. A casa els hi agradarà segur. Petons

    • nieves

      19/06/2012 - 23:28

      ¡Qué aspecto! Tiene que estar buenísima. Y pensar que nunca hice coca… Estoy hay que solucionarlo :-)

      Un besín.

    • Sílvia

      20/06/2012 - 00:09

      Ohhhh!!!!! coca de llardons!!! quins records!!! fa tants anys!!!

    • GEMMA

      20/06/2012 - 00:49

      Una coca boníssima, segur!!!

    • CRSITINAT

      20/06/2012 - 08:49

      Sempre va bé innovar i si és amb una coca com aquesta elaborada pel Joan Baixas fill de Sant Joan Despí ;-D millor que millor.

    • Helena

      20/06/2012 - 12:36

      Me l’imagino tota cruixenteta i ben ensucrada al paladar i ja salivejo…. quines ganes que arribin les revetlles! jo sóc de els que aprofita sant pere i amb l’excusa repeteix saps… jejejej
      Petons!

    • surfzone

      20/06/2012 - 14:58

      Interessant això d’afegir-hi avellanes, mai hi hauria caigut :-)

    • Pol Cruells

      20/06/2012 - 15:05

      La teva famosa coca de llardons no pot faltar per Sant Joan! Boníssima! Recomano a tothom que provi de fer-la! No us en penedireu (i us estalviareu un calerons)!

    • gemma

      20/06/2012 - 16:08

      Roser, la coca de llardons amb pasta de full és tan fàcil de fer a casa que no val la pena comprar-la, oi? en canvi, prefereixo comprar la de brioix, que a casa no queda tan bé ;)

      Marina, sort que ens heu donat una mica més de temps, je je je… ja se sap que els finals de curs són molt complicats i tots anem molt enfeinats. Però no podia deixar de participar a l’Enfogona’t ;)

      Miquel, en Joan Baixas només el conec del programa de la Mireia Carbó, però la veritat és que ha donat una pila de bones receptes, com aquesta de llardons. Prova-la que queda molt bona!

      Dolores, jo també en faig una de molt semblant sense les avellanes, precisament aquesta té això que la fa especial.

      Clara, moltes gràcies per ampliar el termini. I això teu no té excusa, eh? Que les amfitriones heu de donar exemple, je je je…

      Starbase, la meva preferida és sens dubte la de llardons. La de brioxix me la guardo per l’endemà a esmorzar, que sucada amb llet també queda molt bona.

      Eva, les avellanes la fan especial i li donen un gustet original, com tu dius va molt bé per variar la típica de llardons que fem cada any ;)

    • gemma

      20/06/2012 - 16:13

      Ana, quina ana ets? Només amb el nom no et situo… M’aelgro que t’inspiris al meu blog, ja veus que us he posat feina per aquest sant Joan, je je je…

      Catieu, a mi em va soprendre igual que tu, per això l’he hagut de provar de seguida. I el toc de l’anís i la canyella també queda molt bo.

      Lídia, i no en va sobrar ni una engruna, je je je… ;)

      El taller de cuina, fa tants anys que fem coques per sant Joan al blog, que costa trobar noves receptes, oi? Però la d’aquest any val molt la pena!

      Mima, l’anís en pols el faig jo mateixa, trituro les llavors d’anís amb la thermomix fins que queda pols. També ho pots fer amb un molinet de cafè. I si no, tampoc cal que n’hi posis, quedarà igual de bona ;)

      ANABDN, igual de nou és per mi, per això ho he volgut provar. I queda bona bona!

      Mesilda, sense amagar el gust típic dels llardons, li dóna un puntet especial molt bo. Prova-ho que segur que us agradarà ;)

    • gemma

      20/06/2012 - 16:18

      Titanii, la coca de llardons amb pasta de full és super fàcil, ja ho veuràs! Val la pena fer-la a casa, que al forn va molt cara… i a casa queda encara més bona!

      Sion, si la proves ja m’ho diràs, estic segura que us agradarà ;)

      Nani, no em podia saltar la convocatòria de l’Enfogona’t., je je je… sort que ens han allargat una mica el termini ;)

      Dolça, evidentment sent de Reus, a tu encara t’agradaria més, je je je…. Aquest any ja la pots fer així que segur que triomfes ;)

      La cuina de l’Eri, la recepta és gairebé la mateixa que fem cada any, però barrejant les avellanes i les aromes amb els llardons. La resta és exactament igual ;)

      Nieves, en Segovia también se celebra el san Juan con coca? Pues entonces no tienes excusa para hacer esta coca, que con el hojaldre es muy muy facilita ;)

    • gemma

      20/06/2012 - 16:22

      Silvia, fa anys de què? Que no en fas o que no en menges???? Pe cap de les dues coses tens excusa, així que ja saps que toca aquest dissabte, je je je…

      GEMMA, bona i molt fàcil de fer1

      CristinaT, en Joan és del teu poble? Així ara entenem perque les seves receptes tenen l’èxit assegurat, je je je… :)

      Helena, a mi també m’agrada ben cruixent! I l’endemà, si s’ha remullat, li dono un copet de forn i torna a quedar com acabada de fer ;)

      Surfzone, jo tampoc ho havia sentit mai, però la veritat és que qudea sensacinoal!

      Pol, era bona, oi? Per Sant Joan la tornaré a fer ;) I és veritat que no val la pena comprar-la, que va molt cara i a casa queda encara més bona!

    • Miquel

      20/06/2012 - 22:44

      Mmmmm… aquí olora a revetlla. I a més amb una coca ben fàcil i segur que bonissíssima!!

    • ANA

      21/06/2012 - 11:47

      BUENOS DIAS
      LA COCA FANTASTICA.
      PODRIAS PASARME LA RECETA DE FULLAT DE FIGUES?

      SALUDOS Y GRACIAS

      ANA

    • mercè-DESTAPANT CASSOLES

      21/06/2012 - 23:57

      Una proposta diferent que sempre ve de gust!, a vegades afegir petits canvis animen el mon de la cuina!amb les avellanes ha de quedar un toc boníssim! apa Gemma, feliç revetlla!

    • Mònica

      22/06/2012 - 08:57

      A casa fa temps que la coca de llardons la fem amb una recepta teva, ja veig que haurem de tastar aquesta.
      Bona revetlla!

    • Teresa

      22/06/2012 - 16:47

      Sort que vas posant les receptes!!! la de llardons la faig similar, però sense les avellanes, li han de donar un gustet molt bo! rns veiem! Bona revetlla!

    • Resum Enfogona’t 3: El blat « Quins fogons!

      22/06/2012 - 18:54

      [...]   La Gemma de La cuina de casa: Coca de llardons i avellanes http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2012/06/19/coca-de-llardons-i-avellanes/   La Gemma de Caprofiti: Galetes de [...]

    • Belén

      22/06/2012 - 22:01

      Fantàstica aquesta coca!
      Petons.
      Belén

    • Anna i Cristina

      23/06/2012 - 02:39

      Ens agafen moltes ganes de provar-la! aquest toc d’avellanes li ha de donar un toc diferent,.però molt bó!!
      Petons!!

    • Cris

      24/06/2012 - 11:53

      Doncs no sembla complicada, i quin resultat més bo, les avellanes segur que li queden molt bé.
      Una abraçada

    • Carme

      24/06/2012 - 19:54

      M’encanta la coca de llardons!!! t’ha quedat sensacional, uhmmm…
      L’Àlex volia que la fes de llardons per Sant Joan però vaig fer la de fruita confitada. Potser faré aquesta el cap de setmna que ve i li dono una sorpresa.
      Petons

    • eva

      24/06/2012 - 21:53

      Aquest any m’he quedat amb ganes de fer coca de llardons, em sembla que aprofitaré la revetlla de st pere ;)
      amb avellanes ha de ser tan bona…

    • anna

      26/06/2012 - 17:17

      Aquesta me l’ anoto, encara que sense els llardons que no m’ agraden amb la coca.

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús