Granissat de fruites amb cava

Dijous passat vam anar al taller de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. Vam aprendre a fer aquestes postres tan refrescants que, amb la calor d’aquests dies, es posen divinament:

Tenint en compte que ja s’acosta l’estiu i vénen de gust àpats més informals, la Mireia va proposar un menú fantàstic per poder menjar a l’aire lliure, fàcil de transportar i encara més de menjar: un pastís de carn i verdures, unes crestes de pollastre orientals i un granissat de fruites amb cava. Les tres receptes són 100% Mireia Carbó: senzilles, amb ingredients assequibles, pràctiques, admeten mil variacions i, sobretot, donen un resultat que ens farà quedar molt bé. En resum, les receptes que ens agraden a tots!


El granissat ja l’he posat en prĂ ctica aquest cap de setmana de tanta calor. Super refrescant i ben carregat de vitamines, sĂłn unes postres lleugeres i ben sanes, ideals per tots aquells mandrosos de menjar fruita. La Mireia va explicar que la fruita es pot modificar segons el gust de cadascĂş i segons l’oferta del mercat, però us asseguro que la combinaciĂł de la Mireia Ă©s perfecta: el mango, mĂ©s fort de gust, s’ha de posar en menys quantitat. I si pregunteu als comensals de què Ă©s el granissat, ja veureu com us diran: de sĂ­ndria! I això que de sĂ­ndria no en porta gens, je je je… I Ă©s clar, el toc final del cava amb l’efecte efervescent, farĂ  esclatar en Oh’s a tots els convidats!

AquĂ­ teniu la recepta:

Ingredients:

• 300g de meló
• 300g de maduixes
• 200g de mango
• 100g de sucre
• 25ml d’aigua
• Suc de ½ llimona
• Cava

PreparaciĂł:

Fer un almívar amb el sucre, el suc de llimona i l’aigua. Coure-ho en un cassó fins que el sucre es dissolgui. Reservar.
Triturar les fruites amb el tĂşrmix.
Afegir a poc a poc l’almívar encara calent i posar-ho al congelador.
Rascar el granissat amb una forquilla. Repartir-lo en copes i, ja a taula, abocar a cada copa un rajolĂ­ de cava ben fresquet.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Marina

      04/06/2012 - 08:18

      Ets rĂ pida com el llamp, Gemma! Ja l’has provat, veig , i t’ha sortit esplèndit! Hi has afegit al mango, cosa que he de dir-te que m’hi agrada molt… he he .Petons

    • Erundina

      04/06/2012 - 08:37

      wuala, que bĂł!!! jo tambĂ© el vaig fer … aquesta nit el tastarem … espero que quedi tant espectacular com el teu.

      grĂ cies per compartir-ho!!!!

    • anirac

      04/06/2012 - 09:05

      espectacular! i el toc del cava uhmmmmm….em recorda (salvant les distancies) a mons pares que li posaven un rajolĂ­ de calisay al gelat :-)

    • Helena

      04/06/2012 - 09:07

      doncs jo pel color tambĂ© m’he inclinat per la sindria abans de veure els ingredients! em sembla una proposta ideal per acabar un Ă pat d’estiu. Com s’agraeixen aquestes copetes eh ;)
      Petons!

    • Laura

      04/06/2012 - 09:16

      QUina bona pinta aquest granissat!!! ja tinc ganes de tornar a anar a una classe de la Mireia amb la meva amiga. A veure si per la propera ens podem apuntar!!

      Petonets!!

    • Teresa

      04/06/2012 - 09:29

      Quines coses mĂ©s bones us va fer la Mireia!!! sort que de seguida en veiem el resultat!!! Saps, ahir vaig fer-lo amb sñindria i maduixe¡, que tenia congelades … i he de buidar la cuina… hi vaig afegir un rajolĂ­ de caba rosat! Aquests granissats ara a l’estiu què bĂ© ens van! fins deimecres!!!

    • ANABDN

      04/06/2012 - 10:13

      Doncs si tĂ© una semblança al que vaig fer, però com es diferent em toca probar-lo. Me l’apunto!
      Petons.

    • neus

      04/06/2012 - 12:01

      M’agradaria ser tan rĂ pida com tu!!! t’ha quedat genial l’haurĂ© de provar, que ara a l’estiu els postres fresquets s’agraeixen. un petĂł

    • eva

      04/06/2012 - 12:45

      què fàcil i què bo!
      darrerament no tinc temps per anar als tallers i veig que m’estic perdent unes receptes bonĂ­ssimes, mecatxĂ­s!

    • Ribereña

      04/06/2012 - 14:56

      Molt refescant i a la vegada molt vistĂłs. Unes postres perfectes per l’estiu.

      Petonets

    • Dolça

      04/06/2012 - 15:05

      que fresquet, i que sencillet de fer!!

      Perfecte, perque amb aquestes calorades que cauen ve molt de gust!
      PTNTS
      Dolça

    • judith

      04/06/2012 - 15:45

      amb el que m’agraden els granissats!!! i aquest Ă©s sĂşper complert i amb el toc de cava…. a veure si el faig un dia d’aquests. petonets

    • Eva

      04/06/2012 - 16:53

      Ahir vĂ rem fer un sorbet de sĂ­ndria i llimona a casa. M’apunto aquesta recepta per a la propera. TĂ© una pinta espectacular i ja es veu que ha d’estar bonĂ­ssim! GrĂ cies per compartir-la, aixĂ­ els que no podem anar “de cursets” tambĂ© estem al dia! ;-)

    • LucĂ­a

      04/06/2012 - 17:12

      Hola Gema. Aunque sigo tu maravilloso bloc desde hace tiempo es la primera vez que me atrevo a hacerte una pregunta. Es referente a la tarta de limĂłn y manzana del pasado mes. Me gustarĂ­a probar a ver que tal me sale… con otros postres no me atrevo todavia, me conformo con mirar la foto que haces y que dan ganas de meterle un mordisco. Tengo una duda. Tengo un sobre de gelatina de limĂłn de Mercadona. Es uno sĂłlo el que hay que utilizar supongo? Gracias por tu atĂ©nciĂłn.

    • Clara Quins Fogons!

      04/06/2012 - 17:37

      Ooooooh!!! Quina pena que el cava ara no el puc tocar gaire… em perdrĂ© l’efecte efervescent!

    • gemma

      04/06/2012 - 17:47

      Marina, la recepta de la Mireia ja porta mango, en menys quantitat que maduixes i melĂł. Li dĂłn un toc favulĂłs.

      Erundina, Ă©s tan fĂ cil de fer que no costa gens posar-lo en prĂ ctica de seguida, oi? Ja veurĂ s com aquesta nit triomfarĂ s :)

      Anirac, ostres, els teus pares sĂ­ que en sabien, je je je… el gelat amb calisay ha de ser de vici total!

      Helena, fins i tot jo que el vaig fer, quan el menjava pensava que feia gust de sĂ­ndria, je je je… ente el melĂł i el color vermell, Ă©s molt sugestiu.

      Laura, ja tenim dates pel juny, el 28. A veure si et pots apuntar, que les receptes de la Mireia sempre triofen!

      Teresa, et vas perdre una bona classe. I quina casualitat, sense saber-ho has fet gairebé la mateixa recepta! Fins dimecres ;)

      ANABDN, oi que s’assembla una mica? Ja toambĂ© haurĂ© de provar el teu per comparar, je je je…

    • gemma

      04/06/2012 - 17:53

      Neus, fer aquesta recepta no tĂ© cap mèrit, que Ă©s mooooooolt fĂ cil. I ara a l’estiu els granissats i les postres gelades venen molt de gust, oi?

      Eva, com totes les receptes de la Mireia: fĂ cils i bones. Has de trobar temps per tornar a venir, que ja veus que et perds receptes bonississimes :)

      Ribereña i Dolça, amb la calor que ha fet aquest cap de setmana unes postres com aquestes eren ideals.

      Judith, fĂ cils i refrescants. I el toc del cava Ă©s fantĂ stic, i queda molt xulo quan el serveixes a taula amb totes les bombolletes que surten al voltant.

      Eva, posarĂ s la recepta del sorbet? Que de sĂ­ndria i llimona ha de quedar molt bo. Ara a l’estiu aquestes receptes sĂłn les millors ;)

      Lucia, no gasto aquesta gelatina del Mercadona, jo vaig fer servir la Royal. Però per comparar les mides, el sobre de la Royal es fa amb mig litre d’aigua, mira el què diu a la teva gelatina i calcula si Ă©s la mateixa. Espero haver-te ajudat ;)

      Clara, ni una miqueeeeeeta molt petita? No… ja sĂ© que no, je je je… però tranquil·la que sense el cava estĂ  igual de bo!

    • Queti B.

      04/06/2012 - 18:34

      FantĂ stic i refrescant! Jo sĂłc la que mĂ©s fruita menja de casa, al natural i quasi de tota classe, però la resta de la famĂ­lia Ă©s mĂ©s mandrosa. Aquest batut teu de segur que els encisarĂ … Ui! Que els xiquets no poden beure alcohol! Una beguda de poma, d’aquestes bioogiques sense alcohol, pot fer paper. Què en penses?
      Besets

    • Ă€ngels

      04/06/2012 - 18:43

      Oooooohhhhh!!!! Què bo!!!! M’haurĂ© d’afanyar ara que les maduixes ja s’acaben…L’has “rascat” amb la forquilla com va dir la Mireia? Ara me’n prendria una copeta…

    • Els fogons de la Bordeta

      04/06/2012 - 19:37

      Mmmmmmm… aquest caurĂ  a casa moooolt aviat! Quina pinta!
      Petonets
      Sandra

    • SUSANNA

      04/06/2012 - 19:57

      Hola Gemma guapa tu

      Sense paraules, i si en dic alguna, seran paraules d´amor senzilles i tendres, humm

      mil petonets Susanna

    • miquel

      04/06/2012 - 20:24

      Otro taller sensacional y esta copa esta muy buena yo tambien la hice el sabado y a mi mujer le encanto y el detalle del burbejeo del cava queda muy bien y no se nota luego.
      peto

    • CRISTINAT

      04/06/2012 - 21:49

      Vaja em coincidit amb el tema de begudes refrescants! Aquesta de la Mireia la trobo molt divertida. SEmbla un joc d´endevinalles…de sĂ­ndria? je, je, je.

    • Miquel

      04/06/2012 - 22:12

      Molt refrescant!! Ideal per acabar un Ă pat d’estiu.

    • SĂ­lvia

      04/06/2012 - 23:59

      Ostres! jo sĂłc de les que pensava que era de sĂ­ndria!!!! jajajaja MagnĂ­fic!!!

    • maria dolores

      05/06/2012 - 01:11

      Per el dies de calor que millor que un bon sorbet. Sempre tinc fruita congelada per el sorbet y sempre amb cava m’agrada molt.
      Un abraç

    • Roser

      05/06/2012 - 05:50

      em sembla moolt original, refrescant i bonissim aquest granissat!! realment Ă©s ideal per l’estiu i el provarĂ© sens dubte!! petons

    • Fem un mos SiĂłn

      05/06/2012 - 08:16

      Un granissat ben refrescant i molt bo
      Petons

    • Bet

      05/06/2012 - 08:36

      Que bo!!! fins i tot per mi que sĂłc una mica mandrosa a l’hora de menjar fruita (bĂ©, a l’estiu no tant, però a l’hivern em costa!). Estic segura que a casa meva agradarĂ  molt!

    • Cuinetes

      05/06/2012 - 09:57

      Ostres mira que Ă©s fĂ cil de fer!!!! La Mireia Ă©s un geni! Ha de ser sĂşper refrescant! La versiĂł “sense alcohol” per nens com la podrĂ­em fer? Amb gasosa potser?? No ho sĂ©…
      GrĂ cies per compertir la recepta! El que em vaig perdre dijous…!

      Molts petons!!!

    • gemma

      05/06/2012 - 10:15

      Queti, fins i tot sense el cava, les fruites soles ja sĂłn bones. La grĂ cia de la beguda que posis Ă©s que tingui una mica de gas perque faci un efecte efervescent. Potser una sidra sense alcohol…

      Àngels, la Mireia va dir que les maduixes es podien canviar per qualsevol altre fruita, així que penso repetir-lo més endavant ;) I sí, rascant amb una forquilla va molt bé.

      Sandra i Susanna, proveu-lo que Ă©s molt fĂ cil i molt refrescant!

      Miquel, els tallers de la Mireia sempre es poden aprofitar molt bé, oi? Jo ja tinc a punt per provar el pastís de carn ;)

      CristinaT, és que amb la calor que fa aquests dies, les postres i begudes refrescants com aquestes són les que vénen més de gust!

      Miquel, refrescant i molt sa!

    • gemma

      05/06/2012 - 10:19

      Silvia, no ets la Ăşnica, je je je… Ă©s increĂŻble com ens enganya el color vermell… a mĂ©s, la barreja de les fruites queda amb un gust molt semblant a la sĂ­ndira.

      Maria Dolores, a l’estiu jo tambĂ© tinc fruita congelada. DesprĂ©s amb la termomix preparo un sorbet lleuger en un tres i no res que ve molt de gust!

      Roser, sobretot refrescant, que ara Ă©s el que necessitem. A mĂ©s, Ă©s ideal per la gent que no vol menjar fruita, je je je…

      Sion, i poc dolç, així que són unes postres ideals per tu ;)

      Bet, doncs a partir d’ara ja no tens cap excusa: a menjar fruita a dojo! je je je… A mĂ©s, de cara a rendir als exĂ mens, la fruita porta moltes vitamines ;)

      Nuni, simplement sense res, el granissat sol ja està boníssim! El cava només és un rajolí, per fer aquest efecte efervescent. No sé amb gasosa, imagino que també aniria bé. Ho haurem de provar!

    • Mònica

      05/06/2012 - 11:04

      El meu oh estaria garantit!;)

    • Pol Cruells

      05/06/2012 - 11:16

      De debò que estava bonĂ­ssim i super espectacular! amb un gust entre sorprenent i familiar, hehehe… jo tambĂ© vaig dir “sĂ­ndria”! Molt refrescant, proveu-lo! Gemma, quina foto!

    • mariona

      05/06/2012 - 11:31

      Gemma! aquest granissat fa una pinta espectacular! i amb la calor que estĂ  fent ara ja entren unes ganes!! per cert, la tarta de poma i llimona va resultar un èxit rotund!!! els que sempre demanen “jo un trosset petit” van tripitir!! (i no Ă©s broma). Merci per l’enllaç dels caramels.. en serio que no ho vaig trobar ni pel buscador ni res… de fet, a l’Ă­ndex alfabètic no hi Ă©s… ais, que es desperta la nena! una abraçada i merci un altre cop..

    • Montse -a bell bulto-

      05/06/2012 - 13:02

      Gemma! Quina canya! Espectacular noia, la rapidesa i el resultat. Realment tinc ganes de provar-ho. Ha de ser super refrescant!! Va estar molt bĂ© el taller. Aquest Ă©s una d’aquelles postres resultones i fĂ cils! Petons.

    • Gemma

      05/06/2012 - 17:01

      Que bo, aquest el provo aviat!!
      PenjarĂ s la recepta del pastis de carn i verdures, o el puc trobar en algun blog? Venint de la Mireia segur que fĂ cil, rĂ pid i bonississim!!!

      Ptns.

    • Gemnial

      05/06/2012 - 17:57

      Bones!!!

      Quin cava Ă©s?
      I amb lambrusco què tal deu quedar?

    • Dolores

      05/06/2012 - 22:26

      Que rica y facil..que ganas tengo de asistir a una clase de Mireia y es imposible coincidir…
      Bss

    • gemma

      06/06/2012 - 07:50

      Mònica, i el de tothom :)

      Pol, vas caure a la trampa, eh? je je je… realment sembla de sĂ­ndria!

      Mariona, jo he fet el mateix pastĂ­s però amb plĂ tan i tambĂ© estĂ  bonĂ­ssim!!! Tinc l’Ă­ndex de receptes molt atrassat, a veure si em poso al dia, je je je… Ja dirĂ s què tal els caramels de pasta fil·lo, eh? ;)

      Montse, els tallers de la Mireia sempre estan molt bé! Jo ja tinc a punt els ingredients per provar el pastís de carn.

      Gemma, et dexo el link a una adaptaciĂł del pastĂ­s de la Mireia, l’han fet amb tofu però tu el pots fer igaul amb carn picada ;)
      http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/2012/06/pastis-de-tofu-xampinyons-i-verdures.html

      Gemnial, la Mireia va dir que un cava brut quedaria genial. I suposo que amb lambrusco tambĂ©, es tracta que tingui una mica de gas per fer l’efecte efervescent. De totes maners, se’n posa poca quantitat aixĂ­ que al final tampoc es nota gaire.

      Dolores, a veure si pots venir algun dia, que les classes de la Mireia sĂłn genial!!!

    • Mesilda

      06/06/2012 - 19:13

      Que bo!!!
      Els granissats de fruites sĂłn deliciosos.Entren que no veges.
      Es pot repetir?
      Besets

    • pep

      06/06/2012 - 21:46

      Quina bona pinta que te; refrescant, facil i natural!!! ho probare de fer, felicitats Gemma.

    • Eva

      06/06/2012 - 22:46

      ohhhhhhhh…jo tambĂ© haguĂ©s dit que era de sindria…i això sense probar-lo!!! Amb la calor que fa ara mateix me’n pendria una copa!!! Apuntat queda!
      Petunets,
      Eva.

    • BelĂ©n

      07/06/2012 - 10:54

      mmmmm unes postres refrescants i bonĂ­ssimes :D
      Petons.
      Belén

    • Alfons/stHilari

      07/06/2012 - 12:24

      aquestes son una d’aquelles postres que algĂşn cop ja hem comentat… que saps del cert que un dia o altre els faras… aixi es que gracies a la Mireia i a tĂş per publicar-ho

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús