Àpats d’estiu a l’Havana Xica

2826.jpg

Taula parada a La Fitorra

Tot l’any enyorem els àpats a la fresca i ara, a l’estiu, cerquem racons on allargar les vetllades nocturnes i dilatar les vacances, sempre massa curtes. Al capvespre, al jardí de La Fitorra —el restaurant centenari de l’Hotel Cèsar, de Vilanova i la Geltrú— trobem l’espai que volíem. A tocar del mar, però resguardat del brogit, ens llancem als plaers de la conversa, dels sopars informals, i fem córrer els plats entre els companys de taula mentre el diàleg flueix amb la complicitat de la família Nolla, que fa cinc generacions que mena el negoci.

Sigueu de mar. Demaneu-hi musclos, a la marinera o al vapor. Demaneu-hi popets amb ceba. El calamar, que es presenta amb tres textures, per jugar-hi una mica. I els arrossos! Això és punt i a part, sobretot si l’arròs és negre i amb sípia. De la cuina en surt una petita col·lecció de cuina vilanovina actualitzada que us complaurà (i a més, a preus molt assequibles).

A Vilanova encara n’hi queden força, de les cases indianes que la van convertir en l’Havana Xica. Eren mansions pensades per a la bona vida. Avui, La Fitorra conserva, renovat, aquest esperit.

Restaurant La Fitorra
Isaac Peral, 4-8. Vilanova i la Geltrú.
Tel. 93 815 11 25
Preu del menú: 19,98 €

Comparteix

  Etiquetes: , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús