Teatre i sopar

L’estiu ha estimulat dos grans teatres de Barcelona a reformular les seves propostes gastronòmiques amb la idea que s’hi apropin no només els espectadors, sinó també clients interessats només en l’oferta de restauració. Si el gran atractiu que ofereixen és que aquests sopars tenen lloc en espais singulars, el gran repte al qual s’enfronten és que la carta i el servei també han correspondre a aquest nivell. Els responsables del Teatre Grec i del Teatre Nacional de Catalunya van convidar-me a comprovar-ho.

Teatre Grec

teatre_9.jpg

La terrassa del Grec

Aquest és el primer any que una de les empreses més sòlides dedicades al càtering a Barcelona, Casanovas Càtering, assumeix, amb la complicitat de Fòrum Gastronòmic, la gestió del restaurant efímer del Teatre Grec. Efímer perquè aquest restaurant té data de caducitat (el 31 de juliol), però, tot i això, durant les setmanes en què funciona teniu l’ocasió de sopar en un dels espais més suggeridors de Barcelona. Obre a les 8 del vespre, que és quan s’omple dels espectadors que, després, aniran a l’espectacle. Si no en sou un, aneu-hi a les 10, quan la temperatura és més agradable i el servei és més plàcid. I, si coincidiu amb un espectacle musical —en el nostre cas, afortunats!, va ser el concert de la Sant Andreu Jazz Band—, gràcies a l’esplèndida acústica del teatre gaudireu, de passada, de bona música en directe.

teatre_12.jpg

Calamarsets amb patates confitades

L’experiència d’anys ha permès a Casanovas Càtering afrontar el gran inconvenient d’aquest espai: no hi ha una cuina equipada amb els recursos de les dels grans restaurants. Amb tot, hi posen ganes i enginy, i el resultat és prou bo. Els elegants jardins del Teatre Grec permeten crear espais diversos on oferir propostes diferents: des d’un chill out, des d’un bar especialitzat en entrepans, des de carretons de frankfurts de qualitat fins al que seria pròpiament el restaurant, a la part més alta i amb vistes sobre la ciutat.

teatre_11.jpg

Pollastre amb samfaina

La carta del restaurant permet compartir algunes tapes —vam optar per un ibèric boníssim— i ofereix plats principals més contundents, propis de l’oferta de Casanovas. Tant el pollastre rostit amb samfaina com els calamarsets guisats amb patates van complir el seu paper. Les postres són goloses (trufes i un cubanito, en el nostre cas). Tot plegat surt per un preu d’al voltant de 45 €.

Restaurant Teatre Grec
Informació i reserves:
658 954 201 (de 10 a 19 h)
grecrestaurant@casanovascatering.com

 

Teatre Nacional de Catalunya

teatre_1.jpg

La terrassa del TNC

El TNC també estrena temporada gastronòmica. Vam sopar-hi en acabat d’una de les representacions de l’exitosa Agost, cosa que, després de quatre hores de funció, ens va fer sopar tardíssim, però ja teníem clar que seria així. Els horaris d’aquest restaurant van acordats amb aquestes circumstàncies: obre a les 8 del vespre i admet clients fins a la 1 de la matinada. Com en el cas del Grec, mentre dura l’espectacle, el restaurant és obert a tothom. Coincidint amb l’estiu, els responsables d’aquest espai han estrenat una terrassa desconeguda i curiosa: sota les columnes neoclàssiques de la façana que queda davant per davant de l’Auditori. L’empresa que ho gestiona és Singularis, responsable d’altres locals similars, com els restaurants del Palau de la Música o del Liceu.

teatre_4.jpg

Les hamburgueses vegetals

Vam sortir de la funció pensant en aquell peix gat que es cruspeixen les dones de la família Weston damunt l’escenari, però la carta del restaurant opta per plats més clàssics i propis d’un sopar de senyors. Els entrants, fàcils de compartir, són prou divertits (en el nostre cas, unes patates amb mojo picón i unes hamburgueses vegetals que recordaven els falafel). Com a plats principals, vam escollir un turbot acompanyat d’espàrrecs de marge i un steak tartar. Les postres també opten per grans èxits de tota la vida, i vam decantar-nos per una mousse de llimona. El preu del TNC també ronda els 45 €, i compta amb l’alicient que el cava, un Sumarroca molt correcte, va inclòs al sopar.

teatre_7.jpg

L'steak tartar

Restaurant del TNC
Informació i reserves:
933 065 729
restaurant@tnc.cat

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús