Caramels cruixents de fil·lo i xocolata

Avui us proposo una d’aquelles receptes d’aprofitament que supera totes les expectatives, unes mossegades cruixents amb sorpresa de xocolata:

Aquests caramels ens els va inspirar en David Lienas durant una de les seves classes, font gairebé infinita d’idees i noves receptes, algunes ja ben esteses entre els blocaires com les tatin salades o la truita de pa amb tomàquet.

La idea no pot ser més senzilla: congelar una crema que us hagi sobrat en glaçoneres, embolicar els dauets congelats en pasta fil·lo i coure’ls al forn fins que siguin daurats. Durant la cocció la crema es descongela i resulten uns farcellets cruixents espectaculars, amb la crema líquida a l’interior que explota a la boca quan hi claves queixalada. Us ho imagineu?

El tema de les sobres a la cuina és ben curiós. Sovint quan faig samfaina o plats similars elaborats, m’agrada que me’n sobri. Les restes les aprofito per fer una truita o un acompanyament o una salsa, amb un resultat que sovint millora l’original. I crec que no dec ser la única que ho fa, oi? Doncs amb aquests caramels em passa el mateix: des que els vaig descobrir sempre faig que em sobrin cremes, crema pastissera, crema de llimona, crema de xocolata… són un autèntic vici!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Crema de xocolata (o la que tingueu)
• Pasta fil·lo
• Mantega

Preparació:

Congelar la crema en glaçoneres.
Tallar la pasta fil·lo en quadrats i pintar-los amb la mantega fosa. Posar al damunt una segona capa de pasta fil·lo i tornar-los a pintar.
Embolicar cada glaçó de crema congelada amb un quadrat de pasta i pintar-lo amb la mantega fosa. Coure’ls al forn uns 10 minuts a 190º, fins que siguin daurats.
Espolsar els caramels amb sucre o cacau en pols i servir tebis.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • anaori

      22/01/2011 - 13:19

      Els vaig fer l´any passat i van tenir molt d´èxit!!!!

    • Carme

      22/01/2011 - 18:12

      Quin caramels,Una ideia Genial.
      Salut,

    • Susanna i Juan Pedro

      22/01/2011 - 19:20

      Me l’apunto!!! Em sembla una recepta molt original, boníssima i fàcil!!! A reveure!

    • Carme

      22/01/2011 - 21:36

      Fa temps que tinc ganes de fer alguna recepta amb pasta fil.lo, aquesta presentació queda molt original. És una bona manera d’aprofitar les cremes que veig que a tots ens sobren.
      Fins aviat,

    • nieves

      22/01/2011 - 22:44

      Gemma, por dios, llegar aquí es una perdición. Qué maravilla ¡¡y de aprovechamiento!!

      Un besín.

    • Eva

      22/01/2011 - 22:46

      Quina idea taaaan genial això de congelar les cremes i fer aquest cruixent-líquid!!! Això és Adrià total…jejeje!!
      Doncs a partir d’ara faré que també em sobri una mica de cremes per poder fer aquests cruixents! 😉
      Petunets,
      Eva.

    • Ara

      22/01/2011 - 23:30

      Otres, quina cosa mes bona, i la idea em sembla genial, aquest de xocolata quasi surten de la pantalla.

    • María Dolores

      23/01/2011 - 00:53

      Molt bona idea, que bòns m’encanten com t’han quedat.

    • anna

      23/01/2011 - 18:03

      Val la pena que sobrin cremes si s’ aprofiten per fer aquests mossegades cruixents… Ho tindré en compte!

    • Pol Cruells

      23/01/2011 - 19:06

      uah! increïbles! boníssims! i com sempre… unes fotos espectaculars! quina traça, Gemma…

    • eva

      23/01/2011 - 23:26

      ohhhhh quina cosa més bona! la textura ha de ser increíble!

    • manel

      28/01/2011 - 02:10

      gemma, se m’havien escapat aquests caramales tan bons, i com que em va sobrar pasta filo del farcellet de marisc, se m’han ocorregut uns caramels salats que ja salivo. amb el teu permís, és clar…

    • Rosa

      05/02/2011 - 23:14

      Que idea más buena me acabas de dar. A partir de ahora ya sé como emplear estas cremas que hago a veces para postres y luego siempre hay una parte sobrante.
      Un beso
      rosa

    • Anna

      12/06/2012 - 22:06

      Ostres!! Sona genial! Una pregunta: de quina mida fas els quadrets? Ho dic per saber la mida del glaçó?
      Gràcies

    • Apfelstrudel – Cuinejar

      10/11/2016 - 22:18

      […] fàcil, però si ho aconsegueixo s’obrirà un horitzó de meravelles gastronòmiques com els Caramels cruixents de fil·lo i xocolata, la baklava de nous o els  farcellets de carbassó, formatge de cabra i pinyons. Jo pensava […]

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús