Tarta de préssecs, de nespres o del que sigui…

Avui proposo una recepta ideal per aprofitar els excessos de fruita. Els meus pares tenen arbres fruiters i, com que la fruita ve tota de cop, a vegades ens costa donar a l’abast amb tots els kilos de fruita que produeixen. Segur que a tots ens ha passat alguna vegada…


Aquesta tarta es pot fer amb qualsevol tipus de fruita, és fàcil i porta poca feina. Les fotos que he penjat són amb nespres i amb préssecs. Us animeu a provar-la amb altres fruites?

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full
  • 1kg de fruita
  • 2 ous
  • 200ml de nata líquida per muntar
  • 3 cullerades de sucre
  • 2 cullerades de farina
  • mermelada adient a la fruita

Preparació:

Extendre la pasta de full en un motlle de tarta i punxar-la bé per tal que la pasta de full no s’infli. Posar uns cigrons secs a dins (per evitar que s’infli) i coure-la al forn durant 20 minuts a 180º.
Pelar la fruita i tallar-la a daus o a grills d’una mida mitjana.
Batre amb el túrmix els ous, la nata, el sucre i la farina.
Treure el motlle del forn i buidar-lo de cigrons. Abocar la fruita dins el motlle i cobrir-la amb la barreja d’ous i nata. Tornar a posar-ho al forn a 180º durant 30 minuts.
Un cop freda, es pot abrillantar la tarta amb una mica de mermelada d’un gust adequat a la fruita del farcit.

Bon profit!

Comparteix

    Comentaris

    Escriu un comentari

    (*) Camps obligatoris

    *

    Normes d'ús