Pastís de croissants

Ara feia dies que amb les meves nebodes Aina i Olga no ens ficàvem a la cuina… La setmana passada vam aprofitar que teníem una tarda lliure per preparar un sopar d’aquells que tenen l’èxit assegurat, un pastís de croissants farcit de pernil dolç i formatge:

Aquesta recepta la vaig llegir al blog de Com a casa res! i la vaig trobar fantàstica: fàcil i original, és ideal per portar en un sopar informal, d’aquells que tothom ha de portar quelcom per picar, i diferent a la típica truita de patates o a la típica quiche ja massa vistes. És bo fred o tebi, com un biquini, i tan fàcil de fer que els nens el poden fer gairebé sols. A més, segur que agrada a tothom, a grans i a petits: qui no ha menjat un croissant obert pel mig farcit amb un tall de pernil dolç i un de formatge?


Es nota que l’Aina i l’Olga ja són expertes cuineres… A mi només em va tocar posar el pastís al forn! Fins i tot l’Aina va fer de fotògrafa, de manera que ni tan sols vaig haver de fer fotos. Amb nenes així dóna gust, oi? Vam completar el pastís amb una bona amanida d’enciam i tomàquet de manera que va resultar un sopar complet i deliciós.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 22cm)

· 6 croissants grossos
· 3 ous petits
· 9 talls de pernil dolç
· 9 talls de formatge
· Llet

Preparació:

Untar un motlle desemotllable amb oli o mantega.
Obrir els croissants pel mig i folrar la base amb el croissant xopat de llet. Posar una capa de formatge i una capa de pernil dolç. Amb una cullera escampar un ou batut per tota la superfície. Tornar a fer una capa de croissant, formatge, pernil i ou. Tornar a repetir el procés per tercera vegada acabant amb la capa de pernil. Abocar l’ou que queda i coure’l a 150º uns 30 minuts.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • MaryLou

      06/06/2010 - 09:32

      Un bon sopar!! Tens molta sort amb les nebodes, aviat portarèn el blog, soletes!!!!
      Un petò per totes!!

    • gloria

      06/06/2010 - 09:32

      Una recepta espectacular i tan fàcil.
      Boníssima Gemma.
      Un petó.

    • Sonia – L’Exquisit

      06/06/2010 - 10:11

      Es nota q tenen una tieta amb bones mans…aixi han agafat l’exemple….felicita-les de part meva, per la recepta, per les fotos, per ser tan “grans”….

      Una abraçada,

    • MERCÈ-destapant cassoles

      06/06/2010 - 10:19

      Excel.lent idea!,l’apunto per fer-la amb les meves “petittes xefs!”.Les teves nebodes tenen a qui assemblar-se, eh?. Això de fer gaudir la cuina als petits, als adolescents, a la gent amb problemes…és una teràpia, un entreteniment, una base, una pauta que els serveix per tantes coses!:organitzar-se, tenir cura dels aliments…i sobretot reconèixer el valor de la cuina feta a casa, que en els temps que corren, entre plats ensobrats, precuinats… molts nens no saben ni batre un ou! (perdona però és que…m’exalto…).Gràcies per la recepta!

    • Irene

      06/06/2010 - 10:20

      Quina recepta més original. I és tan senzilla! Segur que amb uns bons croissants i un pernil i formatge de qualitat, queda una delícia. Segueix amb aquest blog tan fantàstic!

    • Queti B.

      06/06/2010 - 10:21

      Molt abellidor, aquest pastís i, com tu bé dius, molt més originals que la quiche. Veuré si el meu fill s’hi llança i m’estalvie de fer un sopar. Gràcies!
      Ah! I tens unes nebodes molt boniques i llestes. A qui s’assemblen? a la tieta, ben segur!
      Besets

    • Cristina

      06/06/2010 - 10:22

      Just abans de veure el teu post el meu fill ha anat a comprar croissants per farcir amb formatge i pernil, quina casualitat, ja que no en mengem mai!!! Les teves nebodes tenen una bona mestra i és una passada com han crescut!!

    • Carmen

      06/06/2010 - 10:26

      Amb una tieta com tu, a les nebodes és normal que els hi agradi cuinar.
      M’encanta, a les meves nenes també els hi agrada ficar les mans a la cuina així que aquesta recepta serà per elles. Moltes gràcies.
      Petonets i bon diumenge

    • Ivana

      06/06/2010 - 10:28

      aquest pastis de croissants té una pinta increible, m’encanta barrejar el dolç amb el salat!!
      petonets

    • starbase

      06/06/2010 - 11:13

      Ho trobo taaaaaaaaaan bona idea que estic frisant per posar-la en pràctica. Es com un púding salat de croissants oi? Es sensacional!!

    • Ester

      06/06/2010 - 11:16

      Ara que venen revetlles i festes diverses és una bona opció
      Bon profit
      Ester

    • josepb.

      06/06/2010 - 11:18

      Felicitats Aina iOlga, uns bons croissants i fercits d’aquesta manera, donen unes ganes de donar-hi una mossegada…
      Que vagi de gust Aina i Olga… i per tu també Gemma¡¡.:-D

    • Francesc

      06/06/2010 - 12:12

      La recepta la veig molt fàcil i abellidora. Les teues nebodes són un encant!! Com ja han dit abans, qualsevol dia es munten un blog de cuina elles soletes. Quina gràcia de xiquetes i quina sort de “tieta consentidora”!!! Salutacions

    • Laura

      06/06/2010 - 12:48

      Oi tant que es veu que son expertes les teves nevodes! A més que el pastis ha quedat genial i es una idea molt original!
      Petonets!

    • Maduixa

      06/06/2010 - 13:20

      que maques! :-) i quina recepta més original, es veritat, a mi m’encanten els croissants de pernil i formatge. Trobo que combinen estupendament.

      Gemma, no t’he dit res fins ara per que ho veia complicat però possible, però se m’han allargat unes obres que estan fent a casa i possiblement no podré marxar fins divendres, es massa just pel dia 11, i pel 18, en principi, ja no hi seré. A veure si puc un altre cop :-) a part de la il.lusió que em feia conèixer-vos tenia especial interès pel menjar blanc. Ja saps com m’agrada la cuida de l’edat mitjana. M’esperaré a que me l’ensenyeu vosaltres :-)
      Gràcies per esperar-me.

    • gemma

      06/06/2010 - 16:56

      Marylou, són unes nenes molt espavilades i es nota que es van fent grans… ja no tenen por de ficar-se a la cuina i s’atreveixen amb qualsevol recepta ;)

      Glòria, les receptes fàcils i espectaculars són le smeves preferides, je je je…

      Sònia, si llegeixen els comentaris ja es donaran per felicitades :)
      Els va quedar un sopar molt bo!

      Mercè, t’entenc perfectament! Tu també fas col·laborar el teu trio a la cuina, oi? Ojalà ho fes tothom, seria la manera que els nens donguessin valor a la feina que porta cuinar, segur que així no es queixarien tant…
      Aquest pastís és ideal per fer-lo amb les teves nenes, si el proves ja m’ho diràs ;)

      Irene, tens raó que la qualitat dels ingredients és el secret perquè quedi bo ;)

      Queti, el teu fill segur que s’anima perquè és d’aquelles receptes senzilles que saben que els agradaran. Quin nen no vol el típic croissant de pernil dolç i formatge?

      Cristina, quina casualitat, je je je… aquest pastís és una versió millorada del croissant de pernil dolç i formatge, ideal per portar en un àpat de picar ;)

      Carmen, si fas la recepta amb els teus fills segur que us agradarà, té l’èxit assegurat!

      Ivana, és com el clàssic croissant de pernil dolç i formatge però molt més melós gràcies a la llet… una combinació molt encertada.

      Starbase, sí queda com un púding. I si el prens tebi amb el formatge encara desfet, mmm………………..

      Ester, és el pastís perfecte per prendre durant la revetlla de Sant Joan, molt bona idea!

      Josepb, ens va costar esperar l’hora de sopar per clavar-li queixalada, je je je…. just sortir del forn ja el volíem tastar ;)

      Francesc, segur que ben aviat faran tot això sense cap ajuda, que avui dia els nens són molt espavilats, oi?

      Laura, ara ja fa temps que cuinem plegades, es nota que es van fent grans, je je je… I prefereixen més cuinar salat que no pas dolç!

      Maduixa, quina llàstima que no puguis venir… Hauria estat l’ocasió perfecta per conèixer tota la colla de blocaires. Però segur que seguirem anat a classes d’aquestes, a veure si a la propera pots venir ;)

    • La cuina vermella

      06/06/2010 - 17:16

      Ostres tu, se m’acaba d’esborrar el misstage!!! :-( Bé, és igual, et deia que aviat només et caldrà contestar els comentaris, ja que, aquestes noietes tan dolces i guapes et faran tota la feina!!! Enhorabona!

    • Mercè V

      06/06/2010 - 18:45

      Quina bona idea!! me l’apunto!! És fantàstic poder fer de tia!! Enhorabona

    • anna

      06/06/2010 - 20:31

      Fabulosa recepta, Gemma, me l’ anoto de seguida, per fer-la quan venen un colla d’ adolescents a sopar a casa, segur que els encantarà!
      Aquestes nebodetes tan maques que tens et prendran la feina, ja veig que són unes ajudants genials!
      ptns.

    • Teresa

      06/06/2010 - 20:35

      Què bé t’ha quedat, Gemma! m’alegro que us agradés. Les teves nevodetes tenen bona mestra! segur que seran bones amants de la cuina! Fins aviat!

    • Glòria

      06/06/2010 - 22:56

      Aquestes noietes cada dia tenen més taules, eh?. A veure si el trio de la Mercè s’anima a fer-lo i jo el tasto, je, je.

    • Miss Nono

      06/06/2010 - 23:10

      Gemma les teves nebodes ja apunten maneres eh!
      ha quedat tot perfecte!
      boníssima aquesta idea que ens presentes i ben facileta de fer!
      molts petons!

    • maia

      06/06/2010 - 23:29

      Hola Gemma, quina sort tindra unes ajudantes com l’Aina i l’Olga! ;)

    • Mariàngels

      06/06/2010 - 23:35

      Una bona recepta per preparar amb els nens i menjar-nos-la tots plegats: els nens i els adults!

    • carolina

      07/06/2010 - 00:16

      umm gemma me encanta, la hare esta semana para cenar, jooo, me encanta repito!!! fuchiquitos

    • María Dolores

      07/06/2010 - 01:11

      Con esas pinches me parece que te van a quitar pronto de la cocina, ahora menuda suerte tienen de recibir lecciones y consejos de su tia.
      Besos

    • gemma

      07/06/2010 - 08:23

      Parella Vermella, teniu raó! Són unes nenes tan espavilades que aviat se’n sortiran totes soletes, je je ej….

      Mercè i Anna, és una recepta genial per un àpat informal de picar. Fàcil de fer i amb l’èxit assegurat!

      Teresa, ja et vaig comentar que el faria, je je je… en veure la recepta de seguida el vaig guardar a la carpeta amb receptes fàcils per fer amb les meves nebodes. A més, segur que agrada a tots els nens, oi?

      Glòria, si el trio de la Mercè el fa ja m’ho diràs, eh? Que també tenen molta pràctica a la cuina, je je je…

      Miss nono, Maia i Mariangels, tinc molta sort de tenir aquestes ajudantes, oi? Així és molt més fàcil posar-se a cuinar. A més és s’aquelles receptes que agraden a petits i a grans ;)

      Carolina i Maria Dolores, cocinar con niños es genial, a ellos les encanta y se lo pasan bien ala vez que aprenden a valorar el trabajo en la cocina… Además, este pastel está riquísimo!

    • Anna de Llepadits

      07/06/2010 - 09:13

      Amb una mestra com tú no m’extranya que siguin totes unes expertes a la cuina! segur que aviat et sorpendran amb creacions pròpies! molt original el pastís!

    • eva

      07/06/2010 - 10:42

      quina recepta més apropiada per a un sopar informal, i per cuinar amb nens, com bé has fet. Les teves ajudantes tenen sort de tenir una mestra com tu a la cuina.
      pt!

    • Marta

      07/06/2010 - 11:12

      ostres això si que és bo! M’encanten els croissants de pernil dolç i formatge, però en forma de pastís segur que està boníssim! felicitats per la recepta i sobretot per l’ajuda de les teves nebodes!

    • lavellacarmanyola

      07/06/2010 - 12:04

      Ostris! quina manera més diferent de fer el típic crossant de pernil dolç i formatge ;) ) s’haura de provar!!

    • Gemma

      07/06/2010 - 12:54

      Aquesta l’apunto per fer-la amb l’Aida a mes als nens els hi deu agradar molt aquest super croissant.

      Muas!

    • Marta

      07/06/2010 - 14:50

      Gemma, m’ encanta aquesta recepta! que bons esl croissant farcit de pernil i formatge! Molt original el patís.
      Petons

    • Gemma

      07/06/2010 - 15:35

      Gemma, quina sort tenen les teves nebodes de tenir una tieta cuinera com tu! Segur que tenen moltes ganes de venir a casa teva i fer experiments culinaris!.
      Molt bona idea per un dinar de pícnic…ara que sembla que el bon temps ja està aquí…

    • Mesilda

      07/06/2010 - 16:35

      Bona vesprada Gemma
      Quin soparet mes bó que vos vau marcar les tres!
      La idea dels croisants m’ ha agradat molt,
      queda tan sucós que ja tinc ganes de provar-ho
      Besets

    • Carles

      07/06/2010 - 16:36

      Ep, si s’han de fer tres capes no es poden obrir els croissants pel mig. no?. I com es posen en el motlle, capiculats?
      Ho faré perquè té molt bona pinta i deu fer una bona oloreta!!! uhmmmm

    • gemma

      07/06/2010 - 17:05

      Us animo a tots que ho proveu! I ideal per fer amb nens ;)

      Carles, si fas 3 capes toca a 2 croissants per capa… I partits per la meitat et queden 4 mitjes parts per capa. Els poses un al costat de l’altre i et cobriran tot el fons del motlle. Els has d’anar col·locant segons la forma que tinguin, com si fos un puzzle ;)

    • vero

      07/06/2010 - 17:15

      Ummmmmmmmmmhhhhhhhh!!!!!!!!!! això deu estar boníssssssimmmmmmmm!!! es que amb aquestes “pinxes”….. una idea molt bona com has comentat per sopars informals i per als nens

    • Dolça

      07/06/2010 - 17:47

      Com creixen!!! La meva també m’ajudava molt però ara ja és adolescent i m’ajuda, menjant-s’ho tot!!! però a la cuina s’arromenga menys. Coses de l’edat.
      Però estic seguríssima que aquesta recepta li agradarà i algun dia que tinguem amigues i amics seus a dinar no li farà mandra fer-la!
      PTNTS
      Dolça

    • anna

      07/06/2010 - 18:09

      Ha d’estar bonissim, no massa lleugeret però bonissim!!!!!!!!!!

    • anaori

      07/06/2010 - 19:27

      Per la revetlla sempre he de fer un palt de pica pica, ja tinc un per els nens i no tan nens, i el farè amb els nevots!!!!

    • Mercè

      07/06/2010 - 20:31

      Gemma, crec que d’aquí poc et treuran el lloc, eh? Cuineres i fotògrafes… quines artistes!
      Petons!

    • MONTSE

      07/06/2010 - 20:47

      Gemma que bueno… y como tu dices que facil de hacer , me ha gustado mucho y debe de estar delicioso, cuenta que lo pienso hacer. Saludos

    • Miel

      07/06/2010 - 22:56

      M’ha encantat la idea!! és genial!! segur que deu estar boníssim i és ben original!!

      Petonasso

      Miel

    • deana@lostpastremembered

      08/06/2010 - 03:44

      I can’t wait to try this. the photo makes it look too delicious… buttery cheesy hammy good!!

    • Carme

      08/06/2010 - 08:27

      Quina idea més original i que bo! Ja veig que les petites ja son unes expertes cuineres… :)
      Petonts

    • fem un mos

      08/06/2010 - 13:48

      Aquets pastis de croissants amb formatge i pernil dols boníssim, queda anotat per quan vinguin els meus fills a sopar, però a mi amb faltaran les ajudantes
      Molts petons

    • Laura, de merienda-cena

      08/06/2010 - 18:29

      Quin pastís més divertit per fer amb canalla! Us ha quedat fantàstic! ;)

    • glutoniana

      08/06/2010 - 19:12

      Gemma, qué bé tenir unes ajudants tant apanyades, a vore si al final tu ni cuines eh!!

    • nieves

      08/06/2010 - 19:27

      Qué receta tan tica, original y como bien dices fácil y rápida. Tomo nota de inmediato y la pena es que no tengo croissants en estos momentos, que de ser así, me ponía de inmediato, pues seguro que disfrutaría igual que tus sobrinas. ¡Claro, con ayudantas así, ya se pueden hacer postres de categoría! jajaja.
      Las niñas, como siempre, para comérselas como postres :-)

      Un besín.

    • marta

      08/06/2010 - 23:09

      Amb la tieta que tenen segur que l’aficció a la cuina es nota!! Jo estic esperant que els meus nevots es facin grans per posar-se amb mi a la cuina!!!
      Genial recepta!
      Ptnts

    • SUSANNA

      11/06/2010 - 16:41

      HOLA GEMMA, GUAPA TU

      UN PASTÍS MOLT MACO, I UNES PASTESSERES DE 10…QUE DIVERTIT, JO TAMBÉ ALGUNA VEGADA QUE VE LA MEVA NEVODETA FEM MAGDALENES QUE LI ENCANTEN…

      PETONETS SUSANNA

    • Elena

      11/06/2010 - 22:50

      Hola!!!
      mare meva, quants comentaris. Sent una mica intrusa em fa cosa contestar i tot!
      només dir que aquest pastís de croissants ha estat tot un èxit que no ha durat ni 12 hores! gràcies a ell m’hanssignat fer el sopar de Sant Joan. ja soc el relleu a ma mare a la cuina.
      Des de que buscant la recepta dels bunyols de vent vaig venir a parar a aquest blog, he fet mil pastissos i ja tinc una reputació de bona pastissera!
      Moltes gràcies per descobrir-me una nova afició!!! (i en conseqüencia, l’aficio el gimnas, per poder menjar tot el que vulgui ejjeje)
      Algun dia, a veure si pogués anar a alguna d’aquestes classes de cuina que tanta curiositat em fan!!

    • Maria Jose-Dit i Fet

      15/06/2010 - 16:43

      Quina recepta més bona!!! la copio perquè la considero molt apropiada com tu dius per portar a un sopar d´amics…com ha crescut la teva neboda!!!! petonets

    • Núria

      19/06/2010 - 22:18

      Avui ha estat el sopar de casa, acompanyat d’endivies i espàrrecs, és realment fàcil i boníssim. Els nens els ha encantat, i més poder ajudar en una cosa tan fàcil.

    • Pilar

      25/06/2010 - 17:02

      Quina delicia de pastís salat. Una idea fantàstica que possaré en pràctica ben aviat. A veure si el meu nano m´ajuda i s´ho passa tan bé com les teves nebodes que son un sol.
      Petons!

    • Sara Maria

      02/07/2010 - 09:02

      Ha d’estar delicios… Genials les nebodes!

    • Cristina

      07/07/2010 - 18:47

      genial !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ho vaig fer per un sopar a casa i va sortir boníssim , gràcies Gemma !!!!

    • Dolça

      19/07/2010 - 21:31

      gemma, demà faig la darrera sessió del Taller i he posat com a recepta principal aquest pastís, ràpid i “resultoón”! ja us diré com ha quedat!

      PTNTS
      Dolça

    • HayesNona

      28/03/2011 - 03:32

      I took 1 st loan when I was a teenager and this helped me very much. But, I require the term loan again.

    • Attorney Directory

      02/06/2011 - 04:33

      Good info….

      [..] This afternoon when I read this post, I liked the information and concluded it worthy of a link. [..]…

    • Pastís de croïssants i salmó « Tasta Rutes

      12/09/2011 - 23:07

      [...] per fer la versió d’un pastís… Segurament que molts de vosaltres el coneixeu, és el pastís de croïssants, pernil i formatge de la Gemma. L’estiu passat el vam fer seguint la recepta al peu de la lletra i la veritat [...]

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús