Pastís de mousse de torró i iogurt grec

Pel mes de febrer les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen un tema perfecte pel meu blog: el pastís d’aniversari. La meva aportació és aquest pastís de torró, que vaig fer per encàrrec en motiu d’uns 40 anys molt especials 😉

Quan la gent em pregunta d’on ve la meva afició per les postres casolanes sempre dic el mateix: dels pastissos d’aniversari familiars de quan érem petits! La meva família és poc llaminera i per celebrar els aniversaris sempre hem preferit una coca casolana enlloc d’unes postres comprades de pastisseria. De ben petita vaig aprendre a fer la coca de iogurt, el pastís de formatge o el tiramisú i, a poc a poc, em vaig convertir en l’encarregada oficial de les postres per les celebracions familiars 🙂

Quan haig de fer un pastís d’aniversari m’agrada pensar en la persona homenatjada: quins gustos té, quants anys fa, quines aficions té… En aquesta ocasió tenia clar que havia de ser un pastís amb textura de mousse, una decoració elegant i uns sabors d’adults. A més, com era per Nadal, em va semblar que aquest seria molt adequat. Crec que ho vaig encertar!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la base:
• Una base de pa de pessic d’ametlla
Pel farcit:
• 300g de torró del tou (tipus Xixona)
• 250ml de nata per muntar
• 100ml de llet
• 30g de sucre
• 4 fulles de gelatina
• 3 ous
Per la cobertura:
• 2 iogurts grecs ensucrats
• 2 fulles de gelatina
• 100g de torró del tou
• 50g de llet

Preparació:

La base:
Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable.
Cobrir les parets del motlle amb una tira d’acetato o utilitzar un motlle amb les parets de silicona per tal de facilitar el desemmotllat.

El farcit:
Ratllar el torró.
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Separar els rovells de les clares.
Escalfar la llet fins que bulli. Abocar-la sobre els rovells remenant contínuament amb unes varilles per tal que arribin a uns 80º. Afegir la gelatina escorreguda i remenar bé fins que es dissolgui.
Afegir el torró i triturar amb el túrmix fins que quedi fi.
Semi muntar la nata i incorporar-la suaument. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i incorporar-les suaument.
Abocar la mousse sobre la base de pa de pessic i reservar a la nevera fins que qualli.

La cobertura:
Posar en remull 2 fulles de gelatina.
Escalfar 50g de iogurt al microones i dissoldre-hi la gelatina.
Barrejar-ho amb la resta dels iogurts i abocar-ho sobre la mousse de torró quallada. Reservar a la nevera fins que qualli.
Escalfar en un cassó la llet i el torró trossejat. Triturar amb el túrmix fins que quedi una crema ben fina. Omplir un cornet amb la crema i decorar la superfície del pastís, ràpidament abans no es refredi la crema.
Decorar al gust i servir ben fresc de nevera.

Bon profit!

Comparteix

  Comentaris

  • Dulceshoras

   11/02/2012 - 21:47

   Gemma! M’estic imaginant el gust d’aquest pastís.. mmm ha d’estar boníssim!!! i jo fent dieta… quin suplici!!!!!!

  • Carme

   11/02/2012 - 21:48

   Gemma, estic segura que sempre l’encertes. Quedo bocabadada davant dels teus pastissos, m’encanten!!!
   Doncs a mi l’afició em ve de quan vaig descobrir el teu blog, cada recepta que feia em sortia bé i ja no vaig poder parar.
   Gràcies i petons

  • anna

   12/02/2012 - 20:42

   Es tot un repte fer pastissos d’ aniversari, i encertar-los tan bé. La veritat és que és preciós, la decoració m’encanta.

  • Susanna

   12/02/2012 - 22:18

   Hola Gemma guapa tu

   nena aixó es un pecat mortal, anoto la teva recepta, que boooo
   mil petonets Susanna

  • Cuinetes

   13/02/2012 - 02:13

   Hola Gemma!!
   M’acabes de solucionar un dubte que tenia que m’anava rondant tot el dia! Quin pastís fer-li al Miquel pel seu aniversari (que és d’aquí poquet). És un apassionat del turró i el iogurt grec li encanta! Per tant perfecte!!! Ara només em falta tenir traça perquè em quedi tant maco com el teu… 😉 T’ha quedat preciós! Moltes gràcies! Ja t’explicaré com m’ha quedat! Petons!

  • gemma

   13/02/2012 - 12:55

   Impressionant!! Però, com fas la base del pa de pessic?
   Gràcies.

  • Anna

   14/02/2012 - 13:21

   Que bona pinta que te aixo!!! S’esta apropant el meu aniversari i m’has donat una bona idea 🙂

  • Marina – BlauKitchen

   27/02/2012 - 22:04

   Mmm quin pastis mes bo, m’agrada molt el contrast que fará el torró amb el iogurt.
   Felicitats Gemma

  • surfzone

   06/03/2012 - 17:13

   M’agrada molt la reixa de torró de sobre, queda molt bé sobre el fons blanc de iogurt 🙂

  • Anna de Llepadits

   17/03/2012 - 23:19

   Hola Gemma

   Amb una mica de retard, però, aquest postre és impresionant! és molt encertada la combinació d’ingredients! menys mal que ja han passat els Nadals que sino el feia!! jeje felicitats!

  • Eva

   22/03/2012 - 22:30

   Hola Gemma,

   Al meu fill li encanta tot el que sigui de turró i el iogurt grec, pel que estic segura que aquest pastís serà tot un èxit quan li faci. El dubte que tinc és amb el pa de pessic d’ametlla. He llegit en els comentaris que deies que és el mateix que utilitzes en la teva Tarta de Santiago, però buscant la recepta no he sabut veure com fas el pa de pessic. T’agrairia moltíssim que em diguessis un puc trobar la recepta.

   Moltíssimes gràcies!! (i enhorabona pel blog!)

  • gemma

   23/03/2012 - 07:51

   Hola Eva, la receta és aquesta: http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2007/03/15/tarta-de-santiago/
   La tallo en dues o tres capes, en faig servir una i les altres les guardo al congelador per fer-les servir per altres pastissos.
   De totes maneres, et quedarà igual de bé amb una base de pa de pessic normal 😉
   Segur que al teu fill li encantarà! 😉

  • Eva

   24/03/2012 - 01:24

   Moltíssimes gràcies Gemma! Ho haurem de provar! 🙂

  • carlota

   27/03/2012 - 13:04

   Hola!
   Acabo de descobrir el teu blog i es una meravella! Avui mateix començo a fer alguna coseta!
   Tinc un dubte. Al meu home no li agrada la textura mousse i em preguntava si podria subsituir la gelatina per un parell de sobre de cuajada. ¿Cóm ho veus?
   Moltísimes gràcies i enhorabona!

  • gemma

   27/03/2012 - 14:34

   Hola Carlota, i tant, cap problema! Mira aquesta recepta: http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2007/11/09/pastis-de-%E2%80%9Cyema%E2%80%9D-cremada/
   La pots fer igual però amb torró de xixona i queda molt bo.
   La base i la cobertura de iogurt les pots fer igual que aquest 😉
   Ja em diràs com t’ha quedat 🙂

  • Eva

   22/04/2012 - 10:01

   Bon dia Gemma!
   Avui em poso amb aquest pastís. No n’he fet mai cap tipus mousse i no sé si me’n sortiré però val la pena intentar-ho. No vegis, però, el què m’ha costat trobar turró aquesta època de l’any!! En fi, ja t’explicarécom m’ha anat! (Dilluns és el sant del meu nen, el Jordi, i li encanta tot el què sigui de turró!)
   Petons!

  • gemma

   23/04/2012 - 07:30

   Eva, segur que et quedarà genial i el teu fill es posarà les botes, je je je…
   Imagino que trobar torró ara és gairebé missió impossible 😉

  • Eva

   23/04/2012 - 13:48

   Hola altre cop, Gemma!
   Missió acomplerta!! Et passo el link per a que vegis com ha quedat: http://alfristoncottage.blogspot.com.es/2012/04/pastis-de-mousse-de-torro-i-iogurt-grec.html
   Evidentment no sembla tan professional com el teu però estic mooolt contenta del resultat i, sobretot, de la cara que va posar el meu fill que no es creia que l’havia fet jo. jijiji.
   A més, està boníssim!!
   Gràcies per la recepta!
   Una abraçada!

  • Anna

   22/11/2013 - 10:51

   Quina bona pinta! Em vull atrevir a fer-lo… quina mida de motlle cal utilitzar per aquesta recepta?

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús