Entrades amb l'etiqueta ‘Masquefa’

Àpats reposats entre vinyes

dimarts, 31/05/2011
SALA DE BOTES[3].JPG

El menjador del Tríbia

Fa tres anys, la terrassenca Laura Clols va guanyar el concurs de cuiners de la seva ciutat. Vaig formar part d’aquell jurat i, quan l’he tornada a trobar fa poc, ara davant dels fogons del Tríbia de Can Bonastre (Masquefa, Anoia), he ratificat l’encert del veredicte: la Laura és una molt bona cuinera que sap equilibrar i actualitzar els sabors tradicionals. Aquest és l’encàrrec que li van fer els germans Vallès, ànimes del projecte. Ella l’executa impecablement.

La carta del Tríbia és, doncs, clàssica i reposada, amb plats de tota la vida —coca d’escalivada i anxoves, espatlla de xai melosa, costelles a la brasa— i algunes filigranes que posen un apunt sumptuós a la recepta canònica: el gall del Penedès es farceix amb prunes i orellanes —com mana l’àvia—, però també amb pernil de gla. L’esqueixada de bacalla s’acompanya de caviar Von Ketalachs. La crema de carxofes banya una vieira. I arriba l’arròs amb escamarlans i parmesà perquè sucumbim al bon ofici de la xef.
A fora, la vista de les vinyes masquefines, amb Montserrat al fons, ens garanteix una sobretaula tranquil·la. Pau, i que duri.

***

Restaurant Tribia

Can Bonastre Wine Resort. Ctra. B-224, km 1,32.

Masquefa

Preu del menú (tancat): 45 €