Bescuit amb Glaça de Xocolata

En el taller de pastisseria en miniatura que vam realitzar uns quants blocaires al Museu de la Xocolata, ens van ensenyar a fer una glaça de xocolata molt brillant per cobrir alguns pastissos com el famós Sacher. Aquell dia em va quedar el dubte de si tota sola i amb les eines casolanes de la meva cuina, seria capaç de reproduir la recepta amb el mateix bon resultat… De manera que ahir mateix vaig fer la prova:
El bescuit de dins no té cap complicació, vaig triar una recepta senzilla que no em sabés greu de llençar en cas que la cobertura acabés en desastre: és una simple coca tallada en tres capes i farcida de melmelada.

La part interessant del post d’avui és precisament la glaça de xocolata. I us puc assegurar que és fàcil i queda brillant i llisa com la que vam fer al Museu. Comprovat! Els punts claus del procés són colar la glaça abans de reservar-la a la nevera i vigilar no passar-se escalfant-la quan l’haguem d’utilitzar. D’altra banda, té moltes avantatges: es pot preparar amb força antelació i la part que sobra o que regalima del pastís es pot guardar i reutilitzar un altre cop. A mi me n’ha sobrat força quantitat, de manera que l’he congelat per veure si després també queda igual de bé. Us animo a provar aquesta recepta, és senzilla i us prometo que funciona: només cal veure com es reflecteixen les rajoles de la paret sobre la superfície del pastís!
Aquí teniu la recepta:

Ingredients pel bescuit:

· 100g de mantega
· 125g de sucre
· 150g de farina
· 1 sobre de llevat
· 4 ous
· Ratlladura de llimona
· Melmelada al gust

Preparació:

En un bol barrejar el sucre, la mantega i els rovells d’ou amb les varilles elèctriques del túrmix. Afegir la ratlladura de llimona, la farina amb el llevat tamisats i barrejar bé. A part, muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la mescla amb suavitat, vigilant que no s’abaixin. Abocar la mescla dins el motlle i coure’l al forn durant 50 minuts a 160º. Deixar refredar, tallar en tres parts iguals i escampar una mica de melmelada entre capa i capa. Reservar.

Ingredients per la glaça:

· 66g d’aigua mineral
· 480g de sucre
· 320g de nata per muntar
· 100g de cacau en pols
· 6 fulles de gelatina

Preparació:

Hidratar la gelatina en aigua freda.
En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Quan bulli, apartar del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé. Homogeneïtzar la barreja amb un turmix a baixa velocitat evitant que entri aire a la mescla.
Escórrer la gelatina i dissoldre-la en la barreja anterior. Colar, deixar refredar i reservar-la a la nevera un mínim de 6 hores.
En el moment de fer servir, escalfar la glassa al microones a baixa potència fins a una temperatura d’uns 40º. Abocar per sobre la superfície i reservar el pastís a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

  Comentaris

  • LIDIA

   26/03/2014 - 20:26

   Hola Gemma!!
   Tinc un dubte, la quantitat d’aigua es correcta? Sembla poca. Em vull assegurar abans de posar-me amb la recepta.
   Moltíssimes gràcies.
   LIDIA

  • Julia Marin

   04/04/2015 - 22:17

   Mmmm que bona pinta te aquest postre. Em torna boiga el xocolat, anem a provaro!

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús