Enreixats de xocolata

Aquestes coques de xocolata són una de les postres que vaig preparar per la festa d’aniversari del Pol. La pasta de full és molt agraïda, agrada a tothom i és fàcil de preparar. Tallada amb una mica de gràcia sempre et fa quedar la mar de bé 😉

La recepta és ben senzilla, l’únic complicat és fer els talls a la capa superior. I per això, us aconsello fer-ho amb l’estri exprés; tot i que a ganivet també es pot fer, no queda mai tan bé. Amb un acabat brillant de gelatina, semblen ben bé les típiques coques que venen a les parades de les fires de Festa Major.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 làmina de pasta de full rectangular
Nutella
• 1 ou
• Gelatina de poma

Preparació:

Tallar la pasta de full per la meitat, obtenint dues bandes llargues i primes. Procurar fer una banda una mica més ample que l’altra (1cm més ample és suficient).
Sobre la banda més ample, escampar la Nutella al centre, deixant 1cm de vora tot el voltant. Pintar amb ou batut tota la vora.
Marcar els talls sobre l’altra pasta de full. Estirar els talls a l’ample per tal que s’obrin una mica. Amb l’ajut del corró, agafar amb compte la pasta de full i col·locar-la sobre la capa de Nutella.
Prémer tot el lateral per tal que s’enganxin les dues capes. Retallar la vora amb un ganivet per tal d’igualar els laterals. Pintar per sobre amb ou batut i coure-ho al forn 30 minuts a 180º fins que es dauri.
Deixar refredar i pintar la superfície amb la gelatina de poma.

Bon profit!

PD: Molts m’heu preguntat com és aquest corró per marcar l’enreixat, el podeu trobar a moltes ferreteries i botigues d’estris de cuina. És molt barat (el meu no arriba a 4€). Us poso una foto:

Comparteix

    Comentaris

    • gemma

      15/12/2011 - 15:24

      Mercè, tal com diu la recepta, hi vaig posar nutella 😉

      Xocolatina, amb crema pastissera quedaria igual de bo. I es faria exactament igual, posant la crema (ja freda) enlloc de la Nutella. Per cert, tens blog tu?

      Monscanales, ostres, que estrany… és un estri fàcil de trobar. D’on ets?
      Amb un ganivet també et quedarà bé, però no tan igual tots els talls…

    • surfzone

      15/12/2011 - 16:02

      Un moment: això tan bonic i bo és així de fàcil de fer??? Jo dimiteixo! :-O

    • Anna

      17/12/2011 - 19:46

      Jo estic amb surfzone, que facil i que bo que sembla!! 😀

    • Maria Macià

      28/01/2012 - 21:35

      T’han quedat xulíssimes. L’altre dia en vaig veure unes de semblants en un altre blog i volia preparar-les, pero no sabia que exstia el corró aquest. M’espero a tenir-lo abans de fer-les.

    • Olga

      10/12/2015 - 19:28

      Hola Gemma :Em podríes explicar quin truc hi ha a l’hora de sobrepasar les dues planches.Gracies.

    • Gemma

      11/12/2015 - 07:30

      Hola Olga,
      Jo faig servir un corró. Enrotllo l’enreixat amb el corró i després el desenrotllo sobre la base de baix, intentant que coincideixin bé. I tot sempre ben enfarinat, perquè no s’enganxi la pasta de full entre ella ni amb el corró.

    • Olga

      11/12/2015 - 16:49

      Moltissimes gracies Gemma. Una coseta a l’hora de coure s’en forna només per la part de vaig oi?

    • Gemma

      11/12/2015 - 19:00

      Olga, vols dir el forn amb foc a baix? Jo poso dalt i baix, o si no, també ventilador. Va bé que tingui foc a tot arreu, perquè així t’agafa color per la part de sobre.

    • Olga

      11/12/2015 - 22:37

      Moltes gracies.per els teus consells .

    • Olga

      11/12/2015 - 22:41

      Moltes gracies

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús