Valor nutricional dels torrons

Quina és la composició nutricional dels torrons?

Aprofitant que som de ple al Nadal responem una consulta que ens va fer arribar en Francesc.  I és que en aquesta època de dolços i més exactament dels torrons li agradaria conèixer la valoració nutricional d’aquestes postres.

Molta gent espera aquestes dates per a poder degustar aquestes delícies, de les quals cada vegada en trobem al mercat més varietats i tipus. Però els clàssics sempre seran presents a taula: el torró d’Alacant, el de Xixona i el de crema.

Cal dir que cada fabricant té la seva pròpia recepta, de manera que la quantitat dels ingredients pot variar una mica. Tot i així farem la valoració dels torrons clàssics.

El torró d’Alacant i el de Xixona porten els mateixos ingredients: ametlla, mel, sucre, clares d’ou i ratlladura de llimona, però en diferents quantitats, i en el cas del torró de Xixona les ametlles es molen. En el cas del torró de crema no conté mel ni clares d’ou, conté en canvi rovell d’ou caramel·litzat i en comptes de portar ratlladura de llimona porta vainilla per perfumar.

Valoració nutricional per ració de 35 g de torró:

Energia (kcal) Proteïnes (g) Greixos (g) Glúcids (g)
Torró d’Alacant 169 4,5 9,8 15,7
Torró de Xixona 171 4,5 10,2 15,2
Torró de crema 166 3,8 8,4 18,9

Respecte als torrons cal menjar-los amb moderació, ja que són aliments amb alta proporció de kilocalories per l’alt contingut en ametlles, sucre i mel. Per això les persones que estiguin seguint una dieta de control de pes hauran de menjar-los en poca quantitat, o com en el cas de les persones diabètiques, serà convenient que prenguin dolços fets amb edulcorants per evitar el sucre, però tot i així caldrà també prendre’ls amb mesura, i és que la quantitat de greix d’aquestes postres és elevada (1 ració de torró de 35 g equival al greix present en 10 g d’oli). Per això us proposem que a l’hora de presentar-los a taula ho feu tot tallant-los a daus, i que entre dau i dau hi col·loqueu uns daus de pinya fresca. D’aquesta manera controlarem molt millor i sense adonar-nos-en la quantitat de torró que mengem i al mateix temps menjarem una mica de fruita.

Bon Nadal!

Etiquetes: , , , , , , ,

Comentaris

 • Arlet

  27/12/2010 - 14:00

  Home, em sembla que entre dau i dau de torró una queixalada a un tros de pinya es notarà i molt! Pel meu gust, almenys, barrejar la dolçor d’aquests torrons amb l’acidesa de la pinya seria dramàtic. Millor posar la pinya de postre entre l’àpat i la fruita seca

 • Rosa Maria

  28/12/2010 - 18:26

  En el teu cas Arlet potser hauríem de buscar una altra fruita. Ja se sap que sobre gustos no hi ha res escrit. Personalment no em desagrada fer combinacions de sabors com la que es proposa, però si no agrada, òbviament, sempre hi ha alternatives

 • Tweets that mention Coneixent el valor nutricional dels torrons en podràs menjar més a gust — Topsy.com

  29/12/2010 - 00:33

  […] This post was mentioned on Twitter by anardetapes, Cuina.cat. Cuina.cat said: Coneixent el valor nutricional dels torrons en podràs menjar més a gust http://ow.ly/3uH2W […]

 • Valor nutricional dels polvorons- Cuina.cat

  01/05/2015 - 21:27

  […] setmana passada vam respondre a la valoració nutricional dels torrons, i aquest cop la Cristina ens demana la valoració nutricional dels polvorons, aquest dolç que […]

Escriu un comentari

(*) Camps obligatoris

*

Normes d'ús