Gaspatxo de Tomàquet i Maduixots

Amb aquesta recepta, continuo amb la tradició de les receptes de la revista Descobrir Cuina, ja del mes de setembre. Alhora, amb la mateixa recepta participo al HEMC d’agost – setembre, una altra de les cites que sempre m’agrada complir:


L’Aida i l’Irene del blog With the hands in the dough han triat el tomàquet com a tema del mes per aquest HEMC. Gairebé ja m’havia decidit a participar fent una melmelada de tomàquet quan em va arribar la revista Descobrir Cuina del setembre i, precisament, hi havia una recepta de postres amb tomàquet! Quina casualitat 🙂

La recepta és de la secció de postres que elabora cada mes en Jordi Roca. En aquesta ocasió, presenta versions dolces de plats clàssics internacionals i proposa un refrescant gaspatxo de tomàquet i maduixots, un guacamole amb llima i pinya cremós i un chutney de mango i iogurt d’ovella aromàtic. Citant textualment la revista, aquest gaspatxo dolç és una revisió del gaspatxo clàssic, en el qual es modifica la sal pel sucre i es proposa afegir-hi tomàquet com a fruita, igual que s’hi posen els maduixots.

Avui, tot just arribant del Pirineu on hem passat el pont de l’11 de setembre, m’he decidit a preparar aquest plat com a comiat a la calor de l’estiu. Ens l’hem pres per berenar, un bon moment per degustar aquests plats salats en versió dolça que no acabem de situar ni a les postres ni als entrants… Ens ha agradat molt ja que l’hem trobat refrescant, original i també adequat per prendre com a postres lleugeres d’un àpat d’estiu. El repetiré segur!

Aquí teniu la recepta:


I no em puc estar de posar unes fotos d’aquests dies a Ordesa, una de les valls més boniques del Pirineu:
Ens ha caigut la primera nevada de la temporada!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús