Obert per vacances 1: Hotel Restaurant Emporium

Que sí, que estic de vacances, però que si es dóna el cas que em ve de gust fer alguna recomanació gastronòmica a través d’aquest blog, la faré. I aquí va la primera.

familiajorda.png

La família Jordà Giró

He passat un parell de dies a l’Empordà. Divendres al migdia havia d’improvisar el dinar i se’m va acudir d’avançar-me a la proposta que en Salvador Garcia-Arbós ens recomana al proper CUINA (el de setembre): l’Hotel Restaurant Emporium, de Castelló d’Empúries. Per tant, no entraré en detalls a descriure-us com és aquest establiment: tingueu paciència i compreu el número vinent! De tota manera, publico una tria dels plats que més ens van agradar. Vam demanar el menú de tapes (una d’aquelles ofertes increïbles, de 20 €, beguda a part), i heus ací algunes sorpreses ben agradables:

IMG_3671.jpg

Un gaspatxo de les últimes maduixes de l'any.

 

IMG_3672.jpg

Uns peus de porc delicadíssims.

 

IMG_3674.jpg

Damunt, un OUtòcton de l'Empordà. Sota, una parmentier de patata amb sobrassada i codony.

 

IMG_3676.jpg

Timbal de carn de perol i carn de xai amb base de patata.

 

IMG_3677.jpg

La crema catalana, al seu estil.

 

IMG_3679.jpg

El gelat de iogurt, boníssim!

 

Apunteu-vos el vi que ens van recomanar (i potser poca cosa més podreu fer, que apuntar-vos-el: la producció és tan limitada que costa de trobar): un Terrer d’en Tassis-Finca Cardonera 2011. DO Empordà (no podria ser d’altra manera, en un restaurant tan atent als bons productes de proximitat) d’una varietat blanca poc comuna a les nostres vinyes, la garnatxa gris. Hi notareu una mica de fusta i un punt fumat. M’agrada!

IMG_3669.jpg

Preneu nota d'aquest vi!

I no acabo la recomanació sense aplaudir l’estil, la passió i l’amabilitat que els bessons Màrius i Joan Jordà Giró i els seus pares, Salvador i Helena, posen a l’hora d’atendre els clients. Una manera de fer les coses que els restaurants catalans no haurien d’haver perdut mai. Comproveu-ho.

 

Hotel Restaurant Emporium
Santa Clara, 31
Castelló d’Empúries
Tel. 972 25 05 93

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , , , , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús