Les llets vegetals son més saludables que la llet de vaca?

dijous, 30/06/2016 (menjasa)

Hola Clara. El que tu anomenes llet vegetal en realitat no és llet. En rigor, el nom de llet només s’hauria d’aplicar al producte del munyit de les femelles de mamífers, per això, a partir d’ara, parlarem de batuts o begudes vegetals.

begudes vegetals

(més…)

Quin és el sabor umami?

dilluns, 23/05/2016 (menjasa)

En Sergi, un estudiant de batxillerat que està realitzant un treball de recerca, ens pregunta quin és exactament el sabor anomenat umami i com pot distingir-lo.

umami

(més…)

La meva filla no vol beure’s la llet

dilluns, 25/04/2016 (menjasa)

Sóc Adriana i us escric perquè tinc una filla de dos anys i, fins fa poc, es bevia la llet amb el biberó molt bé però ara no hi ha manera que es begui la llet. He provat de tot: posar-li amb cereals, amb crema de cacau… i bé no hi ha sort. He provat de donar-li altres coses com suc de taronja, torrades, pa amb tomàquet, pernil dolç…….. No sé què més puc fer perquè esmorzi almenys una mica. Si em poguéssiu ajudar estaria encantada.

fill beure llet

(més…)

Contenen prou fibra els aliments etiquetats com a integrals?

dimecres, 30/03/2016 (menjasa)

Aquesta és la pregunta que la Guiomar ens ha fet arribar a la Consulta de Menja sa, i que tot seguit ens disposem a respondre.

fibra

(més…)

El restrenyiment

dilluns, 21/03/2016 (menjasa)

La Mercè fa temps que pateix de restrenyiment. Va poc sovint al lavabo i quan ho fa li costa i li fa mal. Ens pregunta què pot fer per millorar el seu ritme intestinal i la estovar la femta.

reestrenyiment

(més…)