Brownie de xocolata blanca amb gerds. Taller “Compro i Cuino amb en Pep Nogué”

Dissabte vam assistir a una activitat molt interessant del nou Mercat de Manlleu, el taller “Compro i cuino amb en Pep Nogué”. Una de les receptes que vam aprendre va ser aquest sensacional brownie de xocolata blanca:

Un post del blog Cuinetes em va descobrir la pila d’activitats que organitza el Mercat de Manlleu: activitats infantils, maridatges, tastos, tallers de cuina, classes de nutrició… De seguida vam decidir apuntar-nos! El taller “Compro i Cuino” es fa un dissabte al mes i consisteix en acompanyar el xef a comprar els ingredients al Mercat gaudint dels seus consells sobre com triar els productes. Després, a l’Aula del Mercat, el xef cuina tres receptes amb els ingredients que s’han comprat.

Us deixo la llista interessantíssima d’activitats previstes a l’abril, que ja veieu que són molt diverses i per tots els gustos. Nosaltres ja ens hem apuntat al “Compro i cuino” de l’abril! 😉

En aquesta ocasió el cuiner era en Pep Nogué, a qui coneixem molt bé de les classes de cuina al Bonpreu. Com que ja comença el bon temps, la temàtica del taller va ser la cuina de primavera, incorporant els fruits vermells a totes tres receptes: una amanida de trufes de cabra amb llavors i vinagreta de gerds, un magret d’ànec amb salsa de cireres agredolça i un brownie de xocolata blanca amb maduixots.

Els que llegiu aquest blog ja sabeu com és en Pep: un excel·lent comunicador que sap transmetre al públic el seu entusiasme per la cuina i pels productes. A més, va demanar dos voluntaris per ajudar-lo i em va faltar temps per oferir-me, je je je… Així que vaig poder gaudir del taller des de primera línia, fent-li de pinxe amb tot el què demanava. Ja us podeu imaginar que a mi em va tocar la part del brownie 😉


Casualitats de la vida, aquesta recepta del brownie ja l’havia fet i la tinc posada al blog. En Pep Nogué la va escriure per la revista CUINA a la secció el petit xef, i jo la vaig fer amb la meva fillola Olga. Per tal de variar-la una mica, he canviat les maduixes pels gerds, ja que en Pep va comentar que quedaria bé amb qualsevol fruit vermell àcid que contrarestés la dolçor de la xocolata blanca. Cuit just al punt per tal de deixar-lo cremós, queda un brownie suau, melós i gens empalagós que s’empassa xuclant. Sensacional!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de rovells (4 o 5)
• 240g de cobertura de xocolata blanca
• 240g de mantega pomada
• 160g de clares (4 o 5)
• 140g de farina
• 500g de gerds

Preparació:

Barrejar els rovells amb la cobertura de xocolata fosa.
Muntar la mantega fins que quedi esponjosa i afegir-la als rovells delicadament.
Muntar les clares a punt de neu i incorporar-les amb suavitat a la barreja anterior.
Incorporar la farina tamisada.
Abocar una part de la massa dins un motlle encamisat. Repartir els gerds per sobre i abocar la resta de la massa.
Coure el brownie uns 20 minuts a 180º.
Desemmotllar i servir tebi.

Bon profit!

Comparteix

  Comentaris

  • Cuinetes

   22/03/2012 - 02:16

   Gemma! Que bé que t’agradés el Compro i cuino!
   Gràcies per citar-me en el post! 😉
   Ja veig que tenies el Pol fent fotografies mentre feies de “pinche” jajaja! Llàstima de no haver pogut coincidir finalment… a veure si a la propera hi ha més sort!

   Molts petons!

  • gemma

   22/03/2012 - 09:12

   Nuni, clar que t’havia de citar, va ser gràcies a tu que vaig descobrir totes aquestes activitats!
   Nosaltres ens hem apuntat al taller del dissabte 14 d’abril, a veure si us animeu! 😉

  • Cristina

   27/03/2012 - 15:53

   Hola Gemma,
   L’altre dia em vaig animar a fer aquest brownie i el resultat, tot i ser molt bo, li trobava massa gust a mantega… La meva pregunta és si el resultat ha de ser així, o m’he equivocat en algun pas?
   Ja em diràs i enhorabona per l’èxit del blog!!

  • gemma

   27/03/2012 - 16:12

   Hola Crisitna, els brownies són pastissos amb una càrrega important de mantega (normalment porten el mateix pes de xocolata que de mantega…). Per això jo prefereixo servir-los amb un tall ben petit, acompanyat d’una salsa llegera i d’una bola de gelat.
   Si vas seguir les proporcions de la recepta, segur que ho vas fer bé 😉

  • Pep

   30/04/2012 - 03:26

   L’he fet i m’ha sortit molt bó tot i que una miqueta massa insípid, pel meu gust (el solc prendre a l’esmortzar, amb cafè amb llet). A la segona vegana que el vaig tornar a fer l’hi vaig agegir un sobre de sucre blanc, dels del cafè, i ja no el trobo tant insípid.
   Gràcies per aquesta recepta tant versallesca, és tot un luxe!

  • Pebre i xocolata

   21/10/2014 - 15:30

   Ei! T’he pispat aquesta recepta… ens ha agradat moltíssim!! Si vols passar-te pel meu blog a veure-la, aquí la trobaràs 😉
   http://pebreixocolata.blogspot.com.es/2014/10/brownie-de-xocolata-blanca-gerds-blondie.html
   Marta

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús