Pastís cremós de maduixa i plàtan

Ahir vam celebrar l’aniversari de la Gaia, la nebodeta de les terres de l’Ebre que ja té un any. Per bufar l’espelma vaig fer un pastís molt infantil, amb sabor a fruites ben conegudes per la petita homenatjada:

Com que les maduixes, el plàtan, el iogurt, la llet i el formatge cremós ja formen part de la dieta de la Gaia, em vaig empescar un pastís que portés tots aquests ingredients. El resultat és un pastís cremosíssim, suau, flonjo i lleuger, amb un gust suau a maduixa i plàtan que s’empassa xuclant… Amb totes aquestes qualitats, quin nen no voldria un tall d’aquest pastís? 

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 24cm)

· 1 base de pa de pessic
· 100ml d’almívar tpt (opcional)
· 600g de formatge cremós
· 500g de iogurt
· 250g de sucre
· 200g de maduixes
· 200g de plàtans
· 8 fulles de gelatina
· 100ml de llet

Preparació:

Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i humitejar-la amb l’almívar. 
Triturar les maduixes amb el túrmix i reservar. Triturar els plàtans amb el túrmix i reservar.
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Triturar amb el túrmix el formatge, el iogurt i el sucre. Escalfar la llet al microones i dissoldre-hi la gelatina ben escorreguda. Afegir la gelatina a la mescla anterior i barrejar bé.
Separar la barreja en dues parts. En una part afegir les maduixes i a l’altra part afegir el plàtan.
Abocar la mescla de maduixa sobre la base de pa de pessic i reservar al congelador uns 20 minuts, per tal que agafi cos. Passat el temps, abocar la mescla de plàtan sobre la capa de maduixa, a poc a poc vigilant que no es barregin les capes.
Reservar a la nevera fins que qualli un mínim de 4 hores, molt millor si es fa un dia per l’altre. Decorar i servir ben fresc.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Joan M

      21/05/2010 - 08:03

      Molt bo i apropiat pels nens… però pels grans també!

    • Caminar sin gluten

      21/05/2010 - 08:09

      ¡Qué delicia! Sí, la verdad es que se ve delicisa esta tarta y seguro lo estará.

      Siempre es un placer ver tus recetas, ya que de ellas aprendemos y podemos adaptarlas a nuestro mundo sin gluten.

    • Francesc

      21/05/2010 - 08:09

      BONÍSSIM!!! Per a xiquets i per a grandets!!!! Deliciós i amb un aspecte fantàstic, marca de la casa. Besades

    • starbase

      21/05/2010 - 08:21

      I és empescat per tú? Doble merit aleshores. O triple.

      Es veu sensacional i com ja han comentat…per a grans que siguin llaminers també!!

    • Ribereña

      21/05/2010 - 08:36

      Aiiii Gemma!!!

      Feia taants dies que no venia a veure’t… no havia actualitzat la pàgina!!!!

      en fi ja m’he posat al dia… aquest pastís m’encanta!!!!

      Un petó ben gran!

    • Pilar

      21/05/2010 - 09:09

      Una combinacio que amb els nanos els hi agrada molt i als grans també. El meu fill segur que ho disfrutaria molt perque son les fruites que més li agraden.
      Petons!

    • Ara

      21/05/2010 - 09:24

      Sempre pensant en tots els detalls, ela tens molt be acostumats, el pastis ha quedat preciòs.

      un petò

      Ara.

    • Xavier

      21/05/2010 - 09:50

      Sí, potser hi vaja, sí! Hehheeh!
      Volia apuntar-me a un curs de pa de n’Ibán Yarza però és que mai tinc plaça el diumenge de matí i de vesprada no em va bé perquè torne amb avió cap a Mallorca (on ara visc).

      Doncs, com a molt tard, aquesta nit et diré alguna cosa.

      Aquest pastís em pareix espectacular. A més a més, la maduixa i la banana són els gusts que quasi quasi els agrada més als infants… No sé si és perquè a molta gent ens donaven petit suiss de petitons, hehehehe!

      Una plaer llegir-te!

    • Marina

      21/05/2010 - 10:33

      Hola Gemma, guapa,
      Qui no el vol tastar?! Maduixa i plàtan! El sabor de l’infantesa, del petit suisse que ara són danoninos, jeje!
      Res millor que aquest pastís que ens proposes, que fa la boca aigua a totes les edats! Felicitats a la Gaia i a tu!
      Bon cap de setmana!
      Petonets :)

    • glutoniana

      21/05/2010 - 11:29

      Segur que m’agrada que no porta xocolata jajaja.

      Se veu perfecte per ara a l’estiu, jo me l’apunto que fa una pinta que no veas…

      Què és almíbar tpt?

    • lavellacarmanyola

      21/05/2010 - 11:41

      Ualaaaaaaaaa! ves qui no et convida a dinar, si casi penses + tu amb el que mengem i amb el que no ;) )

      Una passada i ben simple com a mi m’agrada ;)

    • dolça

      21/05/2010 - 12:17

      Molt ben triat, pensant amb la canalla, però segur que als grans també els va encantar!
      PTNTS
      Dolça

    • Maria

      21/05/2010 - 12:21

      Ostres Gemma!!! Te les penses totes, un pastís que pugui menjar una nena d’un anyet, molt bona idea!!! La veritat és q mai pensem en ells, ni quan és el seu aniversari, ja que clar com q son petits no mengen pastis, doncs no és just. M’encanta la idea
      Petonets

    • Sara Maria

      21/05/2010 - 12:25

      Nyam!!!!

    • deana@lostpastremembered

      21/05/2010 - 13:28

      Great looking cake… love that you use yogurt to make it lighter and tangier!!!

    • Mima

      21/05/2010 - 13:54

      Ummm fresquet ha de ser una delicia
      Gràcies Gemma :O)

    • gloria

      21/05/2010 - 14:13

      Que maco i que fresquet i a més fácil de fer.
      Un petó.

    • gloria

      21/05/2010 - 14:14

      Que maco i que fresquet, i a més molt fácil de fer.
      Un petó

    • gemma

      21/05/2010 - 17:45

      Hola a tothom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Teniu raó que sembla un petit suisse, oi? Je je je… Conec una persona que treballa a Danonino que segurament li farà molta gràcia :)
      De fet, els gustos més clàssics del petit suisse són de maduixa i plàtan… i com que porta formatge, doncs podríem dir que és una versió casolana de petit suisse!
      Pel tema estètic, si ara ho tornés a fer posaria la capa de plàtan a sota i la de maduixa a sobre, el color rosat queda més bonic que el gris del plàtan… Un consell per si el voleu fer ;)

      Glutoniana, un almívar tpt és tant de sucre per tant d’aigua. El fas arrencar el bull i ja el tens fet. També se’n diu xarop i es pot aromatitzar amb alchool, suc de llimona… Només serveix perquè la base de pa de pessic no quedi tan seca, de manera que és una cosa totalment opcional de la recepta.

      Bon cap de setmana a tothom, que segurament molts teniu festa, oi? Que bé!!!!!!!!! :) )

    • MaryLou

      21/05/2010 - 18:21

      Què bo!!!!! i maco, segure que a la nena li va agradar molt!
      Petonets

    • anaori

      21/05/2010 - 20:48

      Nena quin pastis, ara que ve la caloreta!!!! m´agrada molt la barreja de plàtan i maduixa, s´ha de fer aquest super pastis JA!!!!!

    • Ester

      21/05/2010 - 20:52

      Una bona opció per als nens i ara que comença a fer calor em sembla perfecte
      Ester

    • Queti B.

      21/05/2010 - 21:14

      Vist tot el que han dit els comentaristes, només puc afegir que me’l demane per a qualsevol Sant M’abelleix (el millor sant per fer una festa).
      Besets

    • Patri (Dulceshoras)

      21/05/2010 - 21:53

      Mare meva! quin pastís més apetitós! ha de ser molt esponjós i la combinacions de gusts és perfecta, segur que li va a agradar molt a la Gaia ; )

    • Mercè

      21/05/2010 - 22:01

      Gemma, un pastís amb la fruita del temps i que de ben segur que la Gaia va gaudir d’allò més. :) I tens raó, la capa de maduixa al damunt encara el faria més vistós.
      Petons!

    • Cuinetes

      21/05/2010 - 23:23

      Gemma! Molt bona tria aquests gustos per una petita d’un anyet!
      Té un aspecte fenomenal! Fantàstic!

      Una abraçada!

    • Gurmet

      21/05/2010 - 23:36

      Te que estar per llepar-se els dits!!

    • Mariàngels

      21/05/2010 - 23:58

      Quan el vegi la meva filla petita fliparà i me’l demanarà, ho sé!

    • Margarida

      22/05/2010 - 00:00

      La petita Gaia devia estar contentíssima amb aquest pastís! Però suposo que els grans també! Jo tinc una filla que cada dia menja per sopar plàtan i maduixes triturades, i a vegades me’n faig un bol per a mi! És tan bona aquesta combinació!

    • María Dolores

      22/05/2010 - 01:19

      Que bona festa li faries amb este pastís. Felicitats Gaia

    • Celes

      22/05/2010 - 17:53

      Hola!!!! Me encanta visitarte siempre tienes cosas muy ricas para deleitar la vista y el paladar…
      Que significa tpt????

      Bssss

    • Mesilda

      22/05/2010 - 19:41

      Bona vesprada Gemma
      Açò agrada tant als xicotets com als majors.
      Entra sense donar-te compte.I amb eixos colors queda espectacular.
      Besets

    • Isabelle29Mosley

      22/05/2010 - 22:01

      I took 1 st http://www.lowest-rate-loans.com when I was a teenager and it helped my relatives very much. Nevertheless, I need the small business loan once again.

    • Erika

      22/05/2010 - 22:52

      Ya no soy una niña y menos de un año! Pero esta torta me encanta! Todos los ingredientes me gustan mucho, me imagino que no quedó ni un poquito!
      Cariños

    • MERCÈ-destapant cassoles

      22/05/2010 - 23:27

      Que bonic!, fresc, vistós i suau, molt adient per a la Gaia i companyia. Una pregunta, amb un pastís d’aquesta mena i tipus mousse, per a dur-lo d’una casa a una altra, quan de temps “aguanta” sense nevera?, el poses una estona abans al congelador?…sempre m’ha fet por fer un pastís així i que quan arribi a la casa en qüestió estigui fet una crema…gràcies i a reveure!

    • La cuina vermella

      23/05/2010 - 13:02

      I tant Gemma, sembla un súper Danonino!!! és un pastís ideal per una nina tan petita. Per molts anys a la Gaia, i a tu per ser tant esplèndida!!

    • Alfons/ StHilari

      23/05/2010 - 17:36

      jo m’apunto a la festa d’aniversari… amb una copeta de cava…. la Gaia em perdonarà si en aquest punt, la dieta no coincideix…. ;-) )
      Un petonet… a les dues

    • Gemma

      23/05/2010 - 18:37

      uooooo! i tant que és un petit suis de tota la vida!! quina meravella de pastís! i té una pinta de ser fresquet fresquet.
      Felicitats Gemma! i com sempre…gràcies per les idees que comparteixes amb tots nosaltres!

    • Gemma

      23/05/2010 - 19:36

      Mmm , ha de ser deliciós. M’ha fet recordar els meus berenars de petit suisse de petita. Quina sort té la Gaia de tenir una tieta tan dolça. Petons

    • Xènia

      24/05/2010 - 00:17

      Hola Gemma, et volia fer unes consultes, fa temps, de fet molt de tempsssssssssss, que vas penjar la recepta del pastís de pinya: http://lacuinadecasa.blogspot.com/2006/09/pasts-de-pinya.html

      I voldria saber dues coses: es pot congelar? (perquè voldria avançar feina, ja que vull fer diferents pastissos i no sé si em donarà temps) i l’altra pregunta és: amb aquestes quantitats que dius surten dos pastissos o ho vas fer doble?

      A part d’això, creus que hi ha algun altre pastís que també pugui fer i congelar??? moltes gràcies!

    • Helena

      24/05/2010 - 09:31

      Cara’m quina fila!! i que ben decorat eh, no en deixes passar una ;)

      Ara amb l’estiu no hi ha res millor que preparar una bona mousse, i aquest… ja pot ser infantil, però em penso que no hi ha ningú que no li agradi.

      Fins aviat ;)

    • Núria Cirera

      24/05/2010 - 10:36

      Com passa el temps! La Gaia ja té un any…I aquest pastís fa molt bona pinta, em sembla que el provaré pels propers aniversaris que celebrem el juny; penso que fa molt pel temps de la calor.

    • neus

      24/05/2010 - 18:06

      M’encaaaaaaaaaaaaanta!!! M’agraden pràcticament totes les fruites però el plàtan i la maduixa em pirren!!!! Me l’apunto per a alguna ocasió especial i per quan hagi passat la dieta, que sinó!!! Felicitats, com sempre!!!

    • anna

      24/05/2010 - 19:58

      Segur que la Gaia va quedar encantada amb aquest pastís pensat especialment per al seu gust! M’ anoto la recepta per quan tingui ocasió de fer-lo!
      ptns

    • Ana

      25/05/2010 - 01:32

      A mí me encanta i soc gran, gran
      Besets
      Ana

    • Cristina

      25/05/2010 - 07:50

      Té pinta de petitsuis, a l’Èlia segur que li agradarà, l’hi tornen boja el danoninos!!!

    • SUSANNA

      25/05/2010 - 11:06

      HOLA GEMMA, GUAPA TU
      QUIN PASTÍS MES MACO I QUINA PINTA, SEGUR QUE VA VOLAR..EM EL TEU PERMIS EN PREG NOTA DE LA TEVA FORMULA

      MIL PETONETS SUSANNA

    • Xiela

      03/06/2010 - 09:28

      Hola Gemma!!!!! quin munt de dies sense entra per els blogs, jiji es que estic a dieta, i si entro pos cau algo segur, con este petit suiss fet en pastel i demunt natural. Aixo no es pot dixar pasar, el faré mes menudet per matar el gusanillo.
      Felicitats a la Gaia, te un mom molt del Delta, la millor terreta del mon.
      Avore si memoritzo tu cara i te veig un día per aquí i et saludo.
      Besets.

    • pep

      08/06/2010 - 01:16

      Tieta Gemma! va ser esplèndid el pastís! Ho diu la Gaia i tho dic jo! Moltes gràcies de veritat, tho vas currar molt, i amb molt carinyo!

    • surfzone

      08/06/2010 - 16:12

      M’agrada molt el color rosa que donen les maduixes a tots els postres :-)

    • ambplaticullera

      22/02/2011 - 22:14

      Què maco, moltes gràcies per pensar en totes les edats! Demà el meu fill fa un any i ja he comprat els ingredients per fer-lo per berenar, que vé tota la família. De ben segur que serà tot un èxit! A reveure.

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús