Gaspatxo de cireres amb tomàquet

Puntual a la meva cita mensual amb la revista CUINA, aquesta és la recepta que he triat pel mes de juny, un gaspatxo refrescant amb la fruita més bonica de l’any, les cireres:

Aquest mes dubtava entre aquesta recepta o la proposada per la Carme Ruscalleda, una crema de maduixes pebrades amb mosaic d’ametlles que promet molt. Però dissabte, escoltant el programa Tàpies Variades de Catalunya Ràdio centrat en les cireres, em van venir tantes ganes de cireres que finalment vaig triar aquesta. No us perdeu la proposta que va fer el xef Carles Tejedor durant el programa, un aperitiu de cireres amb foie que ha de ser deliciós.

La recepta és de la secció i per postres d’en Jordi Roca, que aquest mes proposa tres receptes amb el color vermell com a protagonista: un quètxup de tomàquet amb maduixots, uns tomàquets cirera confitats i aquest gaspatxo de cireres amb tomàquet. D’en Jordi Roca recordo haver preparat ja fa temps un gaspatxo de tomàquet i maduixots boníssim. Com aquell, aquest gaspatxo és molt original: dolç, salat i àcid alhora, resulta molt refrescant i d’un color cirera preciós. No són ben bé unes postres, més aviat aconsello servir-lo com un aperitiu o com un xarrup entre dos plats, substituint el típic sorbet de llimona que es serveix als grans convits entre un plat de peix i un plat de carn. Sens dubte, una altra recepta d’en Jordi Roca espectacular!

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Sonia – L’Exquisit

      09/06/2010 - 09:10

      Ho he vist molt aixo de les cireres i el tomaquet….m’hauré d’animar a provar-ho…

      Una abraçada,

    • Carmen

      09/06/2010 - 09:14

      Boníssim i amb un color fantàstic, jo el tinc a pendents i no trigaré a fer-ho. Petonets

    • Mercè

      09/06/2010 - 09:15

      Deliciós i si la recepta és d’en Jordi Roca, èxit assegurat! 😉
      L’any passat en vaig fer un també de la revista CUINA i era deliciós! Provaré el de maduixes que també ha de ser moooooolt bo!
      Petons!

    • La cuina vermella

      09/06/2010 - 09:26

      Hola Gemma, al verure la recepta la revista em vaig preguntar si ben bé era un postre, tu m’has solucionat el dilema. Sembla genial i moooolt bo!! Petons.

    • Elena

      09/06/2010 - 11:06

      nena la e fet de síndria ,,maduixa,tomates,,però de cirera a de ser total,,que bona.

    • surfzone

      09/06/2010 - 11:15

      Jo he tastat el gaspatxo amb maduixots i, el nostre preferit, amb síndria. Ara tocarà espinyolar unes quantes cireres per provar aquest 🙂

      Per cert, pot colar per primer plat o és massa dolç i només passar per a postres?

    • ivana

      09/06/2010 - 11:42

      Jo el vaig fer l’any passat i es molt bó, m’encanta!
      petonets

    • MaryLou

      09/06/2010 - 11:47

      Segur que és boníssim!!! ho provarem abans no acabi el temps de cireres!
      Petonets

    • starbase

      09/06/2010 - 11:52

      Un excel.lent per a aquesta recepta! 🙂

    • dolorss

      09/06/2010 - 11:53

      Jo faig un gazpatxo amb cireres pero no és com aquets, el tindré de fer te una molt bona pinta

      Petons

    • fem un mos

      09/06/2010 - 11:59

      Vaig llegí la recepta, amb va sembla mes com un postra, paro mas tret del dubte, com aperitiu pot queda molt be.
      Molts petons

    • Gemma

      09/06/2010 - 12:28

      Bueno, penso que ja toca fer algo amb cireres m’esteu fent dentetes. Jo me la veuria ara així tal cual.

      Muas!

    • anaori

      09/06/2010 - 13:15

      Jo le pres d´aperitiu!!! es bonissim!!!!

    • eva

      09/06/2010 - 13:28

      Aquest gaspatxo li encantaria a ma mare, m’emporto la recepta!
      pt!

    • deana@lostpastremembered

      09/06/2010 - 13:44

      You caught my eye with the cherry on the side… cherry gazpacho would be heaven!!!!

    • gemma

      09/06/2010 - 14:18

      Sònia, ara hi ha tantes versions de gaspatxo com imaginació es tingui, oi? De síndira, de maduixes, de cireres… amb tot queda bé, je je je…

      Maduixa, és molt bo, fes-lo!

      Mercè, aquest que dius jo també el vaig fer, és un que portava maduixes, oi?

      Parella Vermella, com a postre no sé… massa oli pel meu gust. En canvi, com a aperitiu o entre plats és perfecte!

      Elena, amb síndira i maduixa també l’he provat. De totes maneres queda boníssim 😉

      Surfzone, ja veig que el de maduixes i el de síndira l’hem provat tots, je je je….
      Per treure el pinyols de les cireres tinc un aparell que va molt bé, val la pena perquè t’estalvies molta feina. I a nosaltres ens ha agradat més com a aperitiu que com a postres… Per apertitiu és perfecte. Per postres li posaria menys oli, ben bé la meitat.

      Ivana, amb cireres no l’havia provat mai i també ens ja agradat molt 😉

      Marylou i Starbase, és una recepta per fer, de veritat! I val la pena aprofitar ara que la temporada de cireres és tan curta….

      Dolorss, i com era el teu?

      Fem un mos, com a postre jo hi posaria menys oli…

      Gemma, m’encanten les cireres, de totes maneres! TInc pendent provar algun coc de cirera que he vist pels blocs i fan una pinta bonísima!

      Anaori i Eva, feu-lo que és sensacional!

      Lostpastremembered, cherry gazpacho is great! It’s original, beautiful, good and with a precious color….

    • Teresa

      09/06/2010 - 14:23

      Un gaspatxo ben refrescant! i amb cireres! l’haurem de provar, ara que tenim les cireres a punt!

    • Gemma

      09/06/2010 - 14:50

      apa, quin color més vistós! T’ha quedat molt bonic! Jo també em vaig quedar meravellada amb les postres amb tomàquet, però encara no m’he atrevit…sóc molt tradicional amb el tema dels dolços i em costa sortir de la línia…

    • gloria

      09/06/2010 - 14:54

      Aixó si que es tenir imaginació, mare de déu quina cosa més bonica!!!
      Petons maca.

    • maia

      09/06/2010 - 15:23

      No coneixia el gaspatxo de cireres, l’haurem de probar i la presentació molt xula. Una abraçada

    • Dolça

      09/06/2010 - 17:19

      M’ha agradat molt per posar-lo com a aperiotiu o entre plats.
      Te un color sensacional, fa venir ganes de tastar-lo

      PTNTS
      DolÇa

    • marta

      09/06/2010 - 18:00

      Gazpatxo, fe-lo com vulguis! Ara aquest amb cireres, se m’acut un arbre per anar-lo a assaltar…a veure si para de ploure!
      Ptnts

    • Mesilda

      09/06/2010 - 18:23

      Bona vesprada Gemma
      Volia provar el de maduixes,però em quede
      amb la teua proposta,ja que les cireres m’agraden mes.
      El color és precios.
      Besets

    • Marina

      09/06/2010 - 19:20

      Gemma, hola guapa,
      Súper original! Vull tastar aquest gaspatxo! 🙂 T’ha quedat impressionat! Maco, maco!
      Un petonàs,
      Marina

    • josep

      09/06/2010 - 20:06

      Sensacional. Quina meravella de vermellor!.

    • Xavier

      09/06/2010 - 20:38

      Gemma, com vas poder comprovar a la fi no poguí venir al curs de pa de Barcelona. Un pecat! Perquè jo en tenia unes ganes brutals!!!

      Aquest variació del gaspatxo em pareix molt temptadora… La vaig veure al Cuina i vaig pensar de fer-la… per tant, crec que has fet una bona tria!

      Una abraçada!

    • Margarida

      09/06/2010 - 21:27

      El Pere és devorador de gaspatxos, així que aquesta recepta tan original me l’apunto per sorprendre’l. Jo m’estimo més menjar-me les cireres …

    • Ribereña

      09/06/2010 - 21:45

      Deliciós, de bona gana el tastava ara mateix!!

      Petons

    • Joan M

      09/06/2010 - 22:35

      Una altra excel·lent presentació per una recepta ben original… Tinc ganes de tastar-lo…

    • MERCÈ-destapant cassoles

      09/06/2010 - 23:18

      Deliciós!, tens raó, cal aprofitar el temps de cireres mentre encara n’hi hagi! una abraçada!

    • Mariàngels

      09/06/2010 - 23:28

      No l’he fet mai el gaspatxo amb cireres, però veient com t’ha quedat et puc ben assegurar que el provaré molt, molt aviat!

    • Cuinetes

      10/06/2010 - 00:21

      La combinació de tomàquet i cirera és prometedora!
      Una altra recepta a la llista de receptes fresquetes pendents de fer!

      Una abraçada Gemma!!!

    • Gurmet

      10/06/2010 - 07:32

      Jo la tinc que provar.

    • gemma

      10/06/2010 - 08:08

      A tots us aconsello que el tasteu! Si ja heu provat el gaspatxo de maduixes, aquest també us agradarà, seguríssim!
      Els gaspatxos m’encanten en totes les seves versions, sempre dic que a l’estiu sobreviuria a base de gaspatxos, amanides, fruita i gelats, je je je…. Ja sé que no és una dieta gaire equilibrada, però és que és tan bo… 🙂

      Xavier, potser podríem fer el revés: si tens previst venir a Barcelona amb prou antel·lació, potser podríem demanar reservar una classe per aquell dia… què et sembla?

    • Tweets that mention Gaspatxo de cireres amb tomàquet – Cuina.cat — Topsy.com

      10/06/2010 - 10:31

      […] This post was mentioned on Twitter by Núria Escalona and Núria Escalona, Cuina.cat. Cuina.cat said: Què tal un gaspatxo de cireres amb tomàquet? http://ow.ly/1WzBR […]

    • Alfons/ StHilari

      10/06/2010 - 10:34

      La recepta de la Ruscalleda que dius, la tinc a la llista de pendents, i la de cireres amb foie pinta molt bé,.. així és que aniré a veure
      Aquesta recepta de J. Roca també és tota una temptació.. i m’atrau la idea d’incorporar tomàquets a les postres.. ha de ser força divertit
      Una abraçada

    • ana, Baúles en el Armario

      10/06/2010 - 15:47

      No he fet mai gaspatxo, però si que em prenc…le probat amb sindria, però no amb cireres, potser pot ser un bon moment per apendre a fer-lo amb cireres…!!!! 😕
      Petons!!

    • María Dolores

      11/06/2010 - 16:56

      Encara no he provat el de maduixes com ja pareix que queden poques, he de provar el de cireres que recomanat per tu segur que està boníssim.

    • Laura

      11/06/2010 - 21:22

      Estic d’acord amb tu, es ben espectacular! i amb un color vermell precios! potser ho serviré per l’aniversari del meu xicot que es en pocs dies! jeje!! sorpresos quedaran!
      Petonets!

    • Celes

      12/06/2010 - 09:11

      Hola Gemma!!! Genial, me encanta. Quiero decirte que casi siempre entre la presentación de las recetas de la revista y la tuya, me quedo con la tuya, estas hecha una artista. ¿Como lo haces para tener estas ideas geniales de presentar los platos? Porfaaaaaa!!! Quiero aprender!!!

      Bsss

    • Gemma

      12/06/2010 - 13:44

      Quin postres més original ! jo també sóc súper fan dels gaspatxos.La presentació molt bonica. Petons

    • Cristina

      14/06/2010 - 08:02

      Jo tinc pendent el de maduixes, però no n’he provat mai de cireres, té un color preciós.

    • Anniki

      27/06/2010 - 19:38

      Jo també moltes vegades faig receptes del descobrir cuina, m’agrada molt la revista, però et felicito perquè a tu t’ha quedat millor 😉

      Anniki http://gastroadikt.blogspot.com

    • Núria Cirera

      28/06/2010 - 20:19

      Noiaç! Quines ganes que tinc jo també de provar aquest gaspatxo de cireres! El que no sé és si hi seré a temps encara… Ja cal que m’afanyi a trobar-ne! El cas és que a la meva família ens dediquem a col·leccionar tota mena receptes amb aquesta fruita que ens dóna nom (i aquest gaspatxo no en serà una excepció). Moltes gràcies!

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús