White Russian

Ja tenim aquí la convocatòria blocaire de la Recepta del 15. Aquest mes de juny els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta han escollit els còctels, i jo hi participo amb un còctel clàssic d’entre els clàssics:

Els que em coneixeu sabeu de sobres que sĂłc abstèmia. SĂ­, sĂłc de les que Ăşnicament omple la copa amb un ditet de cava per brindar… i encara perquè diuen que brindar amb aigua porta mala sort! SĂłc sosa de mena, què hi farem.

Per això em va sorprendre tant l’assignatura de cocteleria del curs que estic fent a l’escola Bellart. M’ho vaig passar pipa! Val a dir que vam tenir un profe de luxe: en Carles Bonnin, barman i propietari del BAR S 7 T Barcelona, un servei de cocteleria a domicili. En Carles ens va descobrir aquest món apassionant i sorprenentment afí a la pastisseria, on les quantitats exactes i els procediments correctes són tan importants per obtenir el resultat esperat.

Vam dedicar sessions monogrĂ fiques als quatre alcohols bĂ sics: vodka, ginebra, whisky i rom. Vam aprendre a distingir els tipus de còctels i a utilitzar els estris bĂ sics de la cocteleria. Però el millor de tot van ser les prĂ ctiques: preparar els còctels a dues mans, imitant els passos que anava fent en Carles cada cop. En total vam arribar a fer (i a tastar!) una vintena de còctels. I haig de reconèixer que alguns em van agradar molt, je je je…

El White Russian és una adaptació del clàssic Black Russian, una variant que incorpora la nata i li dóna un punt més dolç. Ja sabeu que tinc debilitat per tot el que porta cafè, i el trobo tan elegant que és el còctel que he escollit per aquesta ocasió. Espero que us agradi tant com a mi.

AquĂ­ teniu la recepta:

Ingredients:

• 5cl de vodka Russian Standard
• 2cl de licor de cafè Kahlúa
• 3cl de nata líquida per muntar

PreparaciĂł:

Refredar la copa Martini amb glaçons picats i aigua mineral.
En un got mesclador, refredar el vodka i el licor de cafè.
Servir a la copa Martini deixant lliure 1cm fins dalt.
A part, muntar lleugerament la nata i afegir-la amb delicadesa procurant que no es barregin les capes.

Salut!

Comparteix

    Comentaris

    • Roser

      15/06/2012 - 07:25

      buuaaa jo tambĂ© vull anar a un “tast” de coctails…ja de ser masssa!! aquest coctel que ens presentes no l’he provat mai…però imagino que ha de ser la bomba!! me l’apunto sens dubte! petons

    • Marina

      15/06/2012 - 07:50

      A mi no m’agraden els còctels. Però el Black Russian el vaig provar una vegada, ho reconec, en una cocteleria de Platja d’Aro. Tot i que no repetiria… t’he de dir que aquest t’ha quedat molt ben presentat! Petons

    • Marina

      15/06/2012 - 07:52

      Ara me n’he adonat! Tu has fet el White! El que vaig provar jo em sembla que era el black… pot ser? ho haurĂ© de preguntar a ma germana, la professional en còctels… he he.

    • starbase

      15/06/2012 - 08:08

      Ens agrada molt!! Ha de ser bonic una classe de còctels amb tots els alumnes barrejant però sense saccejar!! hehehe

    • quima

      15/06/2012 - 08:36

      No sĂłc massa de cocktels; pero amb aquesta presentaciĂł m’animo a probar-lo.
      petons

    • Helena

      15/06/2012 - 08:40

      ApuntadĂ­ssim! m’Ă graden molt els còctels amb cafè ;)

    • miquel

      15/06/2012 - 09:02

      hacer un tast de cĂłctels debe de ser la monda,no me llaman la atencion pero si me dan un tast voy.
      me parece muy buena la combinacion y asi en copa martini queda genial
      bon cap de setmana

    • Valerie

      15/06/2012 - 09:28

      Los cocteles que llevan nata me vuelven loca jaja me encanta tu propuesta!

      Besos

    • Mima

      15/06/2012 - 09:30

      Ummm jo també sóc abstemia, bé tret si hi ha Cianti, Vi de gel o algúns coctels :O)
      T’ha quedat Per-fec-te !!!

    • Mònica

      15/06/2012 - 10:02

      Sóc una ignorant dels cóctels, ja ho sospitava però ho estic confirmant, no en conec gairebé cap dels que estic veient,ja,ja,ja
      Això de no agradar-te i anar a classes, no els tastes?
      Bon cap de setmana.

    • Laura

      15/06/2012 - 10:28

      uffff!!! té una pinta espectacular!!! però jo també soc abstèmia, ni una goteta!! a la boda entre que no vaig menjar el que la resta i no bebia els cambrers i fotògrafs van tenir broma per estona, jejeeje!!
      Si li mata molt el sabor al vodka encara ho provarĂ­a. jeejejej!!
      Petonets!

    • ANABDN

      15/06/2012 - 12:32

      No el coneixia aquest cĂłctel, TĂ© que ser contundent, però un “xupito” ben fresc desprĂ©s d’un bon Ă pat ha de estar bo.
      Petons.

    • Bet

      15/06/2012 - 14:44

      Ostres Gemma, ja tens raĂł, Ă©s un còctel molt elegant! No el coneixia, de fet desconec totalment el mĂłn dels còctels! tot i que avui entre blog i blog n’estic aprenent força. No sĂłc gaire de begudes alcohòliques fortes i dels 4 bĂ sics que dius no me n’agrada cap ;) De totes maneres segur que tambĂ© m’ho passaria molt bĂ© en una classe de còctels!

    • judith

      15/06/2012 - 15:06

      sort del curs!!! no havia vist mai aquest còctel! quan haig d’apendre. Molts petonets i bon cap de stemana

    • Maria MaciĂ 

      15/06/2012 - 16:01

      Ostres Gemma, que original! Aquest no el coneixia, i estic segura que m’agradaria molt. IntentarĂ© buscar aquest licor de cafè per fer-lo a casa. Una abraçada

    • gemma

      15/06/2012 - 16:11

      Roser, a mi el què em va agradar de l’assignatura de cocteleria van ser les prĂ ctiques, poder-los fer jo mateixa. Tastar-los no em va agradar tant, je je je…

      Marina, aquest és el WHITE Russian, amb la capa de nata suavitza molt el còctel i queda més bo. Imagino que el Back Russian ha de ser molt més heavy ;)

      Starbase, tambĂ© vam fer anar la coctelera (o shaker, com deia el profe, je je je…)! Tot i que Ă©s mooooooolt mĂ©s difĂ­cil del què sembla, eh? A mi sempre em quedaven els còctels aigualits :(

      Quima, a mi em passa el mateix, no sóc gens de còctels i no en podria prendre un de sencer, però en canvi tastar-los i veure com es fan em va encantar.

      Helena, a mi m’encanten les postres amb cafè!

      Miquel, mĂ©s que un tast de còctels l’assignatura enseyava com es fan, molt millor ;) I la presentaciĂł forma part del joc, oi?

      Valerie, a mi tambĂ© m’agrada mĂ©s amb nata ;)

    • Els fogons de la Bordeta

      15/06/2012 - 16:19

      Jo aquest no l’havia provat mai, i realment ha de ser fantĂ stic… ja veurĂ s que t’acabaran agradant els còctels! jajajaja
      Moltes grĂ cies per participar!
      Petonets
      Sandra

    • gemma

      15/06/2012 - 16:34

      Mima, jo ni tan sols això… però en canvi vaig trobar super interessant aprendre com es fan els còctels, Ă©s molt mĂ©s compicat del que sembla a primera vista!

      Mònica, jo tambĂ© soc una completa ignorant sobre el tema, tret d’aquesta assignatura no sĂ© res de res… A classe els vam haver de tastar, però nmĂ©s una miqueeeeeeeeeeeeta de cada, eh?

      Laura, què té que els abstemis sempre som els raros de les festes? :)
      Aquest es nota molt l’alcohol, no el recomano pas per gent abstèmia.

      ANABDN, acabes de dir una cosa molt important: ha d’estar mooooooooolt fred, si no Ă©s una bomba!

      Bet, totalment d’acord, a mi em passa el mateix: no prenc gens d’alcool, però en canvi vaig gaudir moltĂ­ssim de les classes, una cosa no treu l’altra. És igual que el tema dels maridatges, encara que no prenc vi el trobo molt interessant.

      Judith, i tant! Sort del curs perquè és un tema que desconec totalment. I el vaig trobar apassionant!

      Maria, l’Ăşnic inconvenient Ă©s que tens licor per tot un any, je je je… però si fas còcotels a casa val la pena comprar-lo ;)

    • gemma

      15/06/2012 - 16:36

      Sandra, que ens hem creuat els ocmentaris :)
      Ha sigut un tema per la recepta del 15 molt interessant, tot un repte per la majoria de nosaltres!

    • joaquina

      15/06/2012 - 20:47

      Com no podia ser d´una altra manera t´ha quedat perfecte.. no s´ha barrejat ni una gota de nata amb la resta.. ets una professional!!!! m´encantaria tastar-lo, tot el que du café m´agrada mooooolt.. petons,

    • CRISTINAT

      15/06/2012 - 20:47

      I tant repte….em pensava que faria el rĂ­dicul. Jo tambĂ© sĂłc abstèmia, i el cava m´agrada. Fer els còctels m´encanta però a l´hora de provar-los necessito ajuda, je, je, je…La presentaciĂł Ă©s molt maca…no sabria dir-te el meu parer sobre el sabor ;-d

    • CRISTINAT

      15/06/2012 - 20:48

      Vull dir que “ni el cava m´agrada…”

    • GEMMA

      15/06/2012 - 23:23

      Que original i que ben presentat !!!
      No saps l’enveja que em fas fent aquest curs al Bell-Art…..
      Petonets.

    • maria dolores

      16/06/2012 - 00:28

      Gemma eres impresionant saps de tot. El mon des còctels no el conec molt pero m’agraden sempre que no tinguen molt d’alcohol y els còctels amb cava m’agraden molt.
      Un abraç

    • gemma

      16/06/2012 - 08:57

      Joaquina, si aboques la nata amb compte sobre els licors, no es barregen les capes. La nata ha d’estar una mica muntada ;)

      CristinaT, a mi em passa el mateix, m’agrada el concepte del còctel, el trobo apassionant, però en canvi no sĂłc capaç de beure’n un sencer tota sola, je je je…

      Gemma, el curs a Bellart Ă©s genial, me l’he hagut de partir en dos anys perquè amb la feina no podia anar a totes les classes… però val la pena, Ă©s una bona escola!

      Maria Dolores, què va, no en tinc ni idea! NomĂ©s he fet 5 o 6 sessions a classe, i amb aixĂł no n’hi ha ni per començar, je je je…

    • RUBEN

      16/06/2012 - 15:04

      M’encanta! T’ha quedat pefecte!
      Una abraçada

    • COURE COULANTS

      16/06/2012 - 17:54

      Doncs jo tambĂ© soc gairebĂ© abstèmia com tu però haig de reconèixer que amb aquesta recepta del 15 se m’ha obert un univers totalment desconegut. Aquest teu no el coneixia però trobo que t’ha quedat genial.

    • laura

      17/06/2012 - 16:16

      No coneixia aquest coctel ni la majoria dels que he vist publicats amb la recepa del 15.
      T’ha quedat molt ben presentat.

    • NĂşria

      17/06/2012 - 17:13

      Hummmm! Jo no n’havia fet mai i l’he fet sense alcohol perquè no m’agrada.

    • La Cuina de l’Eri

      17/06/2012 - 21:06

      Hola,
      Quin curs mĂ©s xulo! No havia sentit mai parlar d’aquest còctel, l’alcohol a mi tampoc m’agrada però hi ha alguns que de tant en tant m’agraden i aquest sembla un d’ells.. Petons

    • Cris

      17/06/2012 - 22:12

      Quin curs mĂ©s xulo, a mi no m’agrada el cafè, però realment te una molt bona presentaciĂł.
      Una abraçada

    • Mesilda

      18/06/2012 - 09:32

      A mi no m’agrada ni el cava.L’Ăşnic alcohol que prenc Ă©s el que porten els dolços.
      Però esta copeta si que la probaria.M’encanta el sabor del cafĂ© i la nata.
      La presentaciĂł t’ha quedat de disseny.Exquisida.
      Besets

    • Dolça

      18/06/2012 - 14:15

      Jo, com que sĂłc de les que no bec… nomĂ©s aigua, aquesta vegada m’he saltat la recepta del 15. Què hi farem!

      PTNTS
      Dolça

    • Pol Cruells

      18/06/2012 - 14:53

      Tu no ets sosa! No et cal beure, perquè ja portes la festa a sobre des de primera hora! Quina xulada, el mĂłn dels còctels… aquest white russian t’ha quedat fenomenal! Endavant els esperits (els d’alta graduaciĂł… ;D

    • Dolores

      18/06/2012 - 19:58

      Cuanto aprendemos…..me gusta !! Bss

    • Miquel

      18/06/2012 - 20:00

      Oooooh! Quin còctel mĂ©s xulu!! Això de fer còctels a casa m’encanta. Els disfruto molt perquè la varietat de sabors que aconsegueixes Ă©s sensacional.

    • Laura Solanilla

      18/06/2012 - 20:58

      Doncs ja som una colla d’abstemis (farts de ser els “raros” de les festes i que ens donin les claus del cotxe “per si de cas” :)…Pero entenc la fascinaciĂł per les classes de cocteleria. Ă‹s un mon mĂ gic, de barreja d’ingredients en el just ordre i mesura per aconseguir resultats sorprenents. No se si me l’acabaria, pero ve molt de gust tastar la teva proposta. Com sempre, has donat en el clau. Abraçades

    • Anna i Cristina

      18/06/2012 - 23:15

      Nosaltres, com la majoria, tampoc coneixiem el còctel, així que haurem de posar-hi remei!!jeje!!
      Això si, és molt elegant!!
      Petons!!

    • gemma

      19/06/2012 - 07:28

      Ruben, doncs fes-lo! ;)

      Laura, veig que entre els blocaires som una pila els abstèmis… quin consol saber que no sĂłc la Ăşnica, je je je… :)

      Laura, jo abans de fer el curs tampoc el coneixia, ni aquest ni cap dels altres c`cotels tan famosos que hi ha ;)

      NĂşria, els meus còctels preferits tambĂ© sĂłn els que no porten alcohol. I ara a l’estiu els de fruites es posen super bĂ©!

      La cuina de l’Eri, va ser un curs super interessant, sobretot per mi que desconeixia tant aquest mundillo dels còctels. Va ser tot un descobriment!

      Cris, doncs si no t’agrada el cafè, oblida aquest còctel, que realment fa gust de cafè! Sort que tens moltes alternatives, je je je…

    • gemma

      19/06/2012 - 07:35

      Mesilda, tot i portar cafè, Ă©s un còctel força alcoholic, aixĂ­ que potser tampoc podries amb aquest…

      Dolça, jo tampoc no bec però en canvi trobo que la cocteleria és super interessant, molt semblant a la pastisseria, on tot ha de ser exacte i precís. per això he participat!

      Pol, les coses sĂłn com sĂłn i jo no sĂłc mai l’alegria de les festes, je je je… però moltes grĂ cies pel teu comentari, s’agraeix moooooolt :)

      Dolores, me n’alegro ;)

      Miquel, jo també he descobert tot un món apassionant, no hauria imaginat mai que fer còctels pogués ser tan divertit!

      Laura, has expressat el que volia dir perfectament! Les teves paraules resumeixen aquest sentiment contradictori que em crea la cocteleria… I si som abstemis, sempre ens podem col·locar darrera la barra i servir la resta de la gent, oi? :)

      Anna i Cristina, benvingudes a la cuina de casa, no coneixia el vostre blog! Ara mateix vinc a fer-vos una visita ;)

    • Montse -a bell bulto-

      20/06/2012 - 11:59

      Carai! Això Ă©s elegĂ ncia en copa! El mĂłn dels còctels Ă©s sorprenent realment! Jo en conec pocs, però veig que n’hi ha una pila! A mi amb l’alcohol m’ha passat de tot: no tenir la justa mesura de joveneta i prendre qualsevol cosa. I ara amb l’edat, saps que si en prens ha de ser bĂł, com millor sigui la qualitat mĂ©s se’n gaudeix!!

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús