Carquinyolis

Avui la recepta va de carquinyolis. Hem passat tres dies a Montblanc veient carquinyolis a totes les pastisseries i me n’han fet venir ganes.




Aprofitant que teníem tres dies de festa, hem anat a passar-los a Montblanc. Aquest poble està situat estratègicament al peu de la Serra de Prades i ens ha servit de camp base per anar a escalar a Mont-ral i a la Mussara. Ens hem allotjat a uns apartaments molt agradables que ja teníem ullats, al damunt d’una gelateria propietat dels mateixos amos. Ja us podeu imaginar quins gelats hem pres cada nit com a premi a l’esforç de l’escalada!



Els carquinyolis sĂłn una pasta seca a base d’ametlla tĂ­pica de moltes comarques catalanes dedicades al conreu de fruits secs. La gent de Montblanc diu que els seus carquinyolis sĂłn els mĂ©s bons… Suposo que cada poble deu dir el mateix!

AquĂ­ teniu la recepta:

Ingredients:

  • 100g d’ametlles crues (amb pell)
  • 150g de farina
  • 100g de sucre
  • 1 ou
  • Ratlladura de llimona
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Canyella en pols
  • 1 rajolĂ­ de vermut (opcional)

PreparaciĂł:

Barrejar amb les mans tots els ingredients excepte les ametlles. Afegir les ametlles i fer dues tires llargues d’uns 3cm d’ample per 1cm d’alçada. Posar-les a una plata de forn coberta amb paper de forn i pintar-les amb ou batut. Coure-ho al forn a 180º uns 25 minuts. Treure la plata del forn, tallar els carquinyols al biaix d’1 cm de gruix i tornar-los a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    • Joaquina

      01/03/2011 - 18:08

      Molt agraïda per aquesta recepta, des del primer dia que la vaig veure els he fet al peu de la lletra, ara he variat i faig de vegades una sola barreta. Son genials, la gent als qui li regalo queden parats de que siguin cassolans. Gracies i felicitats per la teva genialitat. Una abraçada.

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús