Entrades amb l'etiqueta ‘Flor de sal’

La sal essència de la cuina

divendres, 17/12/2010

Què en sabem de la sal, aquell condiment que usem sempre a la cuina?

La Sara Maria ens demanava si podíem treure l’entrellat entre els diferents tipus de sals que trobem al mercat, i fer-ne una recomanació de quina seria més indicada.

La paraula sal és un terme de la química per designar a  una substància produïda per la reacció d’un àcid amb una base. Quan el sodi, un metall inestable que pot inflamar-se sobtadament, reacciona amb un gas verinós mortífer conegut com el clor, es converteix en l’aliment bàsic que és el clorur sòdic, NaCl, que forma part de l’única família de pedres que utilitza l’esser humà per la seva alimentació. Existeixen molts tipus de sals, de les quals una gran quantitat són comestibles i sovint es troben combinades. La preferida de l’esser humà és el clorur sòdic, que proporciona el sabor que denominem salat. (més…)