De preestrena

Tens7.JPG

Fernando Silva, cap de cuina del Ten's, al davant de Jordi Cruz.

L’obertura oficial està anunciada per al dia 27 de juny, però ja som una bona colla de periodistes gastronòmics que hi hem compartit taula amb els hostes del Park Hotel i els primers clients de fora que s’han aventurat a descobrir la darrera novetat gastronòmica de Barcelona. I de moment, el Ten’s (o 10’s, com volgueu) està causant certa commoció. El xef Jordi Cruz va assumir el repte de convertir el local primigeni de l’Àbac (el restaurant que ara comanda ell mateix a l’avinguda del Tibidabo) en un bar de tapes. Al Born, a més. La sorpresa és que sí, hi serveix patates braves i seitó (croquetes no, per qüestió de principis), però, lluny d’optar per una reivindicació de la tapa tradicional, la part més interessant de la carta són els platillos que el xef, amb el suport de Fernando Silva (cap de cuina de l’establiment), elabora a partir de les seves creacions que serveix a l’Àbac i a l’Angle (aquest darrer, a Sant Benet de Bages).”No ens volíem complicar la vida, però és que ens agrada el rock & roll“, va confessar-me. Enhorabona per als clients, doncs.

Entre uns i altres estem convertint Jordi Cruz en el cuiner del moment (ja té dues estrelles i la seva carrera precoç, allunyada durant molt temps dels focus, avança sòlidament). Això ens passa, en primer lloc perquè, indubtablement, és un molt bon cuiner. I en segon lloc perquè, probablement, ha traçat un camí propi que no ha renegat mai de l’avantguarda, sinó que l’ha fet evolucionar amb criteri i talent. Disculpeu-me si es nota massa que és un xef que m’agrada. Prefereixo la seva actitud que la dels qui viren segons bufa el vent, i passen de la xantana al tomàquet de Km 0 sense pensar gaire per què. I si, a més, els resultats l’avalen…

Alguns dels platilloss que hi vaig menajar són aquests:

Tens1.JPG

'Cebiche' de peix llimona amb cireres i neu de cogombre

Tens2.JPG

Caneló de làmines d'alvocat farcit de pa amb tomàquet amb anxoves i fideus d'aigua de tomàquet

 

Tens3.JPG

Foie gras amb figues, molles dolces i salades gelat i pebre de Sichuan.

Tens4.JPG

Pop al vapor amb patata aixafada i bitxo de la Vera.

Tens5.JPG

Costelletes de cabrit a la milanesa

Tens6.JPG

Aletes de pollastre desossades amb escamarlanets, all, julivert i pell de taronja.

El Ten’s, per a qui no el conegui, potser serà un bon catàleg per conèixer la cuina d’en Jordi (executada per en Fernando). Els guiris del Born hi entraran? Es deixaran seduir per tapes poc convencionals? La gent del país, hi respondrem? L’oferta d’aquest establiment no és previsible. Però, com escric a l’editorial del darrer CUINA, ara mateix aplaudeixo la gent que com el Jordi (o com l’Albert Adrià, o com l’equip de Les Cols, que són els que cito a la revista) no han renunciat a fer-nos somiar a taula.

 

[Volia publicar aquest post dimarts passat, però va coincidir amb la notícia de la mort de Pau Albornà, amb qui vaig compartir el dinar de premsa al Ten’s. Justament, en Pau va dedicar el seu darrer article a aquest restaurant. Pau, el meu text te’l dedico a tu!]

Comparteix

  Etiquetes: , , , , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús