Entrades amb l'etiqueta ‘Priorat’

Quinoa de quilòmetre zero

dilluns, 25/07/2011
P1013048.JPG

El nou menjador del Quinoa

Diu l’enciclopèdia: “Quinoa. Planta del gènere Chenopodium, de la família de les amarantàcies, conreada principalment per la seva llavor comestible. Es pot conrear als Andes i a l’altiplà andí fins una alçada de 4.000 metres”. Que lluny ens queda, tot plegat! I malgrat tot, Quinoa és també el nom d’un dels restaurants catalans més compromesos amb la filosofia del Quilòmetre Zero.

Fa una dècada que Matías Fernández batalla per oferir als seus clients una cuina de nivell amb ingredients de màxima proximitat. Ara, havent renovat el local, ha afinat tant la proposta que ha eliminat la carta i serveix només tres menús absolutament ajustats als productes de temporada. Ecològics, si pot ser.

Ous eco, escuma calenta de fesols del ganxet, ceba i tòfona d’estiu. Pollastre de pota negra —també eco— amb samfaina, gambes i fruits secs garapinyats.  Peix del dia —sempre salvatge i de les llotges de Tarragona o Cambrils— cuinat segons la inspiració…

No us preocupeu per maridar-ho. La carta de vins té 115 referències, bàsicament de les DO de l’entorn de Falset, començant, esclar, per les del Priorat i el Montsant.

Restaurant Quinoa
Miquel Barceló, 29.
Falset.
Tel. 977 83 04 31
Preu dels menús: 25 € / 35 € / 45 €