Bunyols de crema

Tots sabem que per quaresma és tradicional menjar bunyols, sobretot els dimecres i els divendres. A Sabadell ja fa dies que els aparadors de les pastisseries en van ben plens…

A casa és una tradició que complim puntualment cada any, tot i que a mi personalment els dolços fregits no m’entusiasmen. Però els bunyols són una excepció, je je je…

Normalment faig els clàssics bunyols de vent amb matafaluga, però aquest any he volgut provar una versió una mica diferent: incorporar crema pastissera a la pasta choux abans de fregir-los, una recepta que ja fa temps que tenia ganes de provar.

El resultat ens ha agradat moltíssim, queden uns bunyols més cremosos i llaminers, que tot sols ja són prou dolços i no cal farcir. M’ha sorprès que, tot i portar la crema, també s’inflen molt i queden força buits de dins, de manera que alguns els he farcit amb més crema pastissera que m’havia sobrat. Aquests sí que són un vici de veritat!

Aquí teniu la recepta:

Pasta choux

Ingredients:

• 125ml d’aigua
• 75g de farina
• 60g de mantega
• 3 ous petits
• sal

Preparació:

Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous.
Reservar.

Crema pastissera

Ingredients:

• 1/2l de llet
• 4 rovells d’ou
• 100g de sucre
• 40g de maizena
• canyella
• pell de llimona

Preparació:

Dissoldre la maizena en un rajolí de llet freda.
En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica.
A part, barrejar els rovells amb la maizena. Afegir la llet ja temperada, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i deixar refredar.
Reservar.

Bunyols de crema

Ingredients:

• 300g de pasta choux
• 100g de crema pastissera
• sucre
• anís
• oli de girasol o d’oliva suau

Preparació:

Barrejar la pasta choux amb la crema pastisseria. Omplir una màniga pastissera i abocar petites porcions de massa en l’oli calent. Quan estiguin daurats treure’ls del foc i deixar-los sobre paper absorbent. Encara calents, mullar-los amb una mica d’anís i arrebossar-los amb sucre.
Opcionalment es poden farcir amb més crema pastissera.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • La Cuina de l’Eri

      26/03/2011 - 22:17

      Hola Gemma,
      Jo tampoc sóc massa de fregits, però els bunyols són l’excepció!! Jo em quedo amb els farcits… encara que siguin un “pecat”, si “pequem ” ho fem bé oi? Tenen una pinta extraordinària! Petons

    • Sandra Vng

      27/03/2011 - 03:13

      Hola Gemma, crec que t’has equivocat a la hora de posar les proporcions de la masa choux. Amb aquesta quantitat d’aigua (500ml) queda una espècie de beixamel estranya! jejeje He mirat l’altra recepta que vas publicar i amb la mateixa quantitat de farina i mantega poses 125 ml. d’aigua. http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2010/01/22/bunyols-de-vent-farcits-de-crema-pastissera/
      Una abraçada

      P.d. Estic fent la Sacher per 26. És l’aniversari del meu fill (5 anyets) però l’he “tunnejat” i l’he fet en forma de tren, ha quedat molt graciosa, demà la tastarem aviam què tal ha sortit… Per acompanyar el berenar també estic fent bunyolets! Moltes gràcies per el treball que fas!

    • Gemma

      27/03/2011 - 08:30

      Anna, sí, agafo una màniga pastissera amb boquilla i els faig un foradet amb les tisores. Llavors hi fico la boquilla i els farceixo amb la crema 😉

      Sandra, MOLTES GRÀCIES!!! Tens raó, ara ja ho he arreglat… Mare meva, amb 500ml d’aigua deu quedar una pasteta líquida impossible de solucionar… Ostres, quin desastre, sort que m’has avisat 🙂
      Uau, la Sacher en forma de ten deu quedar espectacular!!!!! El teu fill recordarà aquesta festa d’aniversari durant molt temps 🙂 Felicitats a tots dos!

    • Maduixa

      27/03/2011 - 14:08

      aiii Gemma!!! què bons que son els bunyols de crema!!!!!!!! i els anys que fa que no en menjo… i què dius que els dolços fregits no t’agraden?? els donuts, el xurros i les xuixos no t’agraden?? jo ja sé que no t’agraden les coses massa dolces, però ja m’estranyaria!! :-))

      Un petonàs, guapíssima!

    • Belén

      27/03/2011 - 23:18

      Hola Gemma,
      M’encanten els bunyols de crema. Em quedo amb el doble farcit de crema 😛
      Petonets.
      Belén

    • Sandra Vng

      28/03/2011 - 01:48

      Hola de nou! La Sacher en forma de tren ha sigut un auténtic exitàs. D E L I C I O S A! Gracies a la teva recepta! M’agradaria poder compartir amb tu una de les fotos del pastís però no sé on enviar-la…

    • glutoniana

      28/03/2011 - 10:44

      Fa moooolt de temps que no en menjem, però no és per falta de ganes. Tenen molt bona pinta els teus 🙂

    • Sònia

      29/03/2011 - 23:26

      Jo nomes en faig per quaresma… pero amb aquestes receptes, crec que les fare tot l’any!!! Bonissims!!!!

      http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com/

    • BuenasMigas.

      30/03/2011 - 00:40

      Ostres això de fer els bunyols amb la crema incorporada és genial. Trobo molt curiós que la crema no es vessi. Ay quines ganes m’han agafat de provar-los, aquesta idea m’ha agradat moltíssim, crec que no trigaré en fer-los.

      Una abraçada.

    • Joan

      01/04/2011 - 19:47

      No sabia que els bunyols es feien a partir d’una pasta choux. L’altre dia vaig publicar en el meu blog uns Eclairs au Chocolat fets a partir d’aquesta pasta. Crec que aquest cap de setmana intento els bunyols que tenen una pinta genial!

    • astrid

      02/04/2011 - 09:15

      estoy viendo ya varias recetas de buñuelos y voy a tener que hacerlos. Me gustan tantísimo!!! de crema, eso si. Estos han quedado fenomenal y voy a mirarme la receta al detalle para conocer todos los detalles.

    • Roser

      04/04/2011 - 09:44

      Gemma, aquest cap de setmana tinc els sogres i els pares a dinar i m’agradaria fer aquests bunyols, que fan tan bona pinta…em podries dir quants te’n van sortir amb aquestes quantitats?? per tenir-ne una idea. Gracies!

    • Txell

      06/04/2011 - 21:05

      GEMMA, QUIN VICI!!!!, AQUEST DISSABTE TINC UN SOPARET AQUI CASA I M’AGRADARIA FER ELS BUNYOLS PER POSTRES… NOMÉS Q NO TINDRÉ TEMPS PER FER-HO TOT, HE PENSAT SI POTSER LA CREMA PASTISSERA ES POT FER UN DIA ABANS I GUARDARLA A LA NEVERA????…. I UNA ALTRA COSA, NO M’HA QUEDAT CLAR AIXÒ DE LA BOQUILLA DE LA MÀNIGA PASTISSERA PEL FARCIT…

      COM SEMPRE HEM DEIXES SENSE PARAULES..!!!
      UNA ABRAÇADA 😉

    • Gemma

      07/04/2011 - 13:07

      Roser, si fas els bunyols amb només la pasta choux (amb els 125ml d’aigua que indica la recepta), compta que et sortiran uns 30 bunyols, tot i que depèn de la mida que els facis, clar 😉
      Si els fas amb la barreja, ara mateix no ho sé perquè jo vaig fer la proporció que indica la recepta adaptant-la a la quantitat de pasta choux que tenia en aquell moment.

      Txell, pots fer la crema el dia abans i guardar-la a la nevera tapada a pell (amb el paper film tocant la crema per evitar que faci crosta).
      Per farcir els bunyols has de posar una boquilla a la màniga pastissera per tal que faci força i puguis introduir la crema a dins el bunyol 😉

    • Txell

      07/04/2011 - 16:01

      vols dir q s’han de fregir farcits????

    • Gemma

      07/04/2011 - 16:08

      No Txell, els fas sense farcir i després els farceixes amb la màniga pastissera 😉

    • Txell

      07/04/2011 - 16:11

      ho de fer quan estiguin fregits??? jajaja, perdona Gemma, però de vegades sóc una mica tonteta !!!

    • Txell

      07/04/2011 - 16:12

      jajaja, ara ho pillo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…. gràcies wapa !!!!, ja et diré com surten 😉 petonsssss

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús