Pastís de moniato

Celebrar la Castanyada a la Roureda és una cita familiar que repetim cada any. A més, enguany teníem un aniversari per celebrar, de manera que a part dels panellets vaig portar un pastís de moniato:

Panellets, castanyes, moniatos i pastís d’aniversari! Quina disbauxa, je je je…

Sent la Castanyada era evident que el moniato havia de ser l’ingredient estrella de la recepta. Vaig adaptar una tarta que faig sovint amb carbassa per fer aquest pastís senzill i molt bo: de textura suau i flonja, de gust farinós i dolç de moniato, amb un contrast cruixent de la brisa i la xocolata, va resultar un pastís molt bo que va agradar a tothom. Per repetir més d’un cop!

Aprofito per dir que el divendres passat vaig anar al programa Amb molt de gust de Ràdio Sabadell per parlar de receptes dolces de tardor. Evidentment, bona part del programa el vam dedicar als panellets, però també vam parlar d’altres receptes dolces adequades a la tardor. Entre elles, vaig explicar aquest pastís de moniato i un flam de carbassa que també queda molt bo. Aquí podeu escoltar el programa: àudio ràdio.

Aquí teniu la recepta: 

Ingredients:

· 400g de moniato
· 400ml de llet evaporada ideal
· 150g de sucre 
· 2 ous
· canyella en pols
· 1 làmina de pasta brisa
· Per decorar: xocolata i moniato cuit

Preparació:

Coure el moniato al forn a 200º fins que sigui tou. Pelar i reservar.
Coure la pasta brisa 15 minuts al forn a 180º (va molt bé posar-hi uns cigrons secs per tal que no pugi la massa).  
Triturar amb el túrmix el moniato, el sucre, la llet, els ous i la canyella. Abocar-ho sobre la pasta brisa i coure-ho 30 minuts al forn a 180º.
Un cop fred, decorar fent unes ratlles de xocolata desfeta i repartint el moniato amb una màniga pastissera.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Gemma

      09/11/2010 - 09:07

      Ana y Victor, con una base sin gluten, este pastel es totalmente apto para celíacos ya que el relleno de boniato no lleva nada de harina 😉

      Eva i Ribereña, és ideal per la tardor i queda suau i molt fi. Boníssim!

      Mima, el de la foto és de mida tartaleta, per poder tallar i fer la foto sense fer malbé el pastís gros que vaig portar per celebrar l’aniversari 😉 Però totes dues mides es fan igual.

      Alba, haig de confessar que jo tampoc escolta Ràdio Sabadell… només el programa “amb molt de gust” que fan cada divendres de 1 a 2 del migdia. Està molt bé, val la pena escoltar-lo 😉

      Helena i Ana, el moniato té moltíssimes possibilitats, moltes més que les patates. És una pena perquè la gent els fa sevir molt poc… Heu de provar aquest pastís!

      Titanii, doncs a nosaltres la confitura de moniato ens encanta, molt més que algunes melmelades o que el cabell d’àngel… per farcir pastissos queda molt bona.
      I ja he vist la teva coca de vidre, t’ha quedat genial :)

      Maria Dolores, quina sort que et regalin kilos de moniato, je je je… aquest pastís pot ser un bon destí. i moltes altres receptes també!

      Mariangels, perquè t’has d’esperar? Però segur que podràs resistir, je je je…

      Erika, creo que sí es lo mismo, pero hay boniatos blancos y boniatos naranjas. Supongo que por eso dudas… Aquí los boniatos blancos son más difíciles de encontrar, en esta temporada todos són naranjas. Es como una patata pero un pelín dulce…

      Miel, a la Ràdio m’ho vaig passar molt bé, espero poder tornar-hi algun altre cop per explicar receptes dolces, je je je…

      Mercè, benvinguda de nou!!!! Estic super contenta que tornis a escriure al blog! T’hem trobar molt a faltar!!!!!! Una abraçada, guapíssima!

    • Esther

      09/11/2010 - 09:50

      Felicitats pel pastís, Gemma!! M’ha semblat una recepta molt original. Després de l’èxit amb els panellets potser m’animi a fer-la. Però puc substituir la llet en pols per llet líquida?

    • Gemma

      09/11/2010 - 09:53

      Esther, la llet evaporada no és en pols. És una llet més espessa, gairebé com si fos llet condensada però no porta gens de sucre. La pots trobar en llauna a qualsevol súper al costat d’on venen la llet condensada. Si no en trobes, jo la canviaria per nata líquida del 18% de MG.

    • glutoniana

      09/11/2010 - 10:55

      Els moniatos no m’agraden gaire, però amb l’aspecte que té m’ho pensaria més d’un cop abans de no pegar-li un mosset :)

    • glutoniana

      09/11/2010 - 10:55

      Ah, vaig a escoltar el programa de ràdio. Un dia d’aquests et veiem a TV3 ja ho veig a venir jajaja.

    • Teresa

      10/11/2010 - 10:30

      Què bo!! Una bona recepta per provar el moniato, que gairebé sempre, jo al menys, l’associem només cuit al forn! Només de vista ja crida l’atenció! Felicitats!!!

    • Pilar

      10/11/2010 - 23:07

      Quina combinació més original. Es un plaer sentir la recepta de primera mà.
      Petons!

    • Erika

      15/11/2010 - 17:04

      Gracias por la información!

    • margot

      16/11/2010 - 01:50

      No te lo vas a creer,estaba yo en antena para concursar en Radio Sabadell, y oigo que dicen…
      La Gemma Clofent ens a parlat de…
      Y dije que gracia , han dicho una receta de ella.
      Y nooooooooo, es que habías ido allí en directo.
      Bravo por ti guapa.
      Petons.

    • surfzone

      24/11/2010 - 09:55

      No és molt empalagós? No acabo d’associar fer servir un moniato per convertir-lo en pastís :-O

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús