Pastís de croissants

Ara feia dies que amb les meves nebodes Aina i Olga no ens ficàvem a la cuina… La setmana passada vam aprofitar que teníem una tarda lliure per preparar un sopar d’aquells que tenen l’èxit assegurat, un pastís de croissants farcit de pernil dolç i formatge:

Aquesta recepta la vaig llegir al blog de Com a casa res! i la vaig trobar fantàstica: fàcil i original, és ideal per portar en un sopar informal, d’aquells que tothom ha de portar quelcom per picar, i diferent a la típica truita de patates o a la típica quiche ja massa vistes. És bo fred o tebi, com un biquini, i tan fàcil de fer que els nens el poden fer gairebé sols. A més, segur que agrada a tothom, a grans i a petits: qui no ha menjat un croissant obert pel mig farcit amb un tall de pernil dolç i un de formatge?


Es nota que l’Aina i l’Olga ja són expertes cuineres… A mi només em va tocar posar el pastís al forn! Fins i tot l’Aina va fer de fotògrafa, de manera que ni tan sols vaig haver de fer fotos. Amb nenes així dóna gust, oi? Vam completar el pastís amb una bona amanida d’enciam i tomàquet de manera que va resultar un sopar complet i deliciós.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 22cm)

· 6 croissants grossos
· 3 ous petits
· 9 talls de pernil dolç
· 9 talls de formatge
· Llet

Preparació:

Untar un motlle desemotllable amb oli o mantega.
Obrir els croissants pel mig i folrar la base amb el croissant xopat de llet. Posar una capa de formatge i una capa de pernil dolç. Amb una cullera escampar un ou batut per tota la superfície. Tornar a fer una capa de croissant, formatge, pernil i ou. Tornar a repetir el procés per tercera vegada acabant amb la capa de pernil. Abocar l’ou que queda i coure’l a 150º uns 30 minuts.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • marta

      08/06/2010 - 23:09

      Amb la tieta que tenen segur que l’aficció a la cuina es nota!! Jo estic esperant que els meus nevots es facin grans per posar-se amb mi a la cuina!!!
      Genial recepta!
      Ptnts

    • SUSANNA

      11/06/2010 - 16:41

      HOLA GEMMA, GUAPA TU

      UN PASTÍS MOLT MACO, I UNES PASTESSERES DE 10…QUE DIVERTIT, JO TAMBÉ ALGUNA VEGADA QUE VE LA MEVA NEVODETA FEM MAGDALENES QUE LI ENCANTEN…

      PETONETS SUSANNA

    • Elena

      11/06/2010 - 22:50

      Hola!!!
      mare meva, quants comentaris. Sent una mica intrusa em fa cosa contestar i tot!
      només dir que aquest pastís de croissants ha estat tot un èxit que no ha durat ni 12 hores! gràcies a ell m’hanssignat fer el sopar de Sant Joan. ja soc el relleu a ma mare a la cuina.
      Des de que buscant la recepta dels bunyols de vent vaig venir a parar a aquest blog, he fet mil pastissos i ja tinc una reputació de bona pastissera!
      Moltes gràcies per descobrir-me una nova afició!!! (i en conseqüencia, l’aficio el gimnas, per poder menjar tot el que vulgui ejjeje)
      Algun dia, a veure si pogués anar a alguna d’aquestes classes de cuina que tanta curiositat em fan!!

    • Maria Jose-Dit i Fet

      15/06/2010 - 16:43

      Quina recepta més bona!!! la copio perquè la considero molt apropiada com tu dius per portar a un sopar d´amics…com ha crescut la teva neboda!!!! petonets

    • Núria

      19/06/2010 - 22:18

      Avui ha estat el sopar de casa, acompanyat d’endivies i espàrrecs, és realment fàcil i boníssim. Els nens els ha encantat, i més poder ajudar en una cosa tan fàcil.

    • Pilar

      25/06/2010 - 17:02

      Quina delicia de pastís salat. Una idea fantàstica que possaré en pràctica ben aviat. A veure si el meu nano m´ajuda i s´ho passa tan bé com les teves nebodes que son un sol.
      Petons!

    • Sara Maria

      02/07/2010 - 09:02

      Ha d’estar delicios… Genials les nebodes!

    • Cristina

      07/07/2010 - 18:47

      genial !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ho vaig fer per un sopar a casa i va sortir boníssim , gràcies Gemma !!!!

    • Dolça

      19/07/2010 - 21:31

      gemma, demà faig la darrera sessió del Taller i he posat com a recepta principal aquest pastís, ràpid i “resultoón”! ja us diré com ha quedat!

      PTNTS
      Dolça

    • HayesNona

      28/03/2011 - 03:32

      I took 1 st loan when I was a teenager and this helped me very much. But, I require the term loan again.

    • Attorney Directory

      02/06/2011 - 04:33

      Good info….

      [..] This afternoon when I read this post, I liked the information and concluded it worthy of a link. [..]…

    • Pastís de croïssants i salmó « Tasta Rutes

      12/09/2011 - 23:07

      […] per fer la versió d’un pastís… Segurament que molts de vosaltres el coneixeu, és el pastís de croïssants, pernil i formatge de la Gemma. L’estiu passat el vam fer seguint la recepta al peu de la lletra i la veritat […]

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús