Carquinyolis

Avui la recepta va de carquinyolis. Hem passat tres dies a Montblanc veient carquinyolis a totes les pastisseries i me n’han fet venir ganes.
Aprofitant que teníem tres dies de festa, hem anat a passar-los a Montblanc. Aquest poble està situat estratègicament al peu de la Serra de Prades i ens ha servit de camp base per anar a escalar a Mont-ral i a la Mussara. Ens hem allotjat a uns apartaments molt agradables que ja teníem ullats, al damunt d’una gelateria propietat dels mateixos amos. Ja us podeu imaginar quins gelats hem pres cada nit com a premi a l’esforç de l’escalada!Els carquinyolis sĂłn una pasta seca a base d’ametlla tĂ­pica de moltes comarques catalanes dedicades al conreu de fruits secs. La gent de Montblanc diu que els seus carquinyolis sĂłn els mĂ©s bons… Suposo que cada poble deu dir el mateix!

AquĂ­ teniu la recepta:

Ingredients:

 • 100g d’ametlles crues (amb pell)
 • 150g de farina
 • 100g de sucre
 • 1 ou
 • Ratlladura de llimona
 • 1 culleradeta de llevat en pols
 • Canyella en pols
 • 1 rajolĂ­ de vermut (opcional)

PreparaciĂł:

Barrejar amb les mans tots els ingredients excepte les ametlles. Afegir les ametlles i fer dues tires llargues d’uns 3cm d’ample per 1cm d’alçada. Posar-les a una plata de forn coberta amb paper de forn i pintar-les amb ou batut. Coure-ho al forn a 180º uns 25 minuts. Treure la plata del forn, tallar els carquinyols al biaix d’1 cm de gruix i tornar-los a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.

Bon profit!

Comparteix

  Comentaris

  • Joaquina

   01/03/2011 - 18:08

   Molt agraïda per aquesta recepta, des del primer dia que la vaig veure els he fet al peu de la lletra, ara he variat i faig de vegades una sola barreta. Son genials, la gent als qui li regalo queden parats de que siguin cassolans. Gracies i felicitats per la teva genialitat. Una abraçada.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús