Pastís cremós de maduixa i plàtan

Ahir vam celebrar l’aniversari de la Gaia, la nebodeta de les terres de l’Ebre que ja té un any. Per bufar l’espelma vaig fer un pastís molt infantil, amb sabor a fruites ben conegudes per la petita homenatjada:

Com que les maduixes, el plàtan, el iogurt, la llet i el formatge cremós ja formen part de la dieta de la Gaia, em vaig empescar un pastís que portés tots aquests ingredients. El resultat és un pastís cremosíssim, suau, flonjo i lleuger, amb un gust suau a maduixa i plàtan que s’empassa xuclant… Amb totes aquestes qualitats, quin nen no voldria un tall d’aquest pastís? 

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 24cm)

· 1 base de pa de pessic
· 100ml d’almívar tpt (opcional)
· 600g de formatge cremós
· 500g de iogurt
· 250g de sucre
· 200g de maduixes
· 200g de plàtans
· 8 fulles de gelatina
· 100ml de llet

Preparació:

Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i humitejar-la amb l’almívar. 
Triturar les maduixes amb el túrmix i reservar. Triturar els plàtans amb el túrmix i reservar.
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Triturar amb el túrmix el formatge, el iogurt i el sucre. Escalfar la llet al microones i dissoldre-hi la gelatina ben escorreguda. Afegir la gelatina a la mescla anterior i barrejar bé.
Separar la barreja en dues parts. En una part afegir les maduixes i a l’altra part afegir el plàtan.
Abocar la mescla de maduixa sobre la base de pa de pessic i reservar al congelador uns 20 minuts, per tal que agafi cos. Passat el temps, abocar la mescla de plàtan sobre la capa de maduixa, a poc a poc vigilant que no es barregin les capes.
Reservar a la nevera fins que qualli un mínim de 4 hores, molt millor si es fa un dia per l’altre. Decorar i servir ben fresc.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús