Valoració nutricional de la botifarra d’ou

Fent un repàs pel nostre blog de la Consulta de Menja sa ens hem adonat que fa força temps que no us proporcionem la valoració nutricional d’un aliment o plat.

Així doncs, i aprofitant que aquesta setmana arriba dijous gras (o dijous llarder), us volem facilitar la valoració nutricional d’una de les menges típiques d’aquest dia: la botifarra d’ou.

Com succeeix amb molts dels plats i preparacions amb anys d’història, la manera de l’elaborar la botifarra d’ou varia a cada casa. Nosaltres us la presentem tal i com tenim penjada la recepta a la nostra revista Sentir.

Valoració nutricional per a 50g de botifarra:

Energia (Kcal) Proteïnes (g) Glúcids (g) Greixos (g) Fibra (g) Sodi (mg) Colesterol (mg)
147,9 7,1 0,25 13 0 260 75,2
%RDA 7% 10% 0% 20% 0% 13% 25%

* Las RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.

Comentari dietètic:

Com podeu veure, la botifarra d’ou és un aliment amb un contingut elevat de greixos, especialment greixos saturats i colesterol. És per això que qui tingui restringida la ingesta la lípids (en casos on existeixin nivells alts de colesterol en sang) n’hauran de controlar el consum.

També pot observar-se una important aportació de sodi. Menjar-ne 50g ja ens suposa el 13% del total de sodi que podem consumir en un dia. Així doncs, en casos d’hipertensió o nefropaties serà convenient que se’n prescindeixi o se’n limiti la ingesta.

La botifarra d’ou l’hem de tractar com a un embotit i com a qualsevol embotit hem de limitar-ne el consum a ingestes ocasionals i en petites quantitats.

I si teniu ganes de fer un bon i equilibrat dijous llarder podeu començar el tiberi amb una bona amanida d’escarola, acompanyar la botifarra amb una llesca de pa de pagès sucada amb tomàquet i un rajolí d’oli d’oliva verge i finalitzar amb una peça de fruita o un iogurt natural.

Etiquetes: , , ,

Comentaris

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús