Clafoutis de vainilla i nespres

A casa el Sant Joan és una disbauxa de dolços: la coca de crema, la coca de fruita confitada, la coca de llardons i el pastís d’aniversari del Guillem. No ens saltem res! Aquest any per bufar les espelmes vaig fer una clafoutis amb els nespres de casa els meus pares:

La recepta la vaig veure al programa Cuines de TV3 durant la setmana protagonitzada pel restaurant El celler de Can Roca. El xef Joan Roca va preparar una senzilla clafoutis d’albercocs que em va semblar molt fàcil d’adaptar als nespres, aprofitant que els meus pares en tenen moltíssims i surten dolços com la mel. Ja sabeu que tinc debilitat per les receptes del germà petit dels Roca, de manera que quan vaig veure el programa de seguida vaig pensar: aquesta l’haig de fer segur!


El pastís és deliciós, amb un gust de vainilla, ametlles i nespres molt bo. La textura és la pròpia de la clafoutis, amb una cremositat encertada al punt. En Joan Roca ho va servir en format individual, que sempre queda més elegant, però jo vaig fer un pastís sencer perquè havia de ser un pastís d’aniversari. Acompanyat d’una bola de gelat de vainilla i servit una mica tebi, són unes postres de restaurant que us faran quedar la mar de bé!

Ingredients:

• 250g de crema de llet
• 240g d’ous
• 70g de rovells
• 150g de sucre
• 75g de farina d’ametlla torrada
• 20g de farina
• 1 branca de vainilla (les llavors)
• 10 nespres

Preparació:

Triturar amb el túrmix tots els ingredients (excepte els nespres) i deixar-ho reposar 12 hores a la nevera.
Tallar els nespres per la meitat, treure els pinyols i tallar-los a làmines.
Posar la massa reservada dins uns motlles rodons, cobrir-los amb els nespres i coure’ls al forn durant 10 minuts a 180º (30 minuts a 170º si és un motlle gran). Deixar refredar i servir una mica tebi acompanyat d’una bola de gelat de vainilla.

Bon profit!

Comparteix

  Comentaris

  • ivana

   02/07/2010 - 11:01

   d’aquests cap de setmana no passa que ho provi!
   umm! quina delicia!
   petonets

  • glutoniana

   03/07/2010 - 10:22

   A mi em costa trobar-ne de madurets i dolços des de fa un temps. Així que vindré a casa tons pares a buscar-ne jajaja

   Se veu boníssim, segur que me’n menjaria un trosset.

  • Anniki

   04/07/2010 - 18:39

   La veritat es que aquest clafoutis ha d’estar boníssim, quina ganes en tinc ja de provar-lo!

   Anniki http://gastroadikt.blogspot.com

  • Núria

   06/07/2010 - 08:36

   Hola Gemma,
   Ahir em van portar uns albercocs acabats de collir, així que vaig fer aquesta recepta canviant la fruita. Pel demés tot igual. Va quedar boníssima! A més a més, si arribo a saber que és tant fàcil, la faig molt abans! Segur que la repetiré amb altres fruites, jejeje.
   Gràcies per compartir les teves receptes!. Totes les que he fet (i ja en són unes quantes… ) han sortit sempre be! Una recepta que vingui de tu és un èxit assegurat!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús